Seuraa meitä:       

Kärkipaikalta tauolle – Susilauma kesyyntyi toistamiseen

KeuPa HT jatkaa maaottelutauolle Mestiksen kärkipaikalla, kun se kaatoi eilen varmaan tyyliin Jokipojat ja saman aikaisesti Kiekko-Vantaa ei kyennyt ottamaan pisteitä SaPKon vieraana. Eilisillan ottelu oli kahden lepoa kaipaavan joukkueen otatus, jossa kotijoukkue pelasi nöyrästi eikä päästänyt Jokipoikia niskan päälle missään vaiheessa. KeuPa pelasi virheettömästi ja hyödynsi tehokkaasti vieraiden tarjoamat paikat. Loppulukemat 5-2 (2-1, 2-1, 1-0) kuvaavat totuudenmukaisesti ottelun tapahtumia.

Keuruulaiset saivat otteluun unelma-alun. Peli pyöri lähes kokonaan ensimmäiset pariminuuttia Jokipoikien päädyssä, kunnes Aleksi Luhtalampi haki itselleen vetopaikan ja Timo Niemi joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Niko Ahoniemi ja Riku Tiainen saivat syöttömerkinnät. Viime mainittu ehti vielä edesauttamaan maalin syntyä peittämällä joensuulaisvahdin näkökentän juuri oikealla hetkellä. Vain 49 sekuntia edellisestä ehti kulua, kun Niemen takana verkko pölisi jälleen. Sebastian Kauppila katkaisi vieraiden hyökkäyksen ja käänsi nopeasti pelin ylöspäin Lauri Huhdanpäälle, jonka syöttö löysi kohti maalia polkeneen Teemu Hutun. Jo tässä vaiheessa Jokipoikien valmennus oli pakotettu ottamaan aikalisän. Erän vanhetessa peli tasaantui ja Jokipojatkin pääsivät testaamaan vastustajan maalivahdin pelivirettä, etenkin Waltteri Lehtosen kampitusrangaistuksen aikana. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat onnistuivat. Jesse Paukku toi kiekon oikealta KeuPa-alueelle ja jätti puolustaja Sami Pitkäselle, jonka heitto maalille lipui hieman helpon näköisesti pelaajien välistä Lassi Lehtisen selän taakse. Erän lopussa nähtiin vielä erikoistilanne tasavajaalla, kun puolustajakolossit Mikko Lahtinen KeuPasta ja Roni Viirlas Jokipojista painivat ratkaisemattoman joensuulaisten maalin edustalla.

Toiseenkin erään kotijoukkue tuli terävästi. Joona Erving purki kiekon kohti siniviivaa, jossa Jokipoikien pakki kauhoi tyhjää ja Jesse Pelamo karkasi läpiajosta maalintekoon. Erässä jaettiin rangaistuksia melko tiuhaan. Ensin istui Jokipoikien Oskari Lehtinen estämisestä jäähypenkillä, mutta KeuPa-ylivoima oli edelleen takkuista. Riku Tiaisen kampituksesta saaman kaksiminuuttisen KeuPa-alivoima sen sijaan hoiti mallikkaasti. Kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia, komennettiin Konsta Mesikämmen jäähyboksiin koukkaamisesta. Jokipoikien mylly ehti jauhaa vain vajaa puoli minuuttia, kun Timo Hiltusen viuhuva lämäri upposi vastustamattomasti kotijoukkueen verkkoon. KeuPa HT ei tästä lannistunut, vaan karkasi uudelleen kahden maalin johtoon Teemu Hutun illan toisella osumalla vajaat pari minuuttia vieraiden kavennuksesta. Lauri Luhdanpää voitti laitaväännön maalin takana ja antoi oivan syötön paraatipaikalle. Toinen syöttöpiste merkittiin Jere Heleniukselle.

Toisen erän lopun ja kolmannen alun kotijoukkue joutui pelaamaan vajaalla Waltteri Lehtosen nostettua kiekon katsomoon. KeuPan alivoimapeli oli kuitenkin jälleen kuosissaan. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen tuomariston suosiossa oleva Konsta Mesikämmen passitettiin jälleen istunnolle, syynä polvitaklaus. Jokipoikien ylivoimapeli oli puolestaan takkuista. Joensuulaisten pakki sortui omituiseen rystyvippiin viivassa, jonka Waltteri Lehtonen aavisti ja muutamaa sekuntia myöhemmin Timo Niemi kaivoi kiekon viidettä kertaa selkänsä takaa. Tähän taisi vierailijoiden usko loppua, sillä pelin viimeiset viisitoista minuuttia oli siltä melkoisen ponnetonta yrittämistä eikä KeuPa HT antanut mitään helpolla. Jäähyjä kyllä jaettiin edelleen terävästi. Erän puolivälissä Miro-Pekka Saarelainen kuokki kevyesti kainalosta joensuulaishyökkääjää ja sai passituksen. Sen verran kultakypärä Joonas Larinmaa edesauttoi asiassa, että hänet toimitettiin parin minuutin sukelluskurssille. Tasavajaalla tilaa oli sen verran enemmän, että hieman huolellisemmalla viimeistelyllä KeuPan maalitili olisi voinut kaunistuakin. Vielä toinenkin salomonin tuomio nähtiin Larinmaan ollessa toisena osapuolena. KeuPalta tanssiin osallistui vakiopartneri Mesikämmen. Toinen 4-4 erikoistilanne ja sitä seurannut Saarelaisen toinen koukkaamisesta seurannut Jokipoikien ylivoima, eivät nekään muuttaneet enää lopputulosta. KeuPa HT hyökkääjä Teemu Huttu iski ottelussa kaksi maalia ja hänet palkittiin kotijoukkueen parhaana 

-          Kahden vähän väsyneen tuntuisen joukkueen kamppailu. Painotettiin ennen ottelua, että pelataan nöyrästi ja jätetään omat virheet minimiin. Tässä onnistuttiin kaveria paremmin ja tyytyväinen täytyy olla joukkueen panokseen. Huolimattomat jäähyt kertovat, että kuorma on ollut kova alkukaudesta. Tauko tulee tarpeeseen. Nyt saunotaan, treenataan alkuviikko ja pidetään pitkä viikonloppuvapaa, makusteli KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen ottelun jälkeen.

 Mestis jatkuu maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 15.11., jolloin KeuPa HT matkustaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi.