Seuraa meitä:       

Todellinen huippuvahti Keuruulle – Pekka Tuokkola liittyy KeuPa HT:n miehistöön

KeuPa HT on tehnyt ainakin joulutaukoon saakka kestävän sopimuksen kokeneen huippuveskarin Pekka Tuokkolan kanssa. Viimeksi Tuokkola on torjunut kiekkoja Itävallassa Vienna Capitalsin veräjän suulla, jonne hänet hälytettiin pikakomennuksella joukkueen amerikkalaisen ykkösmaalivahdin loukkaannuttua. Hän ehti pelata Capitalsin riveissä 6 Itävallan pääsarjan ottelun lisäksi yhden CHL ottelun.

Tuokkolan meriittilista on huikea ja hän on aina kuulunut joukkueensa tukipilareihin. Hän oli voittamassa JYP:ille sen ensimmäistä Suomen Mestaruutta kaudella 2008-09 ja valittiin tuolloin Play Off sarjan parhaaksi pelaajaksi yhdessä kolleegansa Sinuhe Wallinheimon kanssa. Vielä seuraavakin kausi JYP:issä tuotti pronssimitalin. Kaikkiaan viiden JYP:issä vietetyn kauden jälkeen Pekka Tuokkola tilkitsi KHL:ssä Torpedo Nizhny Novgorodin maalinsuuta kaudella 2011-12, jonka jälkeen oli vuorossa paluu jälleen kotoiseen liigaan, Tapparaan ja lopulta Kalpaan kokonaiseksi kaudeksi 2013-14. Saman kauden päätteeksi hän ehti vielä voittamaan Ruotsin Elitserienin hopeaa Färjestadin joukkueessa. Seuraavat kaksi kautta Tuokkola torjui Itävallan pääsarjan Klagenfurtissa ennen paluutaan Jyväskylään. Viimeisimmän JYP kauden päätteeksi Pekka Tuokkolan kaulaan ripustettiin jälleen liigan pronssimitali.

-        Lukon maalivahdeista Sebastian Ylönen loukkaantui maajoukkuetehtävissä ja Lassi Lehtinen kutsuttiin Raumalle. Tähän meidän oli pakko reagoida nopeasti. Lehtinen on myös vahva ehdokas Nuorten Leijonien MM-joukkueeseen, joten hän saattaa olla poissa kuvioista pitempäänkin. Tähän kohtaan tarvittiin kokemusta nuoruuden rinnalle. Pekka Tuokkola oli oiva valinta ja entuudestaan tuttu joukkueelle. ”Peki” harjoitteli Keuruulla jo ennen Wienin komennustaan. Todellinen laatuvahti, äärettömän mukava persoona ja vielä pikkukaupungin Alavuden kasvattina ymmärtää varmasti toisen pikkukaupungin elämän menoa ja kiekkokulttuuria, luetteli KeuPa HT:n pelaajakoordinaattori Taneli Maasalo muutaman perustelun ”huippukaappaukselleen”.

KeuPa HT:n maalivahtiosasto on entuudestaankin vahvaa A-luokkaa, mutta nyt nuoren mänttäläisen Samuli Tervon rinnalle nousee kovan kategorian esimerkki. Huomenna Kokkolassa Tervo kantaa vielä torjuntavastuun ja adjutantiksi nousee KeuPan A-nuorista Aleksi Raudasoja. Pekka Tuokkola nähdään tositoimissa ensi perjantaina 17.11. Keuruulla, kun viime kauden mestari SaPKo mittaa sarjakärjen.