Seuraa meitä:       

”Herääkö karhu illalla” – edessä liigatason haaste

Kun loppusummeri tänään Keuruulla pärähtää, on KeuPa HT osaltaan kahlannut jo viidenneksen tämän kertaisesta Mestiksen runkosarjastaan. Niin pisteitä kuin tehtyjä maaleja se on tehtaillut jo kolmanneksen viime kauden saldostaan, joka silloin riitti nipin napin pudotuspeleihin. Mitään ei vielä olla saavutettu ja tähtäin on tietenkin aiempaa korkeammalla, mutta lähes jokainen voi yhtyä mielipiteeseen, että KeuPa HT on jo nyt ollut sarjassa sensaatio.

Illan vastustaja TUTO Hockey on Mestiksen kestomenestyjä. Se on yksi niistä harvoista joukkueista tämän kauden sarjassa, jolla on oikeasti edellytykset pelata liigassa. Jos ja kun liigan portit joskus aukeavat, lienee TUTO nousukaavailujen keulapäässä. Nimivahvalla ryhmällä alkukausi on ollut hakemista. Ensimmäiseen kolmeen peliin vain 1 jatkoaikavoitto, sitten 3 pelin voittoputki, joka taas katkesi viime keskiviikkona Vantaalla. Se on pelannut 2 ottelua illan isäntiään vähemmän ja raapinut kasaan 11 pistettä, mikä ei varmasti Turussa tyydytä. Turkulaisten hyökkäyksen sanotaan olevan sarjan kovin – tai no, Keuruulla puhutaan, että toiseksi kovin. Se on alun kangerteluista huolimatta naputellut jo 30 maalia ja jotenkin tuntuu, että vieläkin on TUTO:n pojilla käsijarru päällä. On vain ajan kysymys, milloin karhu herää.

KeuPa-soturit eivät nalle-karhuja pelkää. Edellisessä kohtaamisessa 3 viikkoa sitten täysi pistepotti tuotiin Keuruulle 4-2 lukemin. Tuossa ottelussa TUTO tuskaili maalivahtipelinsä kanssa. Se vaihtoi Julius Pohjanoksan Karolus Kaarlehdon tilalle toisen erän alussa, eikä ole sen jälkeen muita veräjälleen laskenut. TUTO ei ollut ottelussa huono. Se vei muun muassa aloitukset tylysti 41-24. KeuPan teho-trio Saarelainen-Pelamo-Jokinen oli kuitenkin turkulaisille liian vaikea pysäytettävä. Kolmikko iski maalin mieheen, eikä TUTO Hockeyn hyökkäys yltänyt sitä lähellekään.

-          Kova on haaste edessä. Vastaan tulee sarjan vahvin ennakkosuosikki, joka tykkää hyökätä, niin kuin mekin. Vauhdikas ja yleisöön menevä peli varmasti tulossa, lupaili KeuPaa tänään käskevä Niko Härkönen. – Miten pystytään puolustamaan, tulee ratkaisemaan. Voi olla maalirikas peli.

TUTO Hockeyn listalla on monta kiekkoihmisille tuttua kasvoa. Eniten kiinnostusta herättänee Niklas Lucenius, joka on viime vuodet seilannut kotimaisen liigan ja Euroopan sarjojen välillä. Lähes 300 liigaottelun ja 53 KHL-ottelun tuoma kokemus on Mestiksessä vertaansa vailla. Ainoa KeuPa-paitaa kantanut TUTO:n pelaajistossa on viime kaudella 12 peliä keuruulaisten rinnalla taistellut Juho Mäkelä, joka kuitenkin lienee edelleen sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Ellei viime hetken loukkaantumisia tai sairastumisia tule, KeuPa HT lähtee illan kamppailuun samalla kokoonpanolla kuin SaPKoa vastaan viime keskiviikkona. Vaikka TUTO Hockey on tällä hetkellä sarjassa vasta 6., voidaan hyvin puhua kärkikamppailusta. Jos kauden päätteeksi haluaa mukaansa muutakin kuin muistot, turkulaiset ovat kantona kaskessa koko kauden. Pienen maalaiskaupungin ylpeyden ei olisi häpeä hävitäkään, mutta miten nautinnollista onkaan lähettää luxus-bussi turkkuseen ilman pisteen puolikastakaan.

Illalla nähdään tähän mennessä sarjan kovin kamppailu, jota tullee seuraamaan kauden ennätysyleisö Keuruulla. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30.