Seuraa meitä:       

Putki poikki – Luokkaretkeläiset voitolla yöhön

Kaikella on aikansa, nyt tuli tappion aika. Etelä-Suomen luokkaretkensä Keuruulta aloittanut RoKi pelasi kuin KeuPa parhaimmillaan. Se voitti kaksin kamppailut ja irtokiekot, katkoi vastustajan epätarkat syötöt ja ahdisti sen huonoihin ratkaisuihin – niin ja teki tarvittavat maalit ja vähän ylikin. KeuPa HT oli eilen surullinen. Se oli vähän hitaampi, vähän pehmeämpi ja paljon tehottomampi eikä ansainnut enempää. RoKi ansaitsi. Se oli hyvä, paras tähänastisista vastustajista tällä kaudella. Se saattoi lähteä hyvillä mielin Jyväskylän yöhön 4-1 (2-0, 0-0, 2-1) voitto taskussaan.

Molempien joukkueiden valmennus oli teroittanut hyvän valmistautumisen tärkeyttä ja kuinka alusta saakka tulee laittaa luistinta liikkeelle ja yksinkertaisen jämäkästi pelaten ottaa vastustajan pelihuumoria pois. Vierasjoukkue onnistui, kotijoukkue jäi telineisiin. 1. erässä RoKi ei kaunistellut, vaan pelasi omilla vahvuuksillaan. Se käänsi peliä nopeasti ja teki 2 vastustamatonta maalia. Ensimmäisen ohjasi ranskalaisvahvistus Malo Ville ohi toisen ranskalaisen, KeuPan maalia vartioineen Sebastian Ylösen. Aikaa kellossa oli kulunut vajaat 8 minuuttia. Neljä minuuttia myöhemmin keuruulaisille oli tulossa tyhmä hyökkäyspään jäähy, kun nopean vastaiskun päätteeksi Julius Hermonen suti takakulmalta kiekon toistamiseen Ylösen taakse.

Toinen erä oli KeuPalta parempi, mutta maalit jäivät odottamaan. Keuruulaiset pääsivät kokeilemaan ylivoimallakin 3 otteeseen, mutta uudistetut ylivoimakentälliset eivät löytäneet avaimia RoKin erinomaisesti pelanneeseen alivoimaan.

-          Vastustaja oli hyvä ja aktiivinen. Meillä jäi vähän piippuun, totesi illan pelissä KeuPaa käskyttänyt Niko Härkönen.

3. erä ja erityisesti sen loppupuoli oli parasta KeuPaa eilen. Valitettavasti jo ennen sitä RoKi onnistui jälleen katkaisemaan keskialueella keuruulaispuolustajan harhasyötön ja Olli-Matti Järvelän tarkka laukaus oli yläkulmassa ennen kuin KeuPa-viisikko ehti takaisin omalle puolustusalueelleen. Keuruulaisten kolmanteen erään parantunut liike ja RoKin aloitushölmöilyt tuottivat 3 uutta ylivoimamahdollisuutta KeuPalle. Lopulta 6. kerta toden sanoi ja Waltteri Lehtonen ohjasi vierailijoiden alivoimaneliön keskeltä isäntien ainokaisen. Syötön ylivoimamaaliin tarjoilivat Lauri Huhdanpää ja Joona Erving. Maali antoi lisävirtaa kotijoukkueelle ja ainekset kavennusmaaliin olivat olemassa. RoKi puolusti kuitenkin maalin edustaansa järkähtämättömästi ja vierailijoiden parhaana palkittu maalivahti Rasmus Reijola nollasi viimeistään keuruulaisten yritykset. Ajassa 57.32 Härkönen kutsui vielä joukkonsa aikalisälle, ja KeuPa lähti yrittämään kavennusta kuudella viittä vastaan. Tärkeä aloitusvoitto jäi keuruulaisilta ottamatta ja Olli-Matti Järvelä pääsi roikottamaan vartioimattomaan verkkoon RoKin voittolukemat 4-1.

-          Laadukas ja ehjä vieraspeli meiltä. Päästiin alussa johtoasemaan ja onnistuttiin tappamaan kotijoukkueen tunne. Jaksettiin painaa loppuun asti, vaikka pelattiin 5 pakilla lähes koko ottelu. Hyvä alku tälle etelän kiertueelle, totesi tyytyväinen RoKin käskijä Petri Karjalainen lehdistötilaisuudessa.

Kotijoukkue sai toki lisää dataa kehittämistä kaipaavista teemoista. Jos lauantain pelissä nousi joitain asioita hieman esille, nyt ne vasta roiskahtivat vasten kasvoja. Esitys oli kaukana siitä yhtenäisyydestä, mitä joukkue on esittänyt kauden aikaisemmissa kotiotteluissa. Viimeistään murhaavan tehokas ylivoima on yleensä ratkaissut pelin KeuPalle, mutta eilen sekään ei onnistunut. Jos onnistuu maalin teossa kerran pelissä, voittaakseen täytyy puolustus- ja maalivahtipelin olla maagista. Nyt se ei sitä ollut.

Parannettavaa siis jäi ja siihen tarjoutuu mahdollisuus jo perjantaina Iisalmessa IPK:n vieraana. Tappiosta huolimatta KeuPa HT jatkaa edelleen sarjan kärjessä. Positiivista on myös se, ettei ensimmäistä pistemenetystä tarvitse enää jännittää, vaan voidaan keskittyä itse pelaamiseen. Paluu omalle tasolle toisi täydet pisteet Keuruulle.

Lähetys IPK - KeuPa HT ottelusta alkaa perjantaina 13.10. klo 18.15 Fanseat - palvelussa ja Keuruulla Bistro Otossa voi jännittää ottelua KeuPa-fanien kanssa jättiscreeniltä.