Seuraa meitä:       

Taipuu vaan ei taitu – Voittoputki jatkui Heinolassa

KeuPa HT joutui Heinolassa lähes jyrätyksi, vaan ei suostunut häviämään. Peliitat antoi toistaiseksi kovimman vastuksen kotikotikaukalossaan. Hyvällä yrityksellä ei kuitenkaan pisteitä jaeta, vaan maalit ratkaisevat. Kotijoukkue tuli kahdesti tasoihin ja vei peliä, mutta keuruulaiset olivat ratkaisupaikoissa heinolalaisia tarkempia. KeuPa HT sai arvokkaan opetuksen, mutta mikä parasta, venytti silti voittoputken jo 5 ottelun mittaiseksi numeroin 4-5 (0-2, 3-2, 1-1).

Ottelun 1. erä oli tasaisin, mutta vain Keupa HT kykeni maalin tekoon. Ensin vajan 7 minuutin kohdalla Joni Piipponen ohjasi taitavasti Joona Ervingin viivavedon ilmasta ohi Peliittojen maalivahdin Joonas Haraldin. Toisen syöttöpisteen saalisti kapteeni Waltteri Lehtonen, joka muuten oli syöttäjänä mukana kaikissa KeuPan maaleissa viimeistä lukuun ottamatta. Sama syöttäjä kaksikko teki esityön, kun Miro-Pekka Saarelainen taiteili ylivoimalla keuruulaisten 2. maalin hassuttamalla Haraldin puolittaisen läpiajon päätteeksi.

Toinen erä oli täydellistä Peliittojen hallintaa laukausten mennessä 29-5. KeuPa maalissa Lassi Lehtinen hikoili 13 torjunnan verran, kun virkaveli toisessa päässä pysäytti kiekon vain kerran! Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli. Erää oli pelattu 6.21, kun Peliitta-vahti Harald seikkaili itsensä persuuksilleen oman maalinsa taakse ja Saarelainen kiepautti kiekon vanhanaikaisella tyhjään maaliin, Ville Tiitisen saadessa myös syöttöpisteen. Maali syntyi tasavajaalla, kuten myös Peliittojen kavennus hetkeä myöhemmin. Tuomarilinja oli odotetun tarkka ja erikoistilanteet nousivat tärkeään rooliin, sillä kakkosia jaettiin erässä lähes vuoron perään yhteensä 18 minuuttia. Kotijoukkue hyödynsi oman ylivoimansa erän puolivälissä, kun Kalle Moisiolle pelattiin vetopaikka KeuPa neliön keskelle. Vain runsaat puoli minuuttia myöhemmin KeuPan ”omat koirat purivat”, kun Samuel Salonen livautti B-pisteeltä kiekon Lehtisen selän taakse ja ottelu oli yhtäkkiä tasan. Hetkeä myöhemmin Peliitat pääsi yrittämään johtomaalia vielä ylivoimalla, mutta ei onnistunut. Sen sijaan KeuPa-ylivoima oli jälleen kohdallaan, kun Joona Ervingin löysä siniviivaroikku yllätti Joonas Haraldin. Myös Lauri Huhdanpää sai tehomerkinnän keuruulaisten johtomaaliin. Erän lopulla tuomaristo katsoi Lassi Salonkarin pölläyttäneen lumet tarkoituksellisesti Peliittojen veskarin silmille ja KeuPa joutui jälleen alivoimalle. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

KeuPa HT pääsi aloittamaan 3. erän ylivoimalla Peliittojen edellisen erän loppu sekuntien vaihtovirheen seurauksena, mutta nyt ruuti oli märkää. Peliitat sen sijaan saivat kovalle painostukselleen palkinnon pelikellon näyttäessä 45.46. Severi Lahtinen laukoi komeasti Valtteri Lipiäisen poikittaissyötöstä Peliitat jälleen tasoihin. Kotijoukkue jatkoi raivokasta painostustaan, mutta KeuPa-puolustus ja Lassi Lehtinen kestivät välillä tolppienkin avustuksella. Ottelun voittomaali syntyi kesken Peliittojen painostuksen, kun keuruulaiset pääsivät katkoon ja Joona Erving lähetti matkaan 2-1 ylivoimahyökkäyksen. Jesse Pelamo kiersi taitavasti heittäytyneen pakin ja tarjoili Markus Jokiselle namupaikan, josta ”Kuoreveden Kurri” ei erehtynyt. Lopussa KeuPa HT piti johtonsa onnella ja taidolla, ja osoitti miksi se on tällä hetkellä sarjan kärjessä.

-          Pelitapahtumien perusteella emme ehkä ansainneet voittoa, mutta pisteistähän tässä pelataan ja ne saatiin. Alkukauden voittojen myötä pelaajien itseluottamus on korkealla ja siivitti lopulta voittoon, tunnusti keuruulaisten päävalmentaja Mikko Heiskanen lehdistötilaisuudessa.

Toinen Heiskanen, Peliittojen päävalmentaja Santeri nimeltään, oli hiljainen ja ahdistunut. Vaikeroinnista päätellen Heinolassa ei ole vielä parasta nähty.

-          Taas kentällä oli vain yksi joukkue, mutta emme vaan onnistu saamaan palkintoa, kuittasi Heinolan Heiskanen päätään pudistellen.

KeuPa HT taasen sai arvokkaan oppitunnin ja lopputulos olisi voinut olla paljon huonompikin. Heinolalaisessa mankelissa 4 pisteen ilta on hämmästyttävä suoritus. Sellaiseen pystyivät KeuPasta Joona Erving (1+3) ja Waltteri Lehtonen (0+4).

-          1. erää lukuun ottamatta oltiin pahassa pinteessä, mutta jääkiekko on maalintekopeli. Tämän ottelu videomateriaali on todella arvokasta puolustuspelin kehittämisen kannalta, kertoi puolestaan KeuPa apuvalmentaja Niko Härkönen ottelun jälkeen.  – Paljon ei kuitenkaan ehditä vetää henkeä, sillä seuraava peli tulee jo keskiviikkona ja 3 pelin viikkoja on vielä pari jäljellä.

Pisteiden metsästys jatkuu Keuruulla ensi keskiviikkona, kun vieraita saapuu Rovaniemeltä. Ottelu KeuPa HT – RoKi alkaa klo 18.30.