Seuraa meitä:       

Peliitat nälkäisenä Keuruulle – Torjuuko Tervo jälleen voiton?

Mestiksen kiivas tahti jatkuu tänään illalla Keuruulla, kun KeuPa HT saa vieraakseen Heinolan Peliitat. Joukkueet tulevat sarjataulukon ääripäistä, sillä KeuPa pitää tiukasti kiinni kärkipaikastaan 30 pisteellä ja Peliittojen surkea 7 pisteen syksy kulminoituu sarjan toiseksi viimeiseen sijaan. Kotijoukkue on ollut syksyn komeetta ja on jälleen orastavassa voittoputkessa, vietyään molemmat revanssiviikonlopun pelinsä LeKiä vastaan. Peliitat ovat olleet alkukauden alisuorittajia Hermeksen kanssa ja ainoan täyden pistepottinsa se on hakenutkin juuri Kokkolasta. Viimeisestä neljästä pelistä ei Heinolaan ole ollut viemisiä pisteiden muodossa. Kaikesta huolimatta Peliittoja ei pidä aliarvioida.

KeuPa HT pelasi vajaa kuukausi sitten yhden syksyn nihkeimmistä peleistään Heinolassa. Se onnistui vaivoin ja ehkä jopa hyvällä tuurilla kairaamaan 5-4 vierasvoiton. Maalivahtien torjunnat puhuivat silloin karua kieltä, Pelittojen Joonas Harald 14 ja Lassi Lehtinen 31 torjuntaa! Syystäkin Peliittojen valmennus oli tuolloin turhautunut. Joukkue on pelannut toistaiseksi 11 ottelua ja yhtä TUTO ottelua lukuun ottamatta ollut voittotaistelussa mukana jokaisessa. Kaksi kertaa se punnersi tappiolta tasoihin Ketterää vastaan ja vei lopulta siltä kummallakin kertaa kaksi pistettä. Se on myös tehnyt neljä maalia otteluiden lopussa ilman maalivahtia. Onko sitten onni todella vältellyt Peliittoja, sillä kuusi kertaa on vastustaja sinetöinyt ottelun heidän tyhjään verkkoonsa.

Numeroiden valossa KeuPalla ei pitäisi olla hätää illan vieraiden kanssa. Maaleja Peliitat ovat saaneet aikaan 34 ja omissa on kolissut toiseksi eniten eli 52 kertaa. Kotijoukkueella luvut ovat jokseenkin päinvastoin. Peliitoilla on kuitenkin potentiaalia ja piilevää ratkaisuvoimaa. Kultakypärä Severi Lahtinen oli haastajana Mestiksen kuukauden tulokkaaksi, eikä syyttä. Kaveri on pistepörssin viides tasapistein Jesse Pelamon kanssa. Seuraavaa Peliittaa listalta joutuukin sitten etsimään aina sijalta 37., mutta väliin mahtuu viisikin KeuPa-soturia. Joukkueessa on lukuisia liigaseurojen, etenkin Lahden Pelicansin, juniorimyllyn läpikäyneitä tulevaisuuden toivoja. Voisiko ratkaisijaksi nousta joku JYP-taustaisesta nelikosta Alex Lindroos, Anton Stråka, Riku Sihvonen tai Petteri Haveri.

Kotijoukkue luottaa pitkälti samoihin alkukaudesta vahvaa tulosta tehneisiin pelaajiinsa. Kun vielä JYP:istä nostetaan kokoonpanoon jälleen Arttu Likola, joka viimeksi oli liigavahvistus sanan varsinaisessa merkityksessä, ei illan pelin suosikista liene epäselvää. Mutta varoitus on paikallaan. Peliitat ei ole niin huono joukkue, kuin sen sarjasijoitus antaisi ymmärtää. Se on nälkäinen ja tarvitsee kipeästi pisteitä. Lisäksi huonolla onnellakin on tapana joskus kääntyä. Peliitat ei anna helpolla periksi ja voi tulla takamatkaltakin vielä mukaan voittotaisteluun. Tänään saatetaan siksi nähdä myös hieman enemmän maaleja, kuin parissa viime pelissä. Tästä voi olla tosin eri mieltä Mäntän suuri poika Samuli Tervo, joka palaa pitkästä aikaa KeuPan veräjän suulle.

         

 

-     Lassi Lehtinen on torjunut hienosti, oli myös ehdolla Mestiksen viime kuun tulokkaaksi, mutta lepo tekee hänellekin varmasti hyvää. Kun on Tervon kaltainen kaveri varalla,valmennuksen on helppo suunnitella maalivahtien työnjakoa. Muistetaan varmaan, miten upeasti Mäntän mies hoiti tonttinsa viimeksi Jokipoikia vastaan, valotti KeuPa HT:n pelaajakoordinaattori Taneli Maasalo illan ottelun maalivahtivalintaa.

Illan ottelu KeuPa HT – Peliitat alkaa Keuruun Jäähallissa klo 18.30.