Seuraa meitä:       

Kahden pelin viikko käyntiin Napapiiriltä

KeuPa HT:n tauon jälkeiset pelit viime viikolla ailahtelivat melkoisesti. Keskiviikkona Kokkolassa joukkueen paras vire oli jäänyt vielä tauolle ja Hermes käytti tilaisuutensa tehokkaasti, etenkin keuruulaisten kolmannen erän mustan pariminuuttisen aikana, viimeistelemällä kolme maalia. Perjantain kotiottelussa maalinteko oli yhtä tervanjuontia, eikä joukkue onnistunut värkkäämään edes sitä yhtä täysosumaa. Orastava tappioputki pistettiin kuitenkin näyttävästi poikki ja maalinteon takkuilu loppui samalla, kun KeuPa HT onnistui lauantaina Imatralla peräti seitsemän kertaa Ketterän kustannuksella. Viisi maaleista jäi voimaan ja niistä kolme viimeisteli yksi ja sama mies Markus Jokinen. Kuorevedeltä lähtöisin oleva Jokinen muisteli tämän hattutempun olleen miehen toinen Mestis-tasolla. Loukkaantumisesta toipumisen jälkeen jyvä alkaa nyt löytyä.

-          Kauden alussa ensimmäiset 5-8 peliä meni totutellessa. Alussa oma panos ei ollut vielä kovin vahva, mutta kun ketjuna saatiin luotua ihan hyvin paikkoja, en ole ollut huolissani. Päivän vireestä joskus riippuu, saako paikoista sisään vai ei. Viime ottelussa saatiin piikki auki heti ensimmäisessä vaihdossa ja se vapautti pelaamista, kertoi Jokinen.

Kolmen ottelun viikot ovat fyysisesti ja henkisesti erittäin rasittavia ja edessä oleva kahden pelin kaltainen viikko on yleensä pelaajalle helpompi. Nyt kuitenkin keskiviikkoillan ottelun ollessa Rovaniemellä, pitkästä matkustusajasta tulee lisähaastetta. Tällä kertaa joukkue suuntasi jo eilen Oulun kupeeseen Jääliin yöpymään ja on hoitanut aamujäät siellä. Jyväskylässä liikunnan opettajaksi opiskelevalle Jokiselle aamujäät ovatkin harvinaista herkkua.

-          Opiskelun ja jääkiekon yhdistäminen omalta kohdaltani tarkoittaa yleensä sitä, että jätän aamujäät ja usein myös joukkueen oheisharjoitukset väliin. Opiskelujen myötä monipuolista eri lajien harjoittelua tulee riittävästi ja esim. voimaharjoitteluun koululla on erinomaiset puitteet. Onneksi valmentaja on myös ymmärtänyt tämän ja saan näin mahdollisuuden hoitaa opinnot normaaliajassa, mutta myös pelata korkealla tasolla.

Liigakokemusta Markus Jokisella on, paitsi aiemmin Ilveksestä lähes sadan ottelun verran, tältäkin kaudelta JYP:in miehistössä kolmen ottelun verran. Jos miehen pistetahti Mestiksessä jatkuu samanlaisena, tuo liigavisiitti tuskin jää viimeiseksi. Jokisen mukaan sarjojen välinen ero sekään ei ole niin suuri kuin usein kuvitellaan.

-          Liigassa viisikko liikkuu yhdessä tiiviimmin, jolloin aikaa ja tilaa syötöille on vähemmän. Myös henkilökohtainen taito ja kamppailukovuus korostuvat. Ei siellä kuitenkaan tarvitse luistelua lisätä, Mestiksen vauhti on jokseenkin samalla tasolla.

Illalla vastassa on RoKi. Joukkue on nyt kolmatta kautta Mestiksessä ja aikaisemmin aina päätynyt runkosarjassa kymmenenneksi. Nyt joukkue on viidentenä ja mikäli ennakkoluuloton taisteleva ilme säilyy, saattaa se keväällä hyvinkin olla ensimmäistä kertaa mukana pudotuspeleissä. KeuPa HT sai myös omakohtaisesti kokea Mestiksen pohjoisimman joukkueen vaarallisuuden, kun kuukausi sitten juuri Roki kävi katkaisemassa kotijoukkueen silloisen voittoputken Keuruulla.

-          Se pelasi kurinalaisesti ja otti meiltä tilan ja ajan pois. Siinä vähän hölmistyttiin ja eikä saatu omaa peliämme kulkemaan. Tällaisia viimeiseen saakka taistelevia ja ilman varsinaisia tähtiä pelaavia joukkueita vastaan, kuten RoKia tai lauantain vastustajaa IPK:ta, oma henkinen asenne pitää olla kohdallaan. Täytyy olla hereillä heti ottelun alussa ja ehtiä kiekoille ensin. Kaverille ei saa antaa siimaa yhtään, muistutti viikon pelaajamme, ykkösketjun laituri Markus Jokinen.

RoKi on aina vaikea vastustaja kotonaan. Pitkän matkustuksen myötä vastustaja saattaa olla kotijoukkuetta uneliaampi. Tauon jälkeen RoKi voi olla vieläkin vaarallisempi, sillä se pelaa koko marraskuun lopun pelkästään kotihallissaan. Joukkueella on KeuPan tapaan riittävästi ratkaisijoita, josta kertoo se, että yli kaksi maalia mättäneitä tähän mennessä kokoonpanosta löytyy peräti 11 ja siinä ei edes vielä ole kultakypärä Tuomas Komulaista, joka onkin varsinainen syöttökone. Maalivahtipelissä puntit ovat siinäkin melko tasan. Ratkaisu saataneen puolustuspelin tiiviydestä ja erikoistilanteista. Viimeiseen kolmeen peliin RoKi on latonut peräti viisi ylivoimamaalia KeuPan yhtä vastaan. Jos Imatran viime lauantain iloittelu vapautti keuruulaisten käsijarrun myös ylivoimapelin suhteen, voi pistepottia hienokseltaan odotella saapuvaksi aamuyöstä Keuruun suuntaan.

RoKi – KeuPa HT alkaa tänään klo 18.30 Rovaniemen Lappi-areenalla ja sitä voi seurata Fanseat – palvelusta suorana. Keuruulla kaikki KeuPa HT:n vierasottelut soi seurata Bistro Otossa isolta valkokankaalta.