Seuraa meitä:       

Viime kauden mestari vei revanssin

KeuPa HT:n raaka kolmiviikkoinen päättyi niukkaan tappioon Savonlinnassa. Isännät olivat oppineet Keuruun tappiostaan ja onnistuivat ottelun alussa KeuPaa paremmin. Johtoasemaan päästyään SaPKo puolusti sitkeästi ja ansaitsi 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) voittonsa. Huonosti ei pelannut KeuPakaan.

-          Meillä oli omat paikkamme, mutta enempää ei saatu. Yhdestoista peli kolmeen viikkoon vaatii veronsa. Ehkä alkoi tulla jo väsy puseroon, vaikka ei sen taakse voi mennäkään. Kahden hyvän joukkueen kohtaaminen ja SaPKo oli tuon verran perempi, tunnusti keuruulaisten penkin taakse jälleen palannut Mikko Heiskanen.

Ottelun alkoi vauhdikkaasti, mutta KeuPa HT ei saanut konettaan käyntiin, kuten parissa aikaisemmassa pelissään. SaPKo sen sijaan paransi joukkueiden edellisestä kohtaamisesta monta piirua. Molemmat tuhrivat ylivoimansa, joita SaPKolla oli erässä kaksi ja KeuPalla yksi.

Toisessa erässä erikoistilannepelaaminen oli edelleen tehotonta. Tasaviisikoin SaPKo onnistui erän puolen välin jälkeen, kun KeuPan puolustus hukkasi puolustaja Ville Väinölän, joka sai B-pisteelle nappisyötön ja painoi kiekon yläkulmaan. Hetkeä aikaisemmin toisessa päässä Miro-Pekka Saarelainen oli kilauttanut tolppaa läpiajon päätteeksi. Marginaalit ovat pieniä. Kun toinen ei tee, toinen tekee.

Kolmas erä oli selkeimmin KeuPan. Silti maalinteon aloitti SaPKo. Jaakko Lantta vei selkeän aloitusvoiton ja Matias Lainio lämäsi suoraan siitä kiekon Lassi Lehtisen taakse takakulmaan. KeuPa painoi vimmatusti, mutta sai mahdollisuutensa ehkä hieman liian myöhään. SaPKon Mikko Lahtela sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuuttia, kun peliaikaa oli jäljellä vain 2.12. KeuPa valmennus otti tilanteessa aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Ylivoimaa ehdittiin pelata puolisen minuuttia, kun Ville Tiitinen tarjoili Joona Ervingille vetopaikan siniviivan tuntumasta ja Arttu Likola ohjasi vedon ohi pässipaitojen maalissa loistavasti pelanneen Joonas Toivosen. Aloituksen jälkeen KeuPa jatkoi ilman maalivahtia, mutta aika loppui kesken ja tasoitus jäi piippuun.

Savonlinnassa nähtiin jälleen vauhdikas ja kovatasoinen jääkiekko-ottelu. Molemmat joukkueet osoittivat kuuluvansa sarjan ehdottomaan eliittiin. Mestiksen tahti on hurja ja SaPKo pelaa seuraavan kerran jo keskiviikkona. Toivottavasti siinä ehtii myös vähän levätä ja hioa peliä edelleen, ettei kaikki aika mene sukututkimuksiin. Sen verran pakkomielteisen kiinnostuneita savonlinnalaiset olivat jälleen KeuPa-pelaajien syntyperästä. KeuPa HT sen sijaan saa nyt hieman hengähtää, sillä seuraava ottelu on vasta ensi perjantaina Lempäälässä LeKiä vastaan.