Seuraa meitä:       

Tuokkola tositoimiin mestareita vastaan

Keuruulla odotetaan jo vesi kielellä Mestiksen kotiotteluiden jatkumista. Ennen taukoa KeuPa HT kellisti Jokipojat selvästi 5-2 ja kotiyleisö halajaa lisää. Pystyykö viime kauden mestarien puolustus pysäyttämään laajalla rintamalla maaleja tehtailevan soturilauman. Keskiviikkona Kokkolassa soturien maalinteko oli tahmeaa, mutta kotonaan KeuPa HT on jäänyt vain kolmessa ottelussa alle neljän maalin. Illan odotetuin tapahtuma lienee kuitenkin Pekka Tuokkolan ensi esiintyminen kotijoukkueen maalin suulla. Tuokkolaa on nähty tositoimissa Keski-Suomessa viimeksi viime keväänä liigan välierissä.

Pässilauma vieraili Keuruulla runsas kuukausi sitten, jolloin kotijoukkue oli selvin luvuin 5-2 parempi. Savonlinnassa kolmisen viikkoa sitten SaPKo oli niskan päällä ja vei ottelun 2-1, keuruulaisten onnistuessa rikkomaan kuparisensa vasta loppuhetkillä ilman maalivahtia 6-4 ylivoimalla. Maalintekovoimaa keuruulaisilla näyttäisi silti olevan hieman enemmän, kun yli kaksi kertaa vastustajan verkkoa on heilauttanut 13 KeuPa-pelaajaa SaPKon kahdeksaa vastaan. Jos unohdetaan pässipaitojen kolmen ottelun surullinen alku, ovat he paukuttaneet sen jälkeen jopa kaksi maalia enemmän kuin sarjakärki.

Maalivahtiosastolla keuruulaisille tuttu Roope Urpolahti on hoitanut pääasiassa SaPKon torjuntahommat. Roope ei ole vielä säväyttänyt ja torjuntaprosentti hieman alle 89 antaa myös Joonas Toivoselle ja Niilo Haloselle mahdollisuuden nousta useammin savonlinnalaisten tolppien väliin. Kaiken todennäköisyyden mukaan tällä osastolla KeuPa HT on niskan päällä. Pekka Tuokkola on yhä kansainvälisen luokan maalivahti ja jos tuntuma vain löytyy heti, voi Peki tukkia keuruulaisten veräjän niin, ettei sinne pässilauman puolesta ole asiaa.

Viime kauden mestarin kausi alkoi mollivoittoisesti kolmella niukalla tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue on saalistanut pisteitä eniten yhdessä Kiekko-Vantaan kanssa, jopa kolme enemmän kuin KeuPa HT. Kun muiden kärkijoukkueiden peli on alkanut takkuilla, SaPKo vain on parantanut peli peliltä hilaten itsenä taulukossa jo seitsemän pisteen päähän kärjestä neljänneksi. Revanssiviikonloppuna se toki hävisi hieman yllättäen molemmat ottelunsa sarjatulokas Ketterälle. SaPKo on erittäin hyvin luisteleva ja loppuun saakka taisteleva joukkue. Sen kanssa ei kannattaisi lähteä jatkoajalle, sillä se on hoitanut tällä kaudella ne kaikki pikatahtiin, kaksi reilussa minuutissa, viimeksi keskiviikkona Peliittoja vastaan 14 sekunnissa.

KeuPa HT on ottanut keskiviikon tappiosta opikseen. Myös kokoonpanoja on hieman sorvattu uuteen uskoon.

-         Pidettiin palaveria Kokkolan jälkeen, katsottiin videolta pahimmat palat ja on keskitytty tekemään asioita huolellisemmin. Kokoonpanoihin on tullut pieniä viilauksia. Joona Erving on kuumeessa ja siksi pakkipareja on järjestelty uudelleen. Myös Joonas Niemelä palaa jälleen hyökkäykseen loukkaantumisensa jälkeen. Tänään hieno mahdollisuus palata voittojen tielle, etenkin kun vastassa on rakas vastustaja SaPKo, kertoili pelipäivän aamujäiltä tavoitettu soturipäällikkö Mikko Heiskanen.

Yksi triviatieto, jolla ei ole mitään merkitystä illan ottelua ajatellen, mutta saattaa sukututkijoita ja SaPKon valmennusta kiinnostaa on, että pässipaitojen pelaavassa kokoonpanossa löytyy kaksi savonlinnalaissyntyistä pelaajaa ja KeuPalla yksi Waltteri. Ja se riittää!

Tänään Keuruulla on luvassa huikea jännitysnäytelmä. Kaksi tasaista huippujoukkuetta vastakkain. Vedonlyöntikertoimet yllättävänkin paljon KeuPalle kallellaan. Ja kotiyleisö saa parin viikon tauon jälkeen makeaa mahan täydeltä. KeuPa HT – SaPKo - kiekko tippuu jäähän klo 18.30.