Seuraa meitä:       

Mestis-kausi alkoi historiallisella voitolla

”Isät vastaan pojat” – on tuttu asetelma junnujoukkueissa toimineille, toisinaan sillä kuvataan myös toisen joukkueen ylivoimaa. Vaikka KeuPa HT:lla on yksi keski-iältään nuorimmista joukkueista mestiksessä, antoi se sarja-avauksessa ”isän kädestä” Kokkolan Hermekselle. Keuruulaisen pyörremyrskyn jälkeen taululla komeilivat pesäpallolukemat 9-2 (6-1, 3-1, 0-0). Voiton myötä kirjoitettiin myös uusi lehti KeuPa HT:n Mestis-taipaleella, sillä koskaan aikaisemmin joukkue ei ole kyennyt voittoon avausottelussaan.

Ottelun ensi minuutit näyttivät jo ottelun suunnan. Kotijoukkue lähti otteluun erittäin hyvin valmistautuneena ja painoi pelin tiiviisti Hermeksen päätyyn. Pian ensi minuutin jälkeen alkanut pitkä pyöritys tuotti tulosta ja Jere Helenius vei isännät 1-0 johtoon ennen kolmannen minuutin täyttymistä. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Olli Aitola kasvatti keuruulaisten etumatkaa ja 3 minuuttia myöhemmin Konsta Mesikämmen siirsi numerot jo 3-0 komealla laukauksellaan. Sen jälkeen näytti hetken, että kotijoukkueen pelaajille hiipi hyvänolon tunne puseroon, mutta Hermeksen Ville Ahlgrenin upottama kavennus ylivoimakuvion päätteeksi oli oiva herätys joukkueelle. Sen jälkeen kokkolalaiset hölmöilivät 2 lähes samanaikaista kampitusjäähyä, eikä KeuPa:n alkukauden YV-tuskailusta ollut tietoakaan, kun Riku Tiainen survoi kiekon jo 4 kerran Hermeksen verkkoon. Pari minuuttia ennen erän loppua Lauri Huhdanpään komea yksilösuoritus lopetti viimeistään Hermeksen pyristelyt. Näissä numeroissa olisi jo ollut mukava siirtyä erätauon viettoon, mutta mitä vielä. Saatuaan erän lopussa ylivoiman KeuPa HT niittasi juuri ennen summeria lukemat 6-1:een. Tällä kertaa Viimeistelyvuorossa oli Joni Piipponen. Kotijoukkueen tasaisesta kovuudesta kertoi se, että sen kaikkiin maaleihin saatiin eri tekijät ja syöttäjät. 

-         -     Onnistuttiin laajalla rintamalla kaikki. Oltiin valmiita, saatiin sellainen startti ottelulle, kun haluttiin ja tapettiin ottelu jo ensimmäisten minuuttien aikana, tiivisti KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen ottelun jälkeen silmin nähden vapautuneesti. – Muistutin erätauolla pojille, että mikään ei muutu eikä hihna saa löystyä henkisellä puolella

2. erään Hermes vaihtoi maalille Leevi Laakson, vaikka murheellisista lukemista ei voinut veräjän suulla aloittanutta Samuel Jukuriakaan syyttää. Erätaukokeskusteluissa vilahti vielä se mahdollisuus, että Hermes onnistuisi erän alussa 2 nopeaan maaliin, KeuPa sortuisi pelailuun ja ottelu olisi taas aivan uusi. Näin ei kuitenkaan käynyt. Hermes teki kyllä kavennuksen heti alkuun, mutta enempään se ei pystynyt – eihän se mikään Ruotsi sentään ole. Eikä KeuPa pelaillut, vaan iski 7 maalinsa ennen erän puolta väliä. Tekijänä illan toisellaan Riku Tiainen. Erän jälkipuoliskolla kotijoukkue sai aikaan pitkän hyökkäyksen, ties kuinka monennen, eikä Hermes päässyt vaihtamaan tuoreita jalkoja laatikkoon. Lopulta Lauri Huhdanpää armahti kokkolalaisviisikon maitohappohelvetistä laittamalla limpun Leevi Laakson selän taakse jo toistamiseen. Jotain maalista jäi Hermekselle hampaankoloon, sillä osumaa tarkastettiin hetki videolta. Erän lopulla KeuPa pääsi vielä harjoittelemaan ylivoimaansa ja kapteeni Waltteri Lehtonen sinetöi lukemat 9-2:een. 

Viimeisessä erässä KeuPa HT ei sortunut pelailuun, vaan piti kiekkoa ja toimitti sitä tarvittaessa pois omalta puolustusalueeltaan. Hermeksen kunniaksi on sanottava, ettei sekään lopettanut yrittämistä. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty.

 -         Henkistä puolta harjoiteltiin ja palkinnoksi saatiin ehjä 60 minuuttinen. Pelit jatkuu kuitenkin jo vajaan vuorokauden kuluttua, eikä tästä ole silloin jäljellä kuin muisto, varoitteli Heiskanen komennettuaan joukkonsa jo valmistautumaan tulevaan.

Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula oli ottelun jälkeen hiljainen ja mietteliäs.

 -          Ohi meni. Oltiin hitaita ja varovaisia. Harjoituspelien vähyyskin näkyi, mutta ei mitään pois KeuPalta. Se oli tänään omassa sarjassaan.

 Peräti 15 KeuPa-soturia merkkautti tehopisteitä ottelussa. Parhaan valinta siinä tilanteessa on lähes epäoikeudenmukaista, mutta tehoilla 2+1 Riku ansaitsi tittelinsä. Hermeksen parhaana palkittiin heidän avausmaalinsa tehnyt Ville Ahlgren. 487 silmäparia näki erikoisen ottelun, mutta oli varmasti tyytyväinen näkemäänsä. KeuPa HT matkustaa tänään Kiekko-Vantaan vieraaksi Tikkurilaan. Ottelu alkaa klo 17 ja on totutusti seurattavissa Fanseat-palvelussa.