Seuraa meitä:       

Omat koirat pelastivat pässilauman

SaPKo oli tyly vieras eilisillan kärkikamppailussa Keuruulla. Se oli opiskellut kotijoukkueen hyökkäyskuviot ja iski niihin. Jos maalipaikkojen tuhlailusta saisi lisäpisteitä, KeuPa HT johtaisi myös sitä tilastoa. Ex-keupalaiset olivat pääosissa eilisillan ottelussa. Viime kauden KeuPa-veskari Roope Urpolahdella oli se ”pöljä päivä”, jolloin yksikin maali riittää voittoon, ja Henri Keskilohko varmisti sen vanhassa kotihallissaan. Eikä se siihen jäänyt. SaPKo onnistui siinä missä KeuPa ei, nimittäin maalin teossa. Kotijoukkuetta ei pelastanut mikään, vaan pässilauma talloi vastustajan jalkoihinsa ja vei pisteet Saimaan rannalle lukemin 4-0 (0-0, 2-0, 2-0).

KeuPa HT:n osa oli jäädä rannalle ruikuttamaan. Ilman maalia kotijoukkue on jäänyt Keuruulla viimeksi alkuvuodesta loppiasen jälkeisenä päivänä. Silti päävalmentaja Heiskanen näki pelissä jotain valoa:

-          Kaksi erää kohtalaisen hyvää kiekkoa ja parannettiin keskiviikosta, joskaan tulos ei paljon lämmitä. Meillä oli etsikkoaikamme ja paikkoja oli. Ei vaan saatu sisään. Kolmannen erän kirikin jäi hengettömäksi, eikä kunnon pumppausta saatu ulos.

KeuPa HT tosiaan vei peliä ensimmäisessä erässä. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin SaPKo-maalilla Urpolahdella riitti vilskettä, kun Pekka Tuokkolan tarvitsi sijoittaa KeuPa-logoa vain kerran kunnon laukauksen eteen. Painostus tuotti vierasjoukkueelle rangaistuksen ja heti perään toisenkin, mikä antoi KeuPa HT:lle yli puolentoistaminuutin etsikkoajan. KeuPa loi paikkoja, mutta tarvittavaa ”tappamisen meininkiä” ei laukauksista löytynyt. Ja ellei kahden miehen ylivoimalla onnistu maalinteossa, se on epäonnistuminen. Näin on joku kiekkoviisas joskus sanonut.

-          Menee täysin minun piikkiin. Ei oikein tiedetty ketä siihen ylivoimalla piti laittaa, tunnusti Heiskanen.

5-3 ylivoiman tappamisesta vastustaja saa yleensä lisää virtaa. Se ei kuitenkaan näkynyt SaPKon otteissa vaan erän jatko oli yhä selvemmin kotijoukkueen. Siinä tuoksinassa KeuPa-paidassakin pari ottelua pelannut Jämsänkosken lähettiläs William Mäkinen vippasi kiekon katsomoon ja sotureille aukesi uusi mahdollisuus hieman erän puolen välin jälkeen. Kiekkoa vaan ei saatu pömpeliin. Lopulta ylivoima kuihtui, kun Teemu Huttu kampitti aloitustilanteessa pässipaitaisen kaverinsa ja komennettiin jäähypenkille. Lopulta SaPKo ylivoimaksi kääntyneen tilanteen aikana vaarallisin tilanne siunaantui kuitenkin, kun KeuPa-hyökkääjä pääsi karkaamaan ja vain Urpolahden erinomainen vastaantulo pelasti vieraat takaiskulta. Pari minuuttia edellisestä ja Huttu istui jälleen samasta syystä boksissa. Tämänkin savonlinnalaisylivoiman aikana kovin tilanne nähtiin vieras päädyssä. Joni Piipponen pääsi katkaisemaan SaPKon huolimattoman kiekon sisään tuonnin ja syötti Waltteri Lehtosen läpiajoon, jonka päätteeksi kiekko päätyi SaPKon maaliin. Vai päätyikö? Sen moni paikalla ollut olisi halunnut nähdä nauhalta, kuten videotuomarikin, sen verran oli kuulemma ollut laitteissa vikaa. Lopulta päätuomari levitti kätensä - ei maalia.

Toisessa erässä jäähypenkkiä kulutti vain KeuPa HT:n Jere Helenius erän loppupuolella, mutta sitä ylivoimamahdollisuutta vieraat eivät tarvinneet, sillä verkko oli heilunut ja pariin otteeseen tasaviisikoin. Runsaan kolmen minuutin kohdalla KeuPa yritti epätoivoisen pitkää avausta, johon SaPKo puolustaja pääsi väliin. Parilla syötöllä Toni Henttonen oli vetopaikalla ja ampui vastustamattomasti yläkulmaan. Runsaan kahdentoistaminuutin kohdalla Jarno Pavén toimitti kiekon samaan paikkaan pienen SaPKo pyörityksen päätteeksi. Muut kuin tuomarit näkivät edeltävässä tilanteessa SaPKolla kuusi kenttäpelaajaa jäällä.

Kolmannessa erässä KeuPa HT:lla oli vielä kaikki mahdollisuudet kääntää peli. SaPKo kuitenkin tukki pelisuunnitelmansa mukaan keskustan, kuin valtakunnan media ennen vaaleja ja jytky jäi piippuun. Kotijoukkueen avaukset törmäsivät liian usein ensimmäiseen SaPKo-pelaajaan ja jos alueelle päästiin, laukaukset kilpistyivät pakkien pohkeisiin tai ottelun hahmoon Roope Urpolahteen. Pyristelylle tuli piste sekunti ennen erän puoliväliä, kun Pekka Tuokkola KeuPa-maalilla ei saanut liimattua kiekkoa suojuksiinsa, vaan pelaajien jalkoihin pyörimään jääneeseen pelivälineeseen ehti Henri Keskilohko ensimmäisenä.

Kun kaikki toivo näytti menneen, SaPKon Mikko Lahtela huitoi jäähyn arvoisesti ja puolisen minuuttia myöhemmin Julius Marva otti estämisestä kaksi minuuttia. Yllättäen kotijoukkueelle tarjottiin vielä viimeistä oljenkortta kahden miehen ylivoimalla, mutta siihen KeuPa ei tarttunut. Joku muisteli vastaavassa tilanteessa Ville Niemisen ottaneen maalivahdinkin pois ja kuudella kolmea vastaan runnonut maalin, vaikka väkisin. Olisiko sekään auttanut eilen, niin uhrautuvasti pelasi SaPKo alivoima, ja Urpolahti oli kuin muuri. Ylivoiman päätyttyä SaPKon Jimi Kuronen esteli kaksiminuuttisen ja haistatteli kympin päälle. KeuPa HT:n selkäranka oli arvatenkin jo katkennut ja loisteliaaksi lopuksi, Joni Piipposen ja Joonas Niemelän huidottua kakkoset, pässipaidat näyttivät, miten kahden miehen ylivoima toimii. Kasper Piitulaiselle pelattiin kiekko maalin eteen ja loppunumerot 0-4 saatiin taululle.

Ottelun jälkeen ei veistelty pelaajien sukujuurista, vaan SaPKo-luotsi Pasi Räsänen oli tyytyväinen itse peliin:

-          Kovaa väännettiin ja jouduttiin taistelemaan, olihan vastassa kärkijoukkue. Onnistuttiin alivoimissa ja saatiin KeuPan hyökkääjät kuriin. Urpolahti olikin sitten entisessä kotikaukalossaan omaa luokkaansa.

Tänään uusi mahdollisuus KeuPa HT:lla on Imatralla. Kotijoukkue Ketterä teki eilen palveluksen kaatamalla Kiekko-Vantaan ja näin soturit jatkavat edelleen yhä tiivistyvän sarjan kärjessä. Ottelu alkaa klo 17 ja sitä voi seurata tuttuun tapaan Fanseat – palvelun kautta tai Keuruulla isolta valkokankaalta Bistro Otossa.