Seuraa meitä:       

Taisteluvoitto Kiekko-Vantaasta

"Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa” – piti kutinsa eilisessä Kiekko-Vantaan ja KeuPa HT:n välisessä tiukassa mestis-väännössä Tikkurilassa. Yleisön kannalta viihdyttävässä ottelussa mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja johtoasema vaihteli. Alussa vei kotijoukkue, lopussa vierailija syötti katkeran kalkin. KeuPa ylivoima jauhoi tehokkaasti ja Joni Piipponen sai laittaa kiekon lähes tyhjään maaliin, kun pelikellossa oli enää 3 sekuntia jäljellä. Loppulukemat kovan taistelun jälkeen 4-5 (1-1, 2-1, 1-3).

Alussa kotijoukkue painoi vahvasti ja sai luotua parikymmentä laukaisupaikkaa ensimmäiseen erään. KeuPa-vahti Lassi Lehtinen huhki 13 torjunnan verran, mutta sai kaivaa kiekon selkänsä takaa ensimmäisen kerran jo runsaan 3 minuutin pelin jälkeen. KeuPa tuskaili ylivoiman tehottomuutta vielä harjoituspeleissä, mutta nyt jyvä on alkanut löytyä. K-Vantaa antoi erässä yhden mahdollisuuden ylivoimaan, ja KeuPa käytti sen. Kello oli käynyt 5.44, kun Jesse Pelamo pyssytti B-pisteen takaa tasoituksen Piipposen ja Ville Tiitisen esityöstä. Erän loppukin oli K-Vantaan. Se sai yrittää johtomaalia kertaalleen ylivoimallakin, mutta KeuPa puolusti tiiviisti.

Toisen erän alkuun kotijoukkue jatkoi vahvaa painostustaan ja vain 40 sekuntia erää ehti kulua, kun maalivalo syttyi toistamiseen KeuPa päädyssä, kun Sakari Turtiainen laukoi siniviivan tuntumasta kiekon ohi Lehtisen. Jatkoa seurasi jo vajaan 3 minuuttia edellisestä, kun Miro Mäkinen siirsi maalin edestä K-Vantaan jo 3-1 karkumatkalle. KeuPa HT sai erässä vain 5 laukausta vastustajan maalille saakka, mutta onneksi Olli Aitola sai tuikattua 3-2 kavennuksen Jere Heleniuksen ja Niko Ahoniemen syötöistä pari minuuttia kotijoukkueen edellisen maalin jälkeen.

3. erän K-Vantaa joutui aloittamaan alivoimaisena ja sen myötä painopiste alkoi siirtyä kotijoukkueen maalille. Kun KeuPa HT pääsi vielä toistamiseen erän alussa ylivoimalle, se ei erehtynyt vaan rangaistuksen viime sekunnilla Riku Tiainen sivalsi tasoituksen lähes samoilta luistimen sijoilta, kuin syötön antanut Pelamo ensi erässä. Toinen syöttöpiste meni Joonas Niemelälle. Tästä vieraat saivat hengen päälle ja vain pari minuuttia myöhemmin Miro-Pekka Saarelainen vei maalin edestä KeuPan ensimmäistä kertaa johtoon. Syötön tarjoilivat Tiitinen ja Lauri Huhdanpää. Pian tuon jälkeen Olli Aitola 2 minuuttisen kiinnipitämisestä ja KeuPa puolusti tehokkaasti koko alivoiman ajan. Mutta juuri kun joukkue oli päässyt täysilukuiseksi, K-Vantaa tuli tasoihin Juha Tarkkasen siniviivavedolla. Erän lopussa K-Vantaa antoi KeuPalle 2 mahdollisuutta ylivoimaan, joista toinen oli jo liikaa. Kotijoukkue oli jo huokaista helpotuksesta ja valmistautui jatkoaikaan, kun KeuPa ylivoima namutteli Piipposelle paikan, josta ei voinut erehtyä. Makea taistelu voitto ja muistutus siitä, että peli on ohi vasta kun summeri on soinut.

-          Hyvää kiekkoviihdettä ja mainosta Mestikselle, mutta valmentajana ei voi olla täysin tyytyväinen siihen, että mennään päästä päähän ja omissa soi. Loppu oli kuitenkin hieno osoitus siitä, että loppuun asti pitää pelata, analysoi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen jännitysnäytelmää. – Erittäin tyytyväinen olen ylivoimapelimme kehittymiseen. Kahteen otteluun on tehty 6 YV-maalia, kun 8 harjoituspelissä ei tainnut osua kuin kerran.

KeuPa HT onnistui Tikkurilassakin laajalla rintamalla, kun pisteille pääsi 11 eri pelaajaa. Jesse Pelamolla oli 3 pisteen ilta (1+2) ja 2 pisteeseen ylsivät Riku Tiainen, Joni Piipponen ja Ville Tiitinen. 

-          Tästä alkavat nyt varsinaiset ”härkäviikot” - 18 päivään 9 peliä. Onneksi miehistö on sellainen, että peliin voi heittää ketä tahansa ja homma toimii, iloitsee Heiskanen.

KeuPa HT matkaa keskiviikkona Kupittaalle TUTO Hockeyn vieraaksi ja Keuruulla pelataan jälleen ensi perjantaina 6.10.2017 klo 18.30, kun vieraaksi saapuu toinen puhtaan pelin joukkue Jokipojat Joensuusta.