Seuraa meitä:       

Hermeksen vire jatkui - KeuPa HT:n ei

”Historia ei ole tae tulevasta” todistettiin eilen oikeaksi, kun Hermes ja KeuPa HT mittelivät maaottelutauon jälkeen Kokkolassa. Monet tekijät olivat KeuPan voiton puolella, mutta toisin kävi. Tauon aikana tapahtuu monia asioita ja keuruulaisten kohdalla ainakin intohimo pelaamiseen oli valunut jonnekin valtateiden 18 ja 13 välimaastoon. Ottelu oli kaksi erää näennäisesti hienoista KeuPa-hallintaa, mutta maalinteko yskähteli pahasti. Sen sijaan Hermes käytti keuruulaisten lepsua puolustamista armotta hyväkseen. Lopulta se rykäisi kolmannen erän puolivälissä 3 kertaa runsaassa puolessatoista minuutissa eikä paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä. Pisteet jäivät Keskipohjanmaalle lukemin 5-1 (1-0, 1-1, 3-0).

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti. KeuPa HT avasi peliään nopeasti ja pääsi hyvillä syöttöketjuillaan kotijoukkueen puolustusalueelle ja aivan maalintekoetäisyydellekin. Innokkuus oli kostautua, kun Joni Piipponen tunki mailan lapansa Hermes puolustajan kypärän sisään rangaistuksen arvoisesti. Kokkolalaisten ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja KeuPan alivoima nelikko pääsi hyvin katkomaan pyöritystä. Tasaviisikoin keuruulaiset onnistuivat luomaan paremmat maalipaikat, mutta Samuel Jukuri kotijoukkueen maalissa oli ohittamaton. Erän loppupuolella Riku Tiainen luikerteli Hermes pakkien välistä avopaikkaan, mutta jälleen Jukuri nollasi KeuPa pelaajan yrityksen. Vain hetkeä myöhemmin Hermes käänsi pelin nopeasti parilla syötöllä KeuPan alueelle rynnivälle Joonas Sammalmaalle. Tämä jätti kiekon Tuomas Vartiaiselle, joka oli ampuvinaan, mutta syöttikin maalia kohti luistelleelle Markus Korkeakoskelle, joka sai laittaa kiekon käytännössä tyhjiin ilman sen ihmeempiä estelyitä. Erän loppuun Hermes pääsi vielä ylivoimalle, kun KeuPa kapteeni Lehtonen komennettiin kampituksesta rangaistukselle. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Toinen erä alkoi Lehtosen istuessa yhä jäähyaitiossa, mutta Hermes ei saanut kunnolla ylivoimaansa pyörimään. Yhden hässäkän se sai Samuli Tervon maalille, mutta mänttäläinen ei ollut yllätettävissä. Rangaistuksen jälkeen ote siirtyi yhä vahvemmin KeuPa HT:lle, joka pyöritti pitkää rulettia Hermes päädyssä. Kotijoukkueen puolustusviisikko antoi väsyneenä yhä enemmän tilaa, mutta pääsi hetkeksi pälkähästä, kun KeuPan pakki ei ehtinyt ajoissa vaihdosta viivamiehen paikalle. Hermes hyökkääjällä oli mahdollisuus rauhoittaa ja pelata kiekko päätyyn, mutta herhiläisenä kimppuun tullut Joona Erving riisti kiekon takaisin syöttäen Markus Jokisen vauhtiin. Tämän alakulmalaukauksen Jukuri torjui patjallaan, mutta kun kiekko kimposi Jesse Pelamon ulottuville, jouduttiin sitä seuraavaksi kaivamaan Hermes maalin yläkulmasta. Valitettavasti vierasjoukkueen maalit jäivät tähän. Heti perään seuranneen ylivoimansa aikana KeuPa HT sai kiekon välillä jo kotijoukkueen maaliviivallekin, mutta Samuel Jukuri kauhoi laatan suojuksiinsa. Vierasjoukkue hyökkäsi lähes taukoamatta, kunnes KeuPa hyökkääjän heitto päätyyn pysähtyi kotijoukkueen puolustajaan ja kimpoili Aku Kestilälle keskialueella. KeuPa puolustaja peitti mahdollista syöttölinjaa jättäen vastuun Tervolle. Ilman häirintää Kestilän laukaus yläputken alle oli kuitenkin vastustamaton.  KeuPa HT sai edelleen aikaan pitkiä pyörityksiä ja yhden ylivoimankin erän lopussa, mutta laukaukset olivat usein heikkoja tai ne jäivät kokonaan puuttumaan. Ottelussa keuruulaiset pommittivat pleksejä tuplasti kotijoukkuetta enemmän. Kertaalleen Hermeskin sai yrittää ylivoimalla, mutta Pelamon jäähyn aikana komein suoritus oli Konsta Mesikämmenen puolinelson, jonka kohteeksi KeuPa-maalin edessä joutui Hermeksen Saku Kivinen.

