Seuraa meitä:       

Revanssivastustajan kuti jäi piippuun - KeuPa HT löi voitollaan asetelmat illan Keuruun peliin

KeuPa HT vahvisti asemaansa Mestiksen kärjessä ottamalla eilen illalla Lempäälässä upean 3-0 (0-0, 1-0, 2-0) voiton paikallisvastustajastaan LeKistä. Kun myös Kiekko-Vantaa vei omassa revanssiparissaan avausottelun, nousi se sarjataulukossa ohi Lempääläläisten. Tilanne sarjakärjessä on tiukka, sillä vantaalaiset ovat yhden ottelun vähemmän pelanneena vain kolmen pisteen päässä kärjestä ja pisteen edellä LeKiä. Revanssin toisessa osassa LeKillä on edelleen mahdollisuudet palauttaa tilanne ennalleen, mutta helppoa se ei tule olemaan, niin vahvalta KeuPa HT:n peli juuri nyt vaikuttaa.

Lempäälän ottelu eilen oli todella kärkikamppailun veroinen. Kumpikin joukkue puolusti laadukkaasti ja huippuvireessä olleet maalivahdit hoitivat tonttinsa esimerkillisesti. Ensimmäinen erä oli selkeimmin KeuPan hallintaa. Viiden minuutin pelin jälkeen LeKin Riku Väkiparta ajoi Jesse Pelamon selästä pahannäköisesti laitaan. Pelamo ei onneksi loukkaantunut, mutta Väkipartaa muistettiin 2+10 minuutin rangaistuksella. Seuranneen ylivoiman aikana keuruulaisilla oli yksi todella vaarallinen paikka, kun Pelamo itse pääsi ohjaamaan suoran hyökkäyksen päätteeksi lähietäisyydeltä, mutta Ukko-Pekka Luukkonen oli LeKin maalilla hereillä. Pari minuuttia ennen erän loppua KeuPa HT sai jälleen ylivoiman, kun LeKin Ismo Nikkisen taklaus osui Ville Paalasta päähän. Onneksi pahempaa ei sattunut. Tuomaristo on alkanut ottaa pois nämä päähän kohdistuneet taklaukset melko tehokkaasti, mikä on erittäin hyvä asia. Tälläkin kierroksella vain Turussa tuomariston ei tarvinnut puuttua edellä mainittuun rikkomukseen. Ylivoiman aikana Pelamon YV-kenttä, vahvistettuna ensimmäistä kertaa tällä kaudella KeuPa-paidassa nähdyllä Janne Väyrysellä, pyöritti kahville kaikki muut paitsi maalivahti Luukkosen. Lopulta ylivoima kuivui kasaan Joni Piipposen saatua aivan viime sekunneilla estämisrangaistuksen. LeKi maalilla Ukko-Pekka Luukkonen sai huhkia peräti 15 laukauksen tielle, kun KeuPa-päädyssä Lassi Lehtinen selvisi vain 4 torjunnalla. 

Toiseen erään LeKi pääsi paremmin mukaan, mutta niin onnistui myös KeuPa nostamaan vielä tasoaan. LeKi aloitti erän ylivoimalla ja sai vielä toisen mahdollisuuden erän puolivälissä Niko Ahoniemen huidottua itsensä jäähyaitioon. KeuPa kesti alivoimat ja olipa Joni Piipponen päästä tekemään läpiajosta avausmaalinkin, mutta Luukkonen veti jälleen pidemmän korren. Ylivoimiensa ansiosta LeKi pääsi kuitenkin laukauksissa niskan päälle. Nelisen minuuttia ennen erän loppua KeuPa sai pitkän hyökkäyksen LeKin päätyyn, ja kiekko kävi kertaalleen jo tolpassa, ennen kuin Lauri Huhdanpää onnistui saamaan mailansa Joona Ervingin viivavedon väliin ja Luukkonen oli yllätetty ensimmäisen kerran.

Kolmannen erän alussa joukkueet ottivat rangaistuksia vuorotahtiin. Ensin KeuPa joutui alivoimalle ja ennen kuin rangaistus ehti päättyä, LeKiltä komennettiin mies istunnolle väärän vaihdon seurauksena. Molemmat selvisivät kuitenkin takaiskuitta. Kun erää oli jäljellä enää vajaat neljä minuuttia, ottelu sai kuitenkin ratkaisunsa erikoistilanteesta. KeuPan Olli Aitola sai huitomisrangaistuksen, ja LeKi pyöritti näyttävästi. Pariin otteeseen Lehtinen joutui venymään paraatipelastuksiin. Kesken LeKin ylivoiman Jimi ”Jukan poika” Jalonen räpelsi kiekon kanssa siniviivan tuntumassa ja Markus Jokinen kiitti polkaisten läpiajoon ja yllättäen vielä loistavasti pelanneen Ukko-Pekka Luukkosenkin. Lopun KeuPa HT pelasi kypsästi, eikä antanut LeKille enää mahdollisuutta kavennukseen, vaikka se yritti viimeiset pari minuuttia ilman maalivahtiakin. Lähelle maalin tekoa pääsi sen sijaan keuPan Joni Piipponen, joka laukoi kiekon kertaalleen tyhjän LeKi-maalin tolppaan. Lopulta Aleksi Luhtalampi lopetti vastustajan pyristelyt ja roikotti kiekon omalta alueelta tyhjiin. Lassi Lehtiselle nollapeli oli kauden ensimmäinen.

-         Puolustettiin erittäin laadukkaasti koko 60 minuuttia ja se antoi eväät voittoon. Kahden nuoren huippuveskarin kohtaaminen, jossa Lassi Lehtinen oli vielä piirun parempi. Tänään ei heikkoja lenkkejä ollut, vaan kaikki hoitivat hommansa, bussikuskia myöden, iloitsi tyytyväinen KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen ottelun jälkeen. – Play Off meininkiä on ilmassa, kun kohdataan sama vastustaja heti perään uudelleen. Taistelupareja syntyi jo tänään, jatkoi Heiskanen.

 Revanssin toinen osa otellaan tänään Keuruulla. Asetelmat ovat selvät. LeKin täytyy pystyä tekemään ratkaisuja, kun se paikkansa saa. Tosin niitä tule monta, mikäli KeuPa HT jatkaa samanlaista laadukasta puolustamistaan. Lempäälässä kotijoukkueen kuti jäi usein piippuun, nyt sen täytyy haastaa rohkeammin KeuPa-puolustusta tai historia toistaa itseään. Vastakkain on kaksi erittäin hyvää, samankaltaista joukkuetta. Ennusteissa on jälleen tiukka vähämaalinen ottelu. Se kumpi joukkueista pystyy tekemään kolme maalia, on vahvoilla voittajaksi illan kamppailussa. KeuPa HT – LeKi alkaa klo 17 Keuruun jäähallissa.