Seuraa meitä:       

Kärkipaikka kiikarissa susilauman kimppuun

KeuPa HT lähtee illan otteluun saalistamaan takaisin sarjan kärkipaikkaa, jonka se menetti K-Vantaan kaataessa eilisiltana Jokipojat. Voitollakaan kärkipaikka ei kuitenkaan varmistu, sillä SaPKon on saman aikaisesti voitettava vantaalaiset. Jokipojat valahtivat eilisen tappionsa myötä Play Off viivan alapuolelle yhdeksänneksi ja mielivät varmasti takaisin kärkikastiin. Voitolla pari ottelua vähemmän pelannut susilauma saattaisi nousta ennen maaottelutaukoa jo kuudenneksi.

Jokipojat kulkivat alkukaudesta, Keuruulla käyntiään lukuun ottamatta, voitosta voittoon. Lokakuun puolessa välissä tapahtui jotakin, sillä sen jälkeen susilauma on kesyyntynyt huomattavasti, ja voittoja on herunut vain yksi. Tukkaan on tullut häntäpään joukkueiltakin, jopa umpisurkean alkukauden pelanneelta Hermekseltä. Toisaalta tämä myös kertoo sarjan tasaisuudesta ja joukkueiden haavoittuvuudesta. Maalivahtipeliin Jokipojat eivät kaadu. Jonathan Iilahti on sarjan eliittiä torjuntatilaston kakkosena yli 93 % varmuudellaan ja eilen tappiollisessa K-Vantaa ottelussa Timo Niemikin ylsi 92 %. Joukkue puolustaa omaa maalinedustaansa hyvin ja on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Susilauman murheenkryyni on hyökkäyspelaaminen ja maalinteko. Joensuulaisia vähemmän maaleja kun on tehnyt vain tuo äsken mainittu Hermes. Jokipojilla verkkoa enemmän kuin kerran pöllyttäneitä on vain seitsemän pelaajaa, kun KeuPalla niitä on tuplasti enemmän. Joensuulaiset saalistivat sarjan ensimmäisen kaksiviikkoisen aikana 18 maalia, mutta jälkimmäisen parin viikon aikana enää vain 11, joista neljä tasaviisikoin. Jos vastustaja pelaa ykkösketjun Larinmaa-Uski-Lehtonen pimentoon, ja uusia ratkaisijoita ei nouse, ärjyvä susilauma muuttuu leikitteleviksi sudenpennuiksi.

-          Erittäin hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava joukkue vastassa. Ei pelaa ehkä kaikkein iloisinta jääkiekkoa, mutta tekee perusasiat hyvin eikä päästä kaveria helposti maalintekopaikoille, analysoi KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen illan vastustajaa.

Toki maalitehtailu on hieman hiipunut Keuruun ylpeydelläkin, sillä kauden seitsemässä ensimmäisessä pelissä KeuPa HT painoi 33 kertaa kiekon vastustajan reppuun, mutta seuraavissa seitsemässä enää 21 kertaa. Tästä ei kuitenkaan tarvitse vielä olla huolissaan, sillä vastaavasti puolustuspelaaminen on tiivistynyt huomattavasti. Päästettyjen maalien tilasto vahvistaa tämän. Alkukaudesta ropisi omissa 24 kertaa ja jälkipuolikkaalla enää 12 kertaa. Sarjoja voittavat useimmiten joukkueet, jotka päästävät vähiten - eivät välttämättä ne, jotka tekevät eniten.

Jokipoikien miehistössä on paljon nuoria omia kasvatteja sekä muutamia melko pitkän mestis-kokemuksen omaavia pelimiehiä. Erikoinen yksityiskohta joukkueessa on puolustaja Roni Viirlas, joka on Joensuussa äitynyt pistetehtailuun. Hän on mm. viimeistellyt 12 ottelussa 4 maalia, mikä on enemmän kuin hänen edellisten neljän kauden yli 180 mestis-kamppailun yhteissaldo. Keuruulaisille on tutuin kuitenkin hyökkääjä Jani Ollitervo, joka kantoi menestyksellä KeuPa-paitaa kolmen edellisen mestis-kauden ajan.

Illan kamppailusta voisi viimeaikaisten tulosten perusteella ennustaa tiukkaa ja vähämaalista. Jokipojat ovat tappioistaan huolimatta pitäneet luvut pieninä ja taistelleet voitosta viimeiseen saakka. Tasaisessa ottelussa voiton vie se, joka haluaa pisteitä kaveria enemmän. Esimerkiksi viime kotiottelussa Keuruulla vierailija Peliitat pelasi jo henkensä edestä ja tarvitsi voittonsa. Jokipoikien tilanne on kohta samanlainen. Odotukset susilauman suhteen ovat aivan jotain muuta kuin taulukon yhdeksäs sija antaa. KeuPa HT tarvitsee jälleen huippupelin palatakseen voittokantaan. Loistava maalivahtipelikään ei yksin riitä, kuten keskiviikkona nähtiin. Erityisesti parannusta on tultava ylivoimapeliin. Jokipoikien huippumaalivahtien yllättäminen tasaviisikoin voi olla sangen haastavaa. Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa lokakuun alussa Keuruulla isäntien ylivoima- ja alivoimapeli oli 100 % luokkaa. Silloin KeuPa HT oli selvästi parempi luvuin 5-1.

 

KeuPa HT lähtee illan otteluun kutakuinkin samalla ryhmityksellä kuin edelliseen peliinsä Peliittoja vastaan. Maalin suulla nähdään jälleen Lassi Lehtinen. Huikea kamppailu sarjapisteistä alkaa Keuruun jäähallissa klo 17.