Seuraa meitä:       

Soturit suksivat susilauman kiinni

”Alku aina hankala, lopussa kiitos seisoo” – oli yksi eilisillan teemoista Mestiksen kärkiottelussa. Kotijoukkue aloitti varovasti ja Joensuun ylpeys ärjähti kerran. KeuPa-vahdin Mestis-debyytti alkoi pompottelulla ja nälkäinen susilauma survoi maalin edestä KeuPan kannalta katastrofialun. Sitten tuli takaisin tunne, täydellinen erikoistilannepelaaminen ja Mäntän ”suuren pojan” näytös. KeuPa HT näytti jälleen kaapin paikan ja susilauma leppyi mukaviksi lemmikeiksi. Pisteet jäivät Keuruulle 5-1 (0-1, 3-0, 2-0) tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

Jokipojat tuli otteluun suurella itseluottamuksella, olihan se voittanut KeuPan tavoin kaikki aikaisemmat ottelunsa ja päästänyt niissä vain 4 maalia. Se saikin otteluun unelma-alun, kun ensimmäistä Mestis-otteluaan torjunut Samuli Tervo ei saanut laukausta liimattua ja Oula Uski painoi tylysti reboundin sisään. ottelua oli ehditty pelata vain 51 sekuntia. Sen jälkeen vierailijat olivat hienoisesti niskan päällä ja KeuPan tekeminen sipsuttelua, josta puuttui se tuttu tunne. Jokipojat onnistuivat saamaan pari pitkää painostusjaksoa keuruulaisten päätyyn, mutta KeuPa-puolustus, viimeisenä lukkonaan Tervo, piti kuitenkin pintansa.

Toiseen erään luisteli jälleen se entinen KeuPa. Se luisteli, taklasi, riisti ja teki vastustajan olon kaikin tavoin epämukavaksi. Jokipojat joutuivat rikkomaan ja ajassa 24.30 Niko Ahoniemen kuti B-pisteen takakaarelta ponnahti onnekkaastikin joensuulaisvahdin Jonatan Iilahden suojuksista verkon perukoille. Syötön ylivoimamaaliin tarjoilivat Riku Tiainen ja Ville Tiitinen. Kotijoukkue jatkoi painostustaan, Jokipojat sekoilivat vaihtovirheen erän puolivälissä ja sitä seuranneella ylivoimalla Tiainen ronkki maalin edustalta KeuPalle 2-1 johdon Ahoniemen ja Joni Piipposen avustaessa. Vain runsas minuutti edellisestä ajassa 32.41 keuruulaisten tehotrio pääsi vihdoin maalin makuun. Markus Jokinen iski illan upeimman maalin Jesse Pelamon ja Miro-Pekka Saarelaisen hienon kuvion päätteeksi. Ottelun suunta oli kääntynyt lopullisesti.

-          Lähdimme haastamaan KeuPaa laadukkaalla pelillä ja onnistuimme siinä erän verran. Yksi löysä puolustaminen ja vaihtovirhe antoivat heille YV-mahdollisuudet, jotka he myös käyttivät armotta hyväkseen. Sen jälkeen he hallitsivat isännän ottein ja me tulimme perästä sen mitä ehdittiin. Onnittelut voitosta, tunnusti Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis rehdisti.

-          Ottelun alut ovat olleet meille tahmeita, nytkin oli varovaista, kuin sukkasillaan pelailua. Kaveri heittikin heti erän alkuun lunta tupaan. Mutta näistä syntyy upeita tarinoita, kuten Samuli Tervon debyytti. Poika oli alussa epävarma, mutta kokosi itsensä loistavasti takaiskun jälkeen, ollen lopulta joukkueen selkäranka. Toiseen erään saatiin tuttu tunne mukaan ja sen jälkeen - tämä on ehkä väärin sanoa, kaikki oli niin helppoa, sanaili joukoistaan ylpeä KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen ottelun jälkeen. – Hyvä on luisto suksissa.

Jokipojat jäivät jalkoihin toisessa erässä, mutta saivat vielä mahdollisuutensa tuomariston kiinnittäessä huomionsa johtoasemassa pelaavaan KeuPaan. Kristian Tikan koukkaamis- ja Lauri Huhdanpään kampitusrangaistusten aikana kiekko oli kuitenkin jopa enemmän susi-paitojen päädyssä, eikä vaaratilanteita Tervon maalilla juurikaan nähty. Ja kun kaveri ei tehnyt, teki KeuPa. Jere Helenius lusikoi maalin edestä numeroiksi jo 4-1, Tikan ja Teemu Hutun esityöstä. Idän poikien selkäranka näytti jo katkenneen, mutta kun peliaikaa oli jäljellä runsaat 4 ja puoli minuuttia, koukki Markus Jokinen itsensä istunnolle. Varis otti aikalisän ja Iilahden pois Jokipoikien maalin suulta. 2 miehen ylivoimalla susilauma teki viimeisen ponnistuksensa saaden aikaan muutaman vaarallisen vetopaikan, jotka Samuli Tervo kuitenkin napsi eleettömästi suojuksiinsa. Jäähyn päätyttyä Jokipojat pelasivat edelleen ilman maalivahtia ja tämä kostautui ajassa 58.33, kun Joona Erving ja Lauri Huhdanpää pelasivat kiekon kapteeni Waltteri Lehtoselle, joka luikerteli omalta alueelta vastustamattomasti vetopaikalle ja ampui kiekon vastustajan heittäytymisistä huolimatta tyhjään maaliin.

Pitkään KeuPa-soturit eivät saaneet nauttia voitostaan, sillä katseet oli jo käännettävä tämän illan otteluun Heinolan Peliittojen vieraana. Ottelu alkaa klo 17 ja sitä voi seurata Fanseat-palvelussa sekä Keuruulla Bistro Oton jätti screeniltä.