Seuraa meitä:       

Hiljentyykö ärjyntä?

”Kaikki hyvä loppuu aikanaan” – ja kirjaimellisesti niin käy tänään, kun kaksi puhtaalla pelillä sarjan aloittanutta joukkuetta KeuPa HT ja Jokipojat kohtaavat illalla. Vain toinen jatkaa tappioitta. Jokipojat ovat monen mielestä Mestiksen kestomenestyjiä, mutta harva muistaa, että joukkue kiekkoili vielä 3 kautta sitten sarjaporrasta alempana. Noustuaan Mestikseen se tosin on yltänyt aina pudotuspeleihin. Toissa kaudella pronssiottelussa KeuPa HT hävisi juuri Jokipojille. Alkukaudesta Ärjyt, kuten joensuulaisten lempinimi kuuluu, ovat onnistuneet pistesaalistuksessaan. Vaan muuttuuko ärjyntä soturien käsittelyssä pentujen vikinäksi.

Vaikka Jokipoikien tappiosarake on vielä puhdas, eivät sen alkukauden pelit ole olleet mitään läpimarsseja. Se on kukistanut niukasti viime kauden mestarin SapKon sekä RoKin ja tiukilla se oli myös Peliittojen kanssa. Viime mainitussa ottelussa paniikkikin oli lähellä, kun heinolalaiset takoivat ilman maalivahtia 2 täysosumaa ja vyöryivät jo maalin päähän, kunnes Joni Muranen ratkaisi pelin lopulta tyhjiin. Onko joukkue vielä kohdannut edes todellista tason mittaria.

KeuPa HT sen sijaan on kellistänyt jo 2 sarjan ehdotonta suosikkia ja esiintynyt muutenkin varmoin ottein. Maaleja Jokipojat on onnistunut tekemään 8, kun illan isäntä on venyttänyt vastustajan verkkoja 18 kertaa. Tärkein ero joukkueiden välillä lienee kuitenkin tason laajuudessa, sillä KeuPa-miehistöstä 4 miehittää pistepörssin kärkikuusikkoa ja peräti 18 on merkkauttanut tehopisteitä.

-          Toivottavasti illan ottelusta tulee varmasti kärkikamppailun arvoinen koitos. Kumpikin joukkue puolustaa hyvin ja pitää vastustajan poissa maalipaikoilta tasaviisikoin. Se kumman erikoistilannepelaaminen on parempaa ja pelaajat pysyvät poissa boksista, on vahvoilla. Kaikki on kunnossa ja joukkueen itseluottamus korkealla, summaa KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen ottelun alla.

Illan otteluun odotetaan varsin runsaslukuista kannattajajoukkoa. Erityistä mielenkiintoa ainakin Mäntän suunnasta ennakoi Samuli Tervon Mestis-debytointi isäntien maalin suulla. Oman lisäarvonsa tuo myös ex-keupalainen Jani Ollitervo, joka luutii nyt vierailijoiden alakerrassa. Kierroksen kärkikamppailu alkaa Keuruun Jäähallissa klo 18.30.