Seuraa meitä:       

Ruuvissa oli kiristysvaraa - KeuPa HT jälleen LeKiä tehokkaampi

Revanssiviikonlopun toinen kamppailu antoi yleisölle koko rahan edestä. LeKi oli tullut Keuruulle perjantain tappiosta sisuuntuneena ja löi parasta pöytään. KeuPa HT kiristi ruuviaan vielä napsun verran eikä jättänyt mitään Lempäälään vietäväksi. Kuumassa Play Off hengessä pelatussa kärkikamppailussa nähtiin pakolliset poikapainit eikä törkeyksiltäkään vältytty. Molemmat joukkueet ottivat turhia jäähyjä, illan voittaja vähän vähemmän. Tärkeät sarjapisteet jäivät Keuruulle lukemin 4-2 (1-1, 1-0, 2-1).

Lauantaina nähtiin taas kahden huippumaalivahdin taidonnäytteitä. Paikalle saapunut Suomen nuorten leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas oli entisenä maalivahtina erityisen kiinnostunut juuri Lassi Lehtisen ja Ukko-Pekka Luukkosen otteista. Toki potentiaalinen seurattava oli kenties myös LeKi-puolustaja Otto Latvala. Maalejakin nähtiin, mutta nuoret maalivahdit tekivät tyhjiksi lukuisia vastustajan yrityksiä.

Ensin sai antautua Luukkonen LeKi-maalilla, kun Jesse Pelamo ravisteli apinaa olkapäiltään ajassa 5.12. Markus Jokinen toi oikealta kiekon sisään alueelle ja jätti oivasti Pelamolle. Tämä ampui ikävän kudin, jota Luukkosen oli vaikea ottaa muulla kuin päänsuojuksellaan ja kiekko ponnahti siitä lopulta Ukon selän taakse. Lehtisen vuoro tuli, kun LeKi onnistui heti ensimmäisellä ylivoimallaan erän puolivälissä. Jere-Matias Alanen ohjasi maalin edestä vieraiden parhaana palkitun Jere Rouhiaisen viivavedon sisään. Pian tämän jälkeen nähtiin ikävä välikohtaus. Laitakahinassa LeKin kokeneella Tommi Välimaalla pimeni ja tämä rouhaisi mailallaan Niko Ahoniemeä kulkusille pelirangaistuksen arvoisesti. Seuranneen viiden minuutin rangaistuksen aikana KeuPa HT pääsi pelaamaan pari minuuttia jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta kiekon siirtelyn sijaan olisi toivottu myös laukauksia kohti maalia.

Jos ensimmäinen erä oli Välimaan törkeyden seurauksena kotijoukkueen, niin puntit tasoittuivat selvästi toiseen erään. Erässä nähtiin kuitenkin vain yksi maali, kun Konsta Mesikämmen laukoi viivasta ja Teemu Huttu toimitti Luukkosen antaman riparin verkon perille. Pian maalin jälkeen Mesikämmen lämmitti kultakypärä Alasta poikittaisella mailalla saaden arvonnassa kakkosen. LeKi ei onnistunut enää ylivoimalla, niin kuin ei KeuPakaan Jimi Jalosen puolestaan istuessa estämisrangaistustaan.

LeKi tuli tasoihin, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia. LeKin aloitusvoiton jälkeen Jere Rouhiainen toimitti kiekkoa maalinedusruuhkaan, josta se ponnahti Ismo Nikkisen ulottuville ja tämän vippaus ohitti Lehtisen. Tunteet alkoivat kuumentua ja maalintekijä joutui itse saman tien jäähypenkille huitaistuaan maalin jälkeen Markus Jokiselta jalat alta. Tämän jälkeen alkoivat jäähyaitioiden saranat kulua entistä tiuhemmin. Edellisen jäähyn päätyttyä illan kamppailupari Mesikämmen – Alanen esitti tyylipuhdasta mattopainia, tosin jään pinnassa, ja kun vielä Teemu Huttu otti korkeasta mailasta rangaistuksen, joutui KeuPa HT harvinaisempaan 4-3 alivoimatilanteeseen. Kotijoukkueen alivoimapeli oli kuisissaan, eikä LeKi saanut aikaan kuin yhden laukauksen kohti maalia ja senkin Lehtinen vaivatta selvitti. Tasaviisikoin pelaamaan päästiin muutamia sekunteja, kun Lekin Joel Olkkonen syyllistyi polvitaklaukseen hyökkäysalueella. KeuPa-ylivoima ehti pyöriä vain parikymmentä sekuntia, kunnes Miro-Pekka Saarelainen tarjoili Lekin puolustusneliön keskelle Waltteri Lehtoselle, jonka kudin Luukkonen vielä torjui. Sen sijaan paluukiekkoon ehtineen Markus Jokisen laukaukselle Ukko-Pekkakaan ei voinut enää mitään.

LeKi sai vielä mahdollisuutensa, kun Ville Tiitisen maila läpsähti LeKin Anton Ollikaista kasvoihin. Ohi luistellut, ja muutenkin ilkeältä vaikuttanut, Niko Ahoniemi sopi tuomarien mielestä paremmin istunnolle. Heti ylivoiman alkajaisiksi kiekkoa käytettiin KeuPa-maalin tolpassa, mutta sen lähemmäksi maalin tekoa LeKi ei yltänyt. Ei vaikka viimeisen minuutin pelasivat ilman maalivahtiakin. Sekin oli aika turhaa, sillä ottelun KeuPa-hahmo Miro-Pekka Saarelainen oli jo ehtinyt sitä ennen riistää kiekon keskialueella ja hassuttaa Luukkosen LeKin maalilla jo neljännen kerran. Viideskin maali oli lähellä, kun kapteeni Lehtonen lähetti omalta alueelta kiekon LeKin maalin tolppaan. Taisi olla ainakin neljäs kerta tällä kaudella, kun KeuPa-pelaaja pistää kiekon vastustajan tyhjän maalin pystyrautaan. Tilanteen jälkeen jäähyaition ovi kävi vielä kerran ja todellinen KeuPa-taistelijan ruumiillistuma Konsta Mesikämmen ehti hieraista penkin pintaa muutaman sekunnin ennen loppusummeria.

-          Tuli tyhmiä jäähyjä puolin ja toisin, mutta tyytyväinen täytyy olla. Erityisesti puolustuspeli on parantunut. Pystyttiin edelleen kiristämään ruuvia, kun vastus koveni. Lisäksi taas nähtiin kaksi huippuveskaria, joista Lassi veti pidemmän korren. Pelit jatkuvat taas keskiviikkona, joten ajoin pojat pelin jälkeen punttisalille, letkautteli päävalmentaja Heiskanen kuuman revanssiviikonlopun päätteeksi.

 

Mestis jatkuu KeuPa HT:n osalta kotiottelulla ensi keskiviikkona 1.11., kun Keuruun noidankattilaan saapuvat Heinolan Peliitat. Ottelu alkaa klo 18.30.