Seuraa meitä:       

Nälkäinen susi juoksi paremmin – Peliitat voitti jatkoajalla

Keuruun keskiviikkoillassa nähtiin jälleen viihdyttävä Mestis-kamppailu, vaikka maaleillä ei mässäiltykään. Ottelun hahmoja olivat maalivahdit. Kummatkin pitivät maalinsa puhtaana varsinaisella peliajalla yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ja ottelu olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Peliitat oli nälkäisempi ja tasaisen väännön ratkaisu venyi jatkoajalle. Sitä oli pelattu minuutti ja 9 sekuntia, kun Valtteri Lipiäinen ratkaisi 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 1-0) voiton Peliitoille.

Ottelun ensimmäinen vartti oli kotijoukkueelta jokseenkin heikko. Samuli Tervon loistotorjunnoilla se selvisi vain yhdellä takaiskulla.  Katastrofin aineksetkin olivat ilmassa. Kiekon menetyksiä keskialueella, huonoja purkuja, vastustaja pääsee katkaisemaan poikittaissyöttöjä eli kaikkia arkkivirheitä, joista yleensä syntyvät murskalukemat. Näin ei kuitenkaan käynyt. KeuPa HT:n puolustuspeli on parantunut peli peliltä. Jos virhe syntyi, se paikattiin puolustamalla tiiviisti. Kuukausi sitten tilanne olisi ollut toinen.

-         Alussa kerjättiin vaikeuksia. Ihme, että virheet maksoivat vain yhden takaiskun. Parantunut puolustuspeli on ehkä hieman syönyt hyökkäystä. Alkukaudesta tehtiin paljon maaleja, mutta niin kolisi omissakin. Nyt tehokkuus ei ollut vaaditulla tasolla, mutta toisaalta maalivahdit molemmissa päissä pelasivat huippupelin. Varsinkin 2. erän sekoilu ja hukattu 5-3 ylivoima kismittää. Hommia on vielä tiedossa ja jänne pidettävä nuorilla miehillä kireällä, analysoi Mikko Heiskanen suojattiensa tekemistä taistelun tauottua.

Erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimalla, mutta ainoan osuman viimeisteli Peliitoille JYP-taustainen Alex Lindroos tasaviisikoin. KeuPa-puolustajan katko keskialueella jäi puolittaiseksi ja vieraiden kultakypärä Severi Lahtinen pääsi oikealta laidalta sisään. Lindroos laukoi tulisesti tämän jättösyötöstä kohti KeuPa-maalia, mutta Tervo selvitti sen. Kiekko jäi kuitenkin Peliitoille, ja Lahtisen seuraava tarjoilu vapautti Peliitta-pakin paraatipaikalle eikä KeuPa-puolustuksella, saati Tervolla ollut enää mitään tehtävissä. Peliittojen painostus tuotti heti perään rangaistuslaukauksen, kun toinen JYP-laina Riku Sihvonen pääsi katkaisemaan heikon poikittaissyötön keskialueella ja pääsi läpiajoon. Ville Tiitisen estelyt olivat varsin vähäisiä, mutta tuomaristo katsoi kuitenkin Sihvosen epäonnistumisen johtuneen huitomisesta. Tämä ei onnistunut, vaikka sai yrittää kaikessa rauhassakin. Samuli Tervo oli mies paikallaan.

Toisessa erässä ratkaisun avaimia tarjottiin KeuPa HT:lle. Sille siunaantui mahdollisuus jopa kahden miehen ylivoimaan, kun ensin Tatu Vihavainen kaatoi hyökkäyspäässä Konsta Mesikämmenen ja heti perään Anton Stråka piti maalin edessä Teemu Hutun mailaa kuin omaansa. Toinen rangaistus ehti hädin tuskin päättyä, kun maalintekijä Lindroosin maila kynti jo Miro-Pekka Saarelaisen huulen auki. Seurauksena 2+2 minuuttia. Kotijoukkue saikin kiekon kertaalleen maaliin, kun kiekko ponnahti Peliitta-maalin tolpasta Miro-Pekka Saarelaisen luistimen kautta verkkoon. Potkuliikkeeksi tulkittu jalan asennon muutos riitti maalin hylkäämiseen. Hetkeä myöhemmin Ville Tiitinen ampui kiekon jälleen vieraiden maalin tolppaan, mutta kärppänä paikalla ollut Niko Ahoniemi ei onnistunut siirtämään ulos ponnahtanutta kiekkoa Peliitta-vahti Sami Sunin selän taakse. Erä jäi maalittomaksi runsaista erikoistilanteista huolimatta 

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen ollessa vajaalukuisena. Silti KeuPa HT:n tasoitusmaali syntyi ylivoimalla, kun erää oli pelattuna vajaa minuutti. Peliittojen kultakypärä Lahtinen lähti istunnolle korkeasta mailasta ja vain muutama sekunti KeuPan Miro-Pekka Saarelaisen rangaistuksen päättymisen jälkeen Arttu Likolan kova laukaus viuhui ohi vieraiden maalin ja ponnahti nappisyötöksi toiselle kultakypärälle Jesse Pelamolle, joka tasoitti puntit. Erän puolivälissä puolestaan Peliitat pääsi ylivoimalle, mutta KeuPa pelasi hyvää alivoimaa, eivätkä vierailijat päässeet vaarallisille tekopaikoille. Sellaiseksi voisi kuitenkin kuvata Peliittojen Eetu Elon samaa tilaisuutta heti jäähyn päättymisen jälkeen. Kiekko pyöri KeuPa-maalin edessä ruuhkassa ja ilmeisesti Joona Ervingin tulkittiin sulkeneen kiekon alleen maalivahdin alueella. Sitä seuranneessa rangaistuslaukauksessa Samuli Tervo KeuPa maalissa nollasi täydellisesti Elon yrityksen. KeuPa HT pelasi erän lopun vahvasti, mutta myös Peliittojen maalilla seisoi muuri. Vielä erän viime sekunneilla kotijoukkueella oli loistava maalintekopaikka, kun Joni Piipponen pääsi kokeilemaan aivan maalin edestä, mutta nosti kiekon yli vastustajan lähes tyhjän maalin.

Kauden ensimmäinen jatkoerä Keuruulla alkoi kotijoukkueen vahvalla pyörityksellä, mutta Peliitat kesti ja iski ensimmäisestä vastahyökkäyksestään ratkaisun. Valtteri Lipiäinen nousi yksin kahta pitkää vaihtoa pelannutta KeuPa-pelaajaa vastaan ja onnistui pääsemään maalintekosektorille yllättäen vielä itsensä Tervonkin tarkalla ylänurkkavedollaan.

Peliitat oli pelätyn sitkeä ja tarvittaessa yllätysvalmis. Sille voi povata jatkossa myötätuulta. Ja kuten sanottu, huono onnikin kääntyy joskus. Jos samassa ottelussa saa melko helposti pari rankkaria ja videotarkistus kääntyy voitoksi, voi kiittää lady Fortunaa tai sitten ylemmän tahon apuja. Joka tapauksessa, vielä sarjan tyvipäässä majailevia Peliittoja ei kannata unohtaa tulevissa vedonlyöntikohteissa, sen verran hyvin joukkue osaa myös pelata. Tappiostaan huolimatta KeuPa HT jatkaa sarjan kärjessä, mutta eroa toisena vaanivaan Kiekko-Vantaaseen on vain vaivainen piste. Jatkaako joukkue kärjessä vielä maajoukkuetauollekin, nähdään ensi lauantaina  4.11., kun KeuPa HT kohtaa kotonaan vielä Jokipojat. Ottelu alkaa klo 17.