Seuraa meitä:       

Sarjakärki ketterämpi

 

KeuPa HT oli odotetun vahva eilisillan sarjakärjen ja sarjanousijan kohtaamisessa. Ensimmäisen neljä minuuttia se kiekkoili vain vierailijoiden päädyssä, mikä oli osoitus nappiin osuneesta valmistautumisesta. Se taasen tiesi vaikeuksia imatralaisille. Ketterä ei kuitenkaan tullut kömpelöksi paineen alla, vaan pikemminkin kärsivälliseksi. Kun se ei saanut hippaa KeuPa-sotureista omalla alueellaan, se ei sortunut rikkomaan, vaan odotti sopivaa hetkeä ja iski vastaan vaarallisesti. Sarjakärjen ja -nousijan ero ei ollutkaan niin valtava, mikä enteilee hyvää loppukauden sarjaa ajatellen. Kahdesta hyvästä parempi oli lopulta myös kärsivällisempi. KeuPa HT hallitsi kiekkoa, puolusti pois Ketterän vastahyökkäykset ja pelasi nöyrästi paineen alla. Pisteet jäivät ansaitusti Keuruulle lukemin 5-3 (1-1, 1-0, 3-2).

Ottelun alkua hallitsi KeuPa mielin määrin. Kiekko kävi pois sen hyökkäysalueelta, vain sen verran, että vierasjoukkue pääsi hädin tuskin vaihtamaan. Erän edetessä myös Ketterä sai välillä koske kiekkoon, mutta mitään vaarallista se ei pystynyt luomaan. Kotijoukkueen hallinta palkittiin, kun 15 minuutin pelin jälkeen Aleksi Luhtalampi lopulta iski paluukiekon Jere Myllyniemen selän taakse. Pohjatyön osumaan tekivät Joona Erving ja Joni Piipponen. Ilo ei ollut kuitenkaan pitkäaikainen, sillä jokseenkin seuraavassa vaihdossa vierailijat painoivat monen miehen voimin Lassi Lehtisen vartioimalle maalille ja Toni Iso-Mustajärvi onnistui sutaisemaan pomppukiekon verkon perille. Pelitapahtumien perusteella, Ketterä selvisi erästä vähällä. Aineksia oli paljon pahempaan.

-          Oltiin jaloissa. Ottelun alut ovat olleet meillekin tervan juontia. Onneksi kotijoukkue onnistui  ensi erässä vain kerran, huokaisi Ketterä päävalmentaja Maso Lehtonen ottelun jälkeen. – Ei me mitään ihmeitä pelissä muutettu, mutta tehtiin se mitä osataan vähän paremmin ja päästiin vauhtiin mukaan.

Toinen erä olikin tasaisempi. Ketterän vastaiskut alkoivat olla vaarallisempia ja Konsta Mesikämmen joutuikin kampittamaan läpiajaneen Jesse Koskisen. Seuranneessa rangaistuslaukauksessa Lassi Lehtinen veti pidemmän korren. KeuPa HT sai aikaan pitkiä pyörityksiä vastustajan päädyssä ja pääsi vaihtamaan kiekollisena, vieraiden taistellessa happoja vastaan. Lopulta runsaat 3 minuuttia ennen eräsummeria, jälleen pitkän pyörityksen päätteeksi, Ville Tiitinen tuli suoraan vaihtoaitiosta ja ampui komean rannelaukauksen yläkulmaan Joose Antosen ja Ervingin syötöstä.

Kolmatta erää oli pelattu vain puolitoista minuuttia, kun KeuPa pyöritys päättyi jälleen maaliin. Nyt Joose Antonen kierteli ympyrää Ketterän pelaajien ympärillä, menetti kiekon jo hetkeksi, mutta ensi kertaa keuruulaismiehistössä esiintynyt Arttu Likola riisti sen takaisin ja vapautti Antosen maalintekoon. Lisää seurasi vajaat 3 minuuttia edellisestä. Jere Helenius voitti aloituksen Riku Tiaselle, joka pyörähteli itsensä vapaaksi ja antoi nappi syötön Ervingille. Tämä pamautti lyöntilaukauksen sydämensä kyllyydestä kohti Ketterän maalia ja kiekko löysi reiän miesmuurista yllättäen myös Jere Myllyniemen. Hetki edellisestä, kun KeuPa huonon onnen soturi Mesikämmen koukki itselleen kaksiminuuttisen ja ylivoimalla Iso-Mustajärvi laukoi illan toisen osumansa ja kavennuksen 4-2. Vierailijat saivat maalista lisää energiaa ja painoivat peliä kohti keuruulaispäätyä. KeuPa HT pelasi nöyrästi kiekkoa pois omista eikä Ketterä löytänyt kunnon vetopaikkoja, lukuun ottamatta pari minuutin jaksoa Ervingin istuessa jäähyaitiossa. Kun maalia ei tullut, Ketterän valmennus otti aikalisän ajassa 56.28 ja päätti yrittää kavennusta ilman maalivahtia. Toni Jalovaara onnistuikin lopulta tuomaan Ketterän maalin päähän, kun aikaa oli jäljellä vielä puolisentoista minuuttia. Lopussa vieraat hakivat tasoitusta raivokkaasti, mutta maalin teossa onnistuikin Jere Helenius, joka laittoi kiekon tyhjään maaliin vain 6 sekuntia ennen loppusummeria.

-          Hyvä tasaväkinen ottelu, kiitteli KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen lehdistön edessä. Hyvä alku pelille ja onnistuttiin puolustamaan kärsivällisesti. Pisteet kyllä kelpaavat. Onnistumisiakin tuli taas laajalla rintamalla. Seuraava haaste on jo ovella.

KeuPa HT:n härkäviikot jatkuvat perjantaina 20.10. Keuruulla, kun vastustajaksi saapuu TUTO Hockey Turusta. Kiihkeä kamppailu pisteistä alkaa klo 18.30.