Maalin takamatkalta kolmanteen erään lähtenyt KeuPa HT elätteli toiveita vielä ottelun kääntämisestä. Sen otteet erän edetessä kävivät kuitenkin yhä huolimattomammiksi ja Hermes pääsi ratkaisemaan ottelun lopullisesti. Hermeksen kolmas maali lähti KeuPan huolimattomasta pelaamisesta hyökkäyssinisellä, johon Samu Markkula pääsi väliin ja käynnisti jopa 4-2 ylivoimahyökkäyksen. Sen päätteeksi Ville Rajala suti ruuhkan takaa kiekon ohi Samuli Tervon. Seuraavaa takaiskua tarvitsi kerjätä vain puolitoista minuuttia, kun keuruulaiset omalla alueellaan neppailivat ja sutivat ohi kiekosta oikein porukalla. Kiekko ponnahti lopulta Matti Kaarlelan lapaan, eikä tämä antanut Tervolle armoa. Ja kun lasti oli jo housuissa, mitä sitä enää pyyhkimään. Keskialoituksen jälkeen kiekko jäi Hermes puolustajalle, joka vapautti Kestilän sisään alueelle. KeuPa-puolustuksen ihmetellessä tämä jatkoi kiekon Samu Markkulalle, jonka ensimmäisen vedon Tervo vielä torjui. Ilman apuja hänkään ei voinut mitään Markkulan viimeistellessä oman riparinsa verkon perille. Ottelussa tuhlattiin maalipaikkoja ja tämän kamppailun KeuPa HT vei puhtaasti nimiinsä. Yksi esimerkki tästä oli ottelun jo ratkettua, kun KeuPa-kaksikko Luhtalampi-Helenius karkasi selkeään kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen, mutta odotteli varmuuden vuoksi, että Hermes pakki ehtii muutaman metrin takamatkalta väliin. Hermeksellä onnistui moni asia paremmin. Parin metrin ohilaukauskin päätyi KeuPan verkkoon, onneksi luistimen kautta, ja maali hylättiin.

Maalivahdin piikkiin tappiota ei voi laittaa. Samuli Tervo piti joukkuetta pystyssä pari erää, mutta kun kiekkoa kaivetaan viisi tai kuusi kertaa selän takaa, ei onnistumisestakaan voi puhua. Taas tekemällä yhden maalin pelissä voittaa keskimäärin joka 13. ottelun, jos sitäkään. Joukkueen tekemisen taso kaikilla osa-alueilla ei vain riittänyt enempään.

-          Sekava kuva jäi pelistä. Eihän se mikään puolustus ole, mutta jäikö tahtotila maaottelutauolle. Kaksi erää pyristeltiin mukana, mutta kolmannessa luokaton puolustaminen omissa ja keskialueella korostui. Vajaaksi jäi kaikilta. Onneksi näistä voi ottaa opiksi ja perjantaina kotona on taas uusi mahdollisuus. Tämä kyllä herätti, aprikoi KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen jo vähän vaivautuneenakin.

Jos jotain hyvää ottelusta saatiin, se oli Hermeksen ryhdistäytyminen. Joukkue kuuluu ihan jonnekin muualle kuin karsintaviivan alapuolelle ja se osoitti olevansa odotusten arvoinen. KeuPa HT voi toisaalta siis olla tyytyväinen, kun tulevan ”Keuruu kylässä” - näytelmän toinen pääosan esittäjistä alkaa jo muistaa vuorosanansa. Omissaan Keupalla on vuorostaan tekemistä. Huippuveskari Pekka Tuokkola tulee hyvään aikaan mukaan ryhmään ja ammattimaisuudellaan voi nostaa tekemisen tasoa vielä pykälällä. Osaaminen joukkueelta tuskin mihinkään on hävinnyt.

Perjantaina 17.11.2017 KeuPa HT kohtaa viime kauden mestarin SaPKon. Ottelu alkaa Keuruun jäähallissa klo 18.30, jolloin Pekka Tuokkola debytoi KeuPa-paidassa.