Seuraa meitä:       

Soturit ryöstöretkellä Turussa

KeuPa HT teki onnistuneen vierailun Kupittaan illassa ja kaatoi sarjan ennakkosuosikin TUTO Hockeyn maalein 4-2 (1-1, 3-0, 0-1). Kotijoukkue pystyi pitämään pelin tasaisena yhden erän KeuPan jäähyilyn ansioista. Toisessa erässä keuruulaiset nostivat tempoa eikä TUTO pystynyt siihen vastaamaan. Lopussa kypsä esitys johtoasemassa varmisti sen, että täysi pistepotti matkasi Keski-Suomeen.

Ottelun alku oli molemmilta tiivistä puolustamista eivätkä kiekot löytäneet kunnolla maalille saakka. Molemmat maalivahdit selvisivät erästä vain 3 torjunnalla laukausten viuhuessa ohi tai jääden pelaajien blokkaamiksi. Tämä siitäkin huolimatta, että TUTO sai pelata peräti 6 minuuttia ylivoimaa ensimmäisessä erässä. Kumpikin joukkue onnistui maalinteossa kertaalleen. TUTO aloitti sen ajassa 7.33, kun Aki Keinäsen laukaus siniviivan tuntumasta painui ohi erinomaisesti pelanneen Lassi Lehtisen. KeuPan kuitti tuli 5 minuuttia myöhemmin, kun pelissä dominoinut keuruulaisten tehotrio Saarelainen-Pelamo-Jokinen onnistui ensimmäisen kerran. Maalin viimeisteli maalin edestä ketjun työmyyrä Markus Jokinen.

2. erä alkoi keuruulaisten selvällä hallinnalla ja runsaan 3 minuutin jälkeen kiekko oli jälleen TUTO maalissa entisessä kotihallissaan debytoineen Kristian Tikan toimesta. Syötön maaliin tarjoilivat Jere Helenius ja Sebastian Kauppila. Vain puoli minuuttia edellisestä ehti kulua, kun tehoketju iski jälleen. Nyt tekovuorossa oli kolmikon ”tietokone” Jesse Pelamo. Tämä riitti TUTO vahti Karolus Kaarlehdolle, joka vaihdettiin Julius Pohjanoksaan. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta tulla peliin mukaan, kun puolustaja Kauppila koukki TUTO hyökkääjää rangaistuslaukauksen arvoisesti. Yksi vierasvoiton takuumiehistä, Lassi Lehtinen, kuitenkin nollasi Aki Juuselan yrityksen. Vain pari minuuttia tästä KeuPan tehokolmikko naulasi voiton avaimet Kupittaan hallin kattoon niin korkealle, ettei kotijoukkueella ollut mahdollisuutta niihin enää yltää. Nyt viimeistely taitojaan esitteli ketjun armoitettu maalintekijä Miro-Pekka Saarelainen. TUTO:n päävalmentaja Miika Elomo yritti vielä tilanteen jälkeen aikalisällä valaa uskoa omiinsa, mutta erän loppu mentiin silti keuruulaiskomennossa.

-          Ensimmäisessä erässä ei päästy omaan rytmiin jatkuvien alivoimien takia, mutta 2. erään saatiin tuttu vauhti päälle ja onnistuttiin ”tappamaan” peli jo erän ensimmäisten minuuttien aikana. Tosin marginaalit ovat pienet. Ellei Lassi olisi onnistunut loistavasti pysäyttämään TUTO:n rankkaria, tilanne olisi voinut muuttua kimurantiksi. Nyt sen sijaan päästiin itse heti perään niittaamaan peli lopullisesti, analysoi pelin käännekohtia KeuPa-koutsi Mikko Heiskanen. – Sen jälkeen pelattiin hyvin johtoasemassa, vaikka tolpat kolisivat ja lopussa yksi kauneusvirhe tulikin.

Vajaa 5 minuuttia ennen 3. erän päättymistä nähtiin vielä TUTO:n kavennus, mutta 2 maalia lähemmäs se ei päässyt. KeuPa HT jatkoi onnistumisia laajalla rintamalla ja uusia tehomiehiä nousee sitä mukaa, kun nostetaan kokoonpanoon. Ottelun tehokolmikosta jokainen Saarelainen-Pelamo-Jokinen tehtaili 1+2. Puolustajista pari Mesikämmen-Kauppila nosti selvästi tasoaan.

-          Loistava tilanne, kun ratkaisijoita löytyy joka kentästä. Jos kultakypärä puristaa joskus ohimoita, niin pisteet voi tehdä vaikka 13. hyökkääjä, jatkoi Heiskanen tyytyväisenä.

Seuraavaksi nähdään erikoinen tilanne, kun KeuPa HT lähtee kierroksen kärkiotteluun sarjan piikkipaikalta. Illan vastustaja Jokipojat on myös ottanut täydet pisteet kaikista käymistään otteluista. Vaikka sarja on vasta alusta, nautittakoon sankoin joukoin tästä mahdollisuudesta. KeuPa-soturit tarvitsevat kannattajiensa tukea taas huomenna, kun ottelu alkaa klo 18.30 Keuruun jäähallissa.