Seuraa meitä:       

Uusia sopimuksia Mestikseen – Nuoret lupaukset Kristian Tikka ja Ville Taskinen KeuPa-paitaan

KeuPa HT julkisti tänään 2 uutta pelaajasopimusta. Alkukauden try out – sopimuksella joukkueessa kiekkoilleet hyökkääjä Kristian Tikka ja puolustaja Ville Taskinen vakuuttivat KeuPa:n valmennusjohdon ja lunastivat näin sopimuksen tulevaksi kaudeksi Mestikseen. Nyt joukkueen puolustajamäärä on 8 ja hyökkääjävahvuus 15.

- Molemmat ovat motivoituneita ja eteenpäin pyrkiviä nuoria lupauksia, joista uskomme olevan paljon iloa meille tulevaisuudessa. Jo tässä lyhyessä ajassa kaverit ovat osoittaneet oppimiskykynsä. Haluamme auttaa poikia urallaan eteenpäin ja tarjota heille mahdollisuuden pelata omilla vahvuuksillaan kiekollisessa roolissa. Aika sitten näyttää miten nämä huutoon vastaavat, perusteli KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen sopimusten julkistuksia.

Kristian Tikka (oik.) on käytännössä kiekkoillut koko junioriuransa TuTo:n väreissä, viimeiset 4 kautta Nuorten Mestistä. Mukaan mahtuu pari ottelua Nuorten SM-liigaa TPS:n paidassa sekä 5 miesten Suomi-Sarjan ottelua VG-62:n riveissä tehoin 3+1. Täysin noviisina Tikka ei Mestikseen tule, sillä takana on 6 ottelua TuTo HOCKEY:n kokoonpanossa ja tehtynä on jo ensimmäinen Mestis-maalikin. Maalinteko ei olekaan TuTo:n kasvatille mitenkään outoa, sillä Nuorten Mestiksessä reppu on heilunut peräti 111 kertaa ja syöttöjäkin on kertynyt 70.

- Vaikka Nuorten SM-liigan kautta tie Mestikseen on varmaan jossain määrin odotettavampaa, ei Nuorten Mestis ole minulle ollut mikään huono vaihtoehto. Jos Nuorten Mestis-joukkueessa saa pelata paljon isossa roolissa ja on valmis tekemään töitä, kaikki on mahdollista, kertoi keuruulaistunut turkulainen. - Kynsin hampain on täällä kuitenkin saanut repiä harjoituksissa, että vanhempien Mestis-äijien mukana pysyy.

Mitään suuria paineita Kristian Tikka ei itselleen aseta. Seuraava tavoite on vakiinnuttaa paikka KeuPa:n kokoonpanossa. Hyvä ystävä Konsta Mesikämmen on mukana joukkueessa ja hänen kauttaan kiinnostus KeuPa HT:n joukkueeseen heräsi eikä muutto pikkukaupunkiin tuntunut hankalalta. Vaikka aktiviteetteja ei Turun tapaan olekaan, se ei Tikkaa hetkauta, kun jääkiekko täyttää päivät joka tapauksessa.

Ville Taskinen taasen on jyväskyläläinen Vaajakosken Pelikaanien kasvatti. Juniorivuosina pelaajan polku vei Diskokseen ja takaisin Pelikaaneihin, kun paikkaa B-junioreiden SM-sarjaan ei ensimmäisenä vuonna auennut. Isot minuutit ja vastuu alemmalla sarjatasolla siivitti Villen tien seuraavana vuonna JYP:iin. Tulosta syntyi B:n SM-sarjassa siihen malliin, että kutsu kävi seuraavana vuonna Jokereiden A-junioreihin. Taskiselta odotettiin läpimurtoa jo tuolloin, mutta kohtalo puuttui peliin loukkaantumisten muodossa. Pitkästä toipumisjaksosta huolimatta pelejä Nuorten SM-liigassa kertyi 53 tehoin 8+16.

- Vuosi on pitkä aika olla poissa kaukalosta alle parikymppisenä, mutta nälkää se kasvatti. Viime vuosi JYP:in A:ssa oli ensimmäinen ehjä kausi kolmeen vuoteen. Nyt mahdollisuuden saatuani, pyrin kasvattamaan fyysisyyttäni ja tuomaan kiekollista taitoa joukkueeseen. Meidät nuoret on otettu hienosti vastaan täällä Keuruulla niin pelaajien kuin kannattajien puolesta, kiitteli Ville Taskinen sopimuksen julkistamisen jälkeen. – Nyt voi keskittyä olennaiseen, kun ei tarvitse miettiä tuleeko sitä sopimusta vai ei. Paljon töitä on edessä.

Edellisestä poiketen Jyväskylässä asuvan Ville Taskisen elämä ei ole pelkkää jääkiekkoa, vaan poika tekee muutamana päivänä viikossa myös töitä urheilun vastapainoksi.