Seuraa meitä:       

Napapiiriltä kuului kummia - piste kotiin kuitenkin

Kaksi erinomaista joukkuetta ratkoi pisteitä eilisillan Mestis-kamppailussa Rovaniemellä. KeuPa HT vei peliä salama-alkunsa jälkeen, Markus Jokisen jatkaessa siitä mihin edellisessä pelissä jäi. RoKi kampesi kuin väkisin johtoon kahdella kauniilla toisen erän osumallaan. KeuPa HT tuli kolmannessa erässä tasoihin ja lopulta päädyttiin jatkoajalle. Tasaisella jatkoajalla todellista ratkaisijaa ei löytynyt kummastakaan joukkueesta ja voittolaukauskilpailukin alkoi häämöttää. Silti, jostain kumman syystä, kaksi pistettä jäi Rovaniemelle lukemin 3-2 JA (0-1, 2-0, 0-1, 1-0).

Ottelun alku oli kirjaimellisesti vierailijoiden. Markus Jokinen parantaa peli peliltä nipistäen avausmaalinsa tekoajasta vielä viisi sekuntia edellisestä ottelusta. Kellossa oli vain 18 sekuntia, kun Paavo Hölsä RoKi maalilla oli jo yllätetty. Joonas Niemelä toi kiekon vastustajan alueelle, harhautteli itsensä lähes vetopaikalle, toimitti kiekon kohti maalia ja Jokinen ohjasi ilmasta. Kauan ei ehditty fiilistellä johtomaalia, kun jo peliä yritettiin ratkaista toisaalla. Ville Palaselle määrättiin kampituksesta kaksiminuuttinen, jonka aikana kotijoukkue ei saanut vielä kertaakaan ylivoimakuvioitaan pyörimään. Runsaan seitsemän minuutin jälkeen Konsta Mesikämmen nousi jopa kahden kesken RoKin maalivahdin kanssa, mutta Tuomas Salmela koukki KeuPa-puolustajan vaarallisimman veivivaraston pois käytöstä ja vieraat vuorostaan ylivoimalle. Sen aikana KeuPa työllisti jo Hölsää, mutta mitään huippuvaarallista se ei saanut aikaan. Kun kuutisen minuuttia oli erää jäljellä, Jere Helenius sai hyökkäyspään rikkeestään rangaistuksen ja kotijoukkue pääsi jo hieman ylivoiman pyörittämisen makuun. RoKin sveitsiläislaina Riccardo Sartori yritti vimmaisella vedollaan avata maalitilinsä Mestiksessä, mutta Pekka Tuokkola laittoi päänsärkyriskistä huolimatta maskiaan väliin. Samaan aikaan KeuPa-pakki kampitettiin päädyssä, mutta tuomaristolta se jäi huomaamatta. Vähän myöhemmin Ambri-Biottan kasvatti pääsi vielä toisenkin kerran lataamaan sydämensä kyllyydestä, mutta Tuokkola noukki laukauksen eleettömästi.

Toisen erän alkuun kumpikaan joukkue ei onnistunut luomaan erityisen vaarallisia tilanteita. Hieman ennen mainoskatkoa kuitenkin KeuPa-kapteeni Waltteri Lehtonen pelasi kiekon loistavasti kotijoukkueen maalin takaa Miro-Pekka Saarelaiselle ja vain Päävö Hölsän loistava reaktiotorjunta pelasti RoKin takaiskulta. Katkon jälkeen RoKin puoli vaaraton hyökkäys oli katketa useita kertoja lähes onnistuneisiin syöttöihin ja katkoihin, kunnes flipperissä tuli vastaan Kristian Kangas, joka laittoi kiekon kauniisti KeuPa-maalin yläpeltiin. Kolmisen minuuttia myöhemmin RoKi-laituri Ville Heikkinen yritti pysäyttää Joona Ervingin ylösnousun kainalokoukulla ja vieraille tarjoutui ylivoima mahdollisuus. RoKi oli lukenut keuruulaisten ylivoima kuviot hyvin ja peitti tehokkaasti laukauspaikat. Pari minuuttia ennen erän päättymistä alkoi tapahtua. Ensin ylivoimahyökkäyksen päätteksi Saarelainen tarjoili upeasti lättyä Riku Tiaiselle, jonka suoran vedon Hölsä jotenkin onnistui hamuamaan suojuksiinsa. Hetkeä myöhemmin nähtiin vastaava tilanne toisessa päässä. Nyt RoKin ranskalaishyökkääjä Malo Ville päätti laukoa itse ja laittoikin kiekon toistamiseen Tuokkolan taakse ylämummoon.

Edellisen erän pukukoppimaalin tuomalla energialla RoKi piti kolmatta erää pitkään tasaisena. Hieman kotijoukkueella oli onneakin, kun Hölsän korkean mailan isku Saarelaisen leukaperiin painettiin villaisella. Saarelainen, tästä ehkä sydämistyneenä, pyöritti melkoista härdelliä kotijoukkueen maalin ympärillä ja Hölsä joutui venymään useita kertoja KeuPa-laukausten tielle. Vierasjoukkueen painostus taukosi hetkeksi, kun Olli Aitolalle jäi RoKin Tino Metsävainion maila kainaloon ja jäähypenkki kutsui. RoKin pakkopeli pyöri näennäisesti yhtä Tuokkolan nappaamaan laukausta lukuun ottamatta. Waltteri Lehtonen sen sijaan teki sen, mitä niin usein aiemminkin tällä kaudella, katkaisi vastustajan ylivoimarakentelun. Tarjottuaan ensin kummallekin RoKi-puolustajalle kahvit, vain Hölsä viimeisenä lukkona maalilla kieltäytyi kupposesta ja liimasi kapteenin rystyvipin suojuksiinsa. Minuutti edellisestä ja jäähyaition saranat vinkaisivat toisella puolella, kun RoKin Eemeli Heikkinen ei saanut sallituin keinoin Markus Jokista kuriin kotijoukkueen maalin takana. Sekään ei auttanut, vaan Pelamo voitti aloituksen, käytti Huhdanpäällä, joka jatkoi Jokiselle. Tämä löysi väylän RoKin alivoimaneliön läpi Saarelaiselle, joka laittoi kiekon ykkösellä jo jonkin aikaa takatolpalla odotelleen Jesse Pelamon lapaan. Klap, klap, klap ja tasan 2-2. Heikkinen ei ehtinyt vielä istahtaa, sillä näytös oli vain seitsemän sekunnin mittainen. Maalintekijän tunnistamista lukuun ottamatta, tuomaritkaan eivät taitaneet ehtiä täysin seuraamaan, mitä tapahtui. Toivottavasti tilastoihmiset tarkistavat vielä historian kirjoihin jäävät osalliset oikeiksi.

Pian toisessa päässä tapahtui myös, kun Tuokkolan hanskakäden torjunnasta kiekko ponnahti yläilmoihin ja Olli Aitola pelasti kiekon jälleen tämän ulottuville. Samalla RoKi-pelaajat laskostettiin nippuun KeuPa-maalin edustalle. Kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa Teemu Huttu passitettiin rangaistujen penkille ja kotijoukkue sai ratkaisumahdollisuuden. RoKi myllytti vaarallisesti runsaan minuutin ja Tuokkola venyi laukausten tielle, kunnes ensimmäinen kunnon purkumahdollisuus onnistui. Jäähyn loppuun Pelamo ja Jokinen pääsivät 2-1 ylivoimahyökkäykseen, mutta pakin onnistui koukkia sääntöjen rajamailla siinä määrin, ettei kunnon laukausta, saati syöttöä tullut. Hetken kuluttua Aleksi Luhtalampi ujutti kiekon jo RoKi-vahdin ja maalin välistä, mutta kiekko lipui tolpan väärälle puolelle. Vielä viimeisellä minuutilla KeuPa-pelaajat sähläsivät oman maalin edustalla ja kaksikko Metsävainio Julius Hermonen oli päästä ratkaisemaan halvalla tavalla. Jatkoajalta ei kuitenkaan vältytty.

Jatkoajalla peli aaltoili vuoroin kummassakin päässä, mutta vaarallisia laukauksia kumpikaan joukkue ei päässyt viljelemään. Kun vajaa kolme ja puoli minuuttia jatkoaikaa oli pelattu, nähtiin ottelun ratkaisu. Markus Jokinen oli tuomassa kiekkoa sisään RoKi-alueelle Ville Tiitisen liukuessa paitsiota vältellen siniviivan päällä. Olli-Matti Järvelä törmäsi Tiitiseen työntäen tämän paitsioasemaan. Kaikki paikalla olleet päätuomaria lukuun ottamatta odottivat jäähyaition oven käyvän Järvelälle, mutta hämmästys oli suuri, kun ovi avattiinkin vierasjoukkueen puolella. Väistämättömän jatkon seurauksena Tuomas Salmela ampui kiekon KeuPa-maaliin ja syöttöpisteetkin merkittiin lopulta maalin tehneelle joukkueelle Kankaan ja Metsävainion nimiin.

-          Onnea RoKille voitosta, sai KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen lopuksi sanottua, kun sitä ennen suusta tuli jotain muuta. – Hyvä peli meiltä, piste mukaan Keuruulle kuitenkin. Pitkästä matkustuksesta huolimatta ei oltu jaloissa, päinvastoin hyvin mukana pelissä lähes koko 60-minuuttia. Harmittaa vaan tuo viimeinen estämisjäähy, ja siitä maali. Nämä voi muuttua kalliiksi, kun näistä lopulta maksetaan meidän työpaikoilla. Minä vaadin itseltäni, pelaajiltani, organisaatiolta ja koko Mestikseltä paljon. Virheitä sattuu meille kaikille. Kunnioitan tuomareita ja heidän tehtäväänsä, mutta jos tätä sarjaa halutaan kehittää, täytyy myös tuomaritoiminnan kehittyä, oli tuohtuneen Heiskasen viesti kutakuinkin näin lehdistön edessä.

Piste kotiin viemiseksi ei ihan tyydytä, kun enemmänