Seuraa meitä:       

Tosipelit alkavat – KeuPa HT kohtaa Hermeksen Mestisavauksessa

”Mitään hyvää ei odota koskaan liian kauan” – sanotaan. Mestiksen sarjakausi pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna, parisen viikkoa totuttua myöhemmin, minkä uskotaan lisäävän sarjan katsojamääriä heti kättelyssä. Sitä toivotaan myös Keuruulla, kun KeuPa HT avausvastustajaksi saapuu aina vaarallinen Kokkolan Hermes.

Historian valossa kotijoukkuetta odottaa on kova haaste. Viime kaudella keskinäisten otteluiden pisteet menivät Hermekselle 8-4 ja KeuPa onnistui voittamaan vain kerran. Hermeksen todellista iskukykyä on vaikea arvioida joukkueen alkukauden harjoitusotteluiden perusteella. Se on kohdannut pariin otteeseen viime kauden jälkeen Mestiksen jättäneen Hokin, ollen odotetusti alempisarjalaista parempi. Lisäksi se on kertaalleen voittanut IPK:n, jolle taasen KeuPa HT joutui taipumaan Suomen Cupissa. Toisaalta Hermeksellä oli myös kyseenalainen kunnia pudota ensimmäisenä Mestis-joukkueena Suomen Cupista jo ensimmäisessä ottelussaan Suomi-Sarjan JHT:lle.

Kotijoukkue on nyt nimivahvempi kuin koskaan ja kotiedun turvin voisi uskoa pisteiden jäävän Keuruulle. Jotta näin tapahtuu, täytyy kehitystä tulla pelin eri osa-alueilla sitten heikommin sujuneen kenraaliharjoituksen LeKiä vastaan. Erityisesti ylivoimapelistä ovat tehot puuttuneet harjoituspeleissä ja viisikkona pelaamisessa on ollut vielä harjoiteltavaa.

-         Pitkään on odotettu, että päästään pelaamaan pisteistä. Meillä on urheilullinen joukkue, joka voi keskittyä jääkiekkoon. Se on mahdollistanut laadukkaan ja ammattimaisen harjoittelujakson. Mutta harjoittelu on harjoittelua ja pelit ovat pelaajien juhlapäiviä, muistuttaa päävalmentaja Mikko Heiskanen sarja-avauksen aattona. – Vastassa on kova, hyökkäävä joukkue, jonka runko on säilynyt melko hyvin ja on siten entistäkin kovempi ja kokeneempi ryhmä. Hereillä on oltava heti ja jokaisen on pistettävä parasta tiskiin. Viime kauden tapaan, nähdään varmaan kuuma ja melko runsasmaalinenkin, yleisöön menevä kohtaaminen.

Mestis-kauden avausta ovat odottaneet myös KeuPa-kannattajat, joita toivottavasti nähdään joukkueen tukena sankoin joukoin heti ensimmäisestä ottelusta lähtien. Perjantai-illan ottelu alkaa klo 18.30, mutta peliin kannattaa tulla ajoissa. Luvassa on uuden pelaajaesittelyvideon ensiesitys ja kunnioitamme yhdessä yhden viime vuosien todellisen KeuPa-soturin uran päättymistä.