Seuraa meitä:       

Nousuvireinen Hermes haastaa sarjakärjen

Mestiksen maajoukkuetauko päättyy tänään keskiviikkona täyden sarjakierroksen myötä. Kärkipaikalta jatkava KeuPa HT matkustaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Kauden avauksessa joukkueet kohtasivat Keuruulla, jolloin kotijoukkue nuiji keskipohjalaiset peräti 9-2. Tuo ottelu soitti alkutahdit syksyn peleille. KeuPa HT on sen jälkeen jatkanut iloista voittavaa jääkiekkoa, kun taas Hermeksen alkukausi on ollut tuskien taival. Sen maalin teon tehokkuus on ollut sarjan heikointa. Aivan viime kierroksilla ennen taukoa Hermes kuitenkin luovutti parin voittonsa myötä sarjan häntäpaikan Peliitoille.

KeuPa HT:n on suorittanut tasaisesti koko syksyn, kuten kärkijoukkueelta sopii odottaakin. Viimeiseen kuuteen peliin mahtuu myös kaksi tappiota, joista toinen sarjan hännän huipulle Peliitoille. Tämä kertoo paitsi sarjan tasaisuudesta ja laadukkuudesta, myös siitä, että Keuruun ylpeys on kaadettavissa. Se kuitenkin edellyttää vastustajalta äärimmäisen tiivistä puolustamista ja ”pöljää päivää” maalivahdilta. Ja ne maalitkin pitäisi tehdä. Pystyykö Hermes siihen? Onko se herännyt horroksestaan lopullisesti ja onko maalijyvä löytynyt? Juuri ennen taukoa se sai ainakin maalihanansa auki ja kärkikastiin kuuluva LeKi sai tuntea kokkolalaisen ketsuppipullonkorkin ahterissaan 6-2 kotitappion kera. Hermeksen otteet ovat kuitenkin ailahdelleet melkoisesti ja voitto-ottelua on tähän asti aina seurannut heikko esitys. Riemukasta LeKi-peliä edelsi 6-0 tappio sarjatulokas Ketterälle, joka oli siten jatkumoa voittoisasta käynnistä Rovaniemellä. Kotonaan Hermes on juhlinut vain kerran. Sen historian valossa vaaka on keuruulaisille kallellaan. KeuPa HT:n viimeisin peli Jokipoikia vastaa ennen huili taukoa oli vakuuttavaa pelaamista. On vaikea uskoa, että vire olisi täysin hävinnyt puolessatoista viikossa. 

Hermeksen pistepörssin kärjestä löytyy keskisuomalaisille tuttuja nimiä. Piikkipaikalla on, alkukauden varjojen mailla vaellellut, JYP:in kasvatti Samu Markkula, toisena 39 ottelua kaudella 2015-16 Keupa-paidassakin ahertanut Janne Pälve ja kolmantena niin ikään Jyväskyläläislähtöinen Mikko Virtanen. Kukaan kokkolalaisjoukkueesta ei kuitenkaan ole osunut tolppien väliin vielä kahta kertaa enempää ja joukkueen kultakypärää kantava Markkula ei mahdu koko sarjassa edes 60 parhaan listalle. KeuPa HT:n vahvuutena taas on ollut tehokkuus laajalla rintamalla. Sillä on heittää 10 pelaajaa tehotilastossa parhaan kokkolalaisen edelle.

Toivoa sopii, että Kokkolassa todellakin on alettu nousta odotetulle tasolle. Viime kaudella Hermes kamppaili KeuPan tapaan puolivälierissä. Jotta sama toteutuisi tällä kaudella, on sen kukaties pystyttävä saalistamaan pari pistettä keskimäärin jokaisesta loppukauden ottelustaan. Keuruulla toivotaan myös menestystä Kokkolaan, ainakin jos se ei osu omaan nilkkaan. KeuPa HT kohtaa nimittäin juuri Hermeksen perjantaina 8.12. ”Keuruu kylässä” – huipputapahtumassa Jyväskylän liiga-areenalla. Huippuvireessä oleva vierasjoukkue varmistaisi huipputasokkaan jääkiekkoillan.

Mutta ei mennä asioiden edelle. Jännittävä jääkiekkoilta on tulossa jo tänään. Tauko on voinut tehdä hyvää vai onko jommankumman vire kadonnut? Onko Markkulan maalijyvä löytynyt vai pysäyttääkö Samuli Tervo kokkolalaisten orastavan nousukiidon? Se selviää tänään, kun kiekko putoaa jäähän Kokkolan jäähallissa klo 18.30. Ottelua voi seurata Fanseat palvelun välityksellä ja Keuruulla isolta screeniltä Bistro Otossa.