Seuraa meitä:       

Soturit nöyränä Peli-Karhujen kotiluolaan

Nöyryys on viisautta, usein sanotaan. KeuPan peli yskähteli viikonloppuna ja sakkasi lopulta viikon ensimmäisessä Mestis-kohtaamisessa. Kun vastassa on vielä yksi kolmesta, tähän mennessä pelkkiä kotivoittoja napsineesta Mestis-ryhmästä, on Keuruulla otettu ”lusikka kauniiseen käteen” ja palattu perusasioiden äärelle. Illan kotijoukkue IPK on sekoitus nuoruuden intohimoa ja todellisia kokeneita sarjajyriä, jotka eivät hevillä sorru neppailuun. Mestis on Iisalmessa vielä tuore asia ja monisatapäinen kiihkeästi kannustava yleisö löytää tiensä hallille ottelusta toiseen.

KeuPa HT on mättänyt tähän mennessä 29 maalia eli 11 enemmän kuin illan vastustajansa. Niistä juuri 11 on syntynyt ylivoimalla, joka alkupeleissä oli erityisen tehokasta. Pistepörssissä keuruulaiset dominoivat, mutta se on historiaa, eikä historia ole tae tulevaisuudesta.

-          Palataan ylivoimassa sarjan alusta tuttuun koostumukseen, kun Tiainen palaa paikalleen. Sairastuvalta palaava Mesikämmen tuo myös vanhaa tuttua tekemistä viisikkopeliin. Täysin tuoreena nimenä kokoonpanoon nousee Henri Niemi, joka kävi Suomi-Sarjassa painamassa hyvät tehot. Häneltäkin voidaan odottaa pirteää esitystä, avasi penkin taakse palaava KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen illan kokoonpanoaan.

IPK:n vahdit ovat kaivaneet kiekon selkänsä takaa 25 kertaa. Vain Hermeksen sarake on murheellisempi. Jos keuruulaisten ruuti on viime pelistä kuivunut, kaikki edellytykset vierasvoittoon ovat olemassa. Mutta leijumaan ei voi lähteä.

-          Iisalmesta ei saa mitään ilmaiseksi. Siellä kotijoukkue taistelee henkensä kaupalla ja pistää kroppaa likoon joka tilanteessa. Jos illalla halutaan pisteitä mukaan ottaa, ei voi neljää maalia kaverille antaa, latasi Heiskanen. – Ei meidän tarvitse kenenkään edessä nöyristellä, mutta puolustuspelaaminen on kaiken perusta. Lähdetään pelaamaan nöyrästi perusasioita kunnioittaen. Voitetaan siniviivat, laitetaan syötöt lapaan ja jalkaa liikkeelle niin, ettei kaverille jää tilaa rakentaa omaa peliään, lateli Heiskanen innostuen silminnähden.

Iisalmelaisten kokoonpanosta löytyy pari tuttua KeuPa-nuttuakin kantanutta pelikarhua. Jussi Viitanen oli vielä viime kaudella yksi KeuPa-kannattajien suosikeista ja Pasi Kouvalainen taasen mätti mätti pisteitä keuruulaisten laariin 2 kauden ajan 2014-16. Asetelmat illan peliin ovat vielä toki KeuPa HT:n puolella. Edellisen pelin alavireisyys ja IPK:n vahva maine kotonaan kuitenkin tasoittaa puntteja. Mikäli maaleja ei aleta mättää vanhaan malliin, saatetaan ratkaisua etsiä jopa voittolaukauksista. Vaikka oma jännityksensä on siinäkin, toivotaan ettei siihen arvontaan tarvitse ryhtyä.

Kiihkeä kamppailu pisteistä alkaa Iisalmessa klo 18.30 ja sitä voi seurata Fanseat – palvelussa suorana. Keuruulla KeuPa-kannattajat miehittävät Bistro Oton, joka näyttää jättiscreeniltään kaikki joukkueen vierasottelut.