Seuraa meitä:       

Revanssiviikonlopun kärkikamppailussa Play Off tunnelmaa

Kukapa olisi uskonut ennen kauden alkua, että lähes perinteeksi muodostuneen revanssiviikonlopun otteluparissa vastakkain olisivat Mestiksen kaksi kärkijoukkuetta ja vielä vähemmän, että nuo joukkueet olisivat KeuPa HT ja LeKi. Lempääläläiset ovat toki ennenkin aloittaneet sarjan vahvasti, mutta ovatko silti koskaan olleet sarjassa kahden kärjessä 11 pelatun ottelun jälkeen, tuskin. LeKi on usein myös sarjan edetessä hiipunut sarjan keskikastiin tai jopa joutunut kamppailemaan karsintaviivaa vastaan. Keuruulaisten taival sarjassa on perinteisesti ollut nousujohteisempi. Alussa on tökkinyt, välillä mennyt vaihtelevasti ja lopussa KeuPa HT on taistellut itsensä pudotuspeleihin. Nyt kurssi on ollut poikkeuksellinen, eikä missään, ei ehkä edes Keuruulla, ole veikattu KeuPaa sarjan kärkeen missään vaiheessa kautta. Totuus vain on ihmeellinen. KeuPa HT on sarjan kärjessä 24 pisteellä ja LeKi hengittää niskaan vain kolmen pisteen päässä. Kahden ottelun revanssiviikonloppu voi kääntää asetelmat päinvastoin tai lähettää keuruulaiset kunnon karkumatkalle. LeKi on hivuttautunut kuin varkain sarjakärjen uhkaajaksi. Sen alkukauden ohjelmaa voidaan pitää ehkä hieman kevyempänä kuin KeuPan vastaavaa, mutta sarjan edetessä puntit tasoittuvat. Lempääläläiset ovat pelillisesti kyllä sijoituksensa ansainneet, sillä maaleja joukkue on tehtaillut toiseksi eniten ja lisäksi se on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kahdesti.

-          Ei mikään yllätys, että LeKi on noin korkealla. Se on hyvin samankaltainen joukkue kuin me. Tämän tutummaksi ei vastustaja varmaan tule. On tuttu valmentaja ja pelityyli, itsekin olen pelannut LeKissä, niin kuin ainakin viisi meidän nykyisistä pelaajista. Mutta ollaan me silti vähän skautattu nykyistä paikallisvastustajaa iskun paikkoja varten, veisteli pelipäivän aamujään vetoon valmistautunut Mikko Heiskanen.

LeKissä ei ole tällä hetkellä yhtään pelaajaa, jotka olisivat joskus pelanneet KeuPassa. Sen sijaan sen kokoonpanossa vilisee tamperelaisliigaseurojen ja myös HPK:n juniorilahjakkuuksia, joiden esimerkiksi on värvätty Antti Kangasniemen ja Tommi Välimaan kaltaisia kovan liigakokemuksenkin omaavia johtajia. Ensin mainittu on jopa koko sarjan pistepörssin kakkosena. KeuPa HT on ihastuttanut laajalla hyökkäyskalustollaan. Siinä missä Kangasniemi on ainoa Lempäälän pisterohmu 20 parhaan pistemiehen joukossa, keuruulaisia löytyy listalta viidentenä olevan Jesse Pelamon vanavedessä yhteensä viisi. KeuPa HT:n puolustusta pidetään varsin kokemattomana, mutta lempääläläisten pakkikalusto se vasta on juniorivoittoinen, mutta myös lahjakas. Vasta B-juniori Toni Utunen on hämmästyttänyt esityksillään lähes joka ilta Mestiksessä, paitsi silloin, kun on vetänyt Tapparan paidan ylleen CHL:ssä. Pohjalaissyntyinen Otto Latvala on hädin tuskin A-ikäinen ja koko Leki-puolustuksen johtohahmo Jimi ”Jukan poika” Jalonen pääsisi hänkin vielä A-nuoriin. Näiden rinnalla esimerkiksi Mestis-puolustajien pistepörssin kakkonen Joona Erving vaikuttaa jo varsin kokeneelta soturilta. Maaleja joukkueet ovat päästäneet lähes tasatahtiin, mutta torjuntatilastojen valossa LeKin maalivahtikaksikko Ukko-Pekka Luukkonen ja Christian Heljanko on onnistunut hieman KeuPa-vahteja paremmin.

KeuPa HT:n ja LeKin kamppailut ovat perinteisesti olleet hyvin tasaisia, niitä kuuluisia maalin pelejä. Alkukauden harjoitusotteluissa joukkueet kohtasivat kolmesti. Kaksi ensimmäistä vei KeuPa HT ja viimeisimmän juuri ennen sarjan alkua LeKi. Maaliero oli keuruulaisten hyväksi 9-7. KeuPa HT lähtee illan kamppailuun jokseenkin samalla miehistöllä, jolla se päätti härkäviikkonsa viime lauantaina Savonlinnassa. Maalissa jatkaa Lassi Lehtinen. 

-         Pieniä ketjumuutoksia on toki tehty. Innolla odotan, kun kyseessä on todellinen kärkikamppailu ja vielä kaksin kappalein. Erittäin merkityksellinen viikonloppu edessä. Toivottavasti vanhat merkit ovat paikallaan ja peli paranee edelleen. Fiilis on kuin Play Offeissa, mutta keskellä kautta. Yleensä meidän pelit ovat alkaneet kulkea, kun lumi on maassa, fiilisteli Heiskanen tulevaa revanssiviikonloppua. 

Odotettavissa on jälleen tiukka ja mitä ilmeisimmin vähämaalinen kärkikamppailu. Illan ottelu alkaa Lempäälän jäähallissa klo 18.30 ja sitä voi seurata Fanseat – palvelun kautta. Keuruulla kannattajat suuntaavat kohti Bistro Ottoa, joka näyttää kaikki KeuPa HT:n vierasottelut isolta screeniltään.

LeKi - KeuPa klo 18.15 alkaen Fanseat palvelussa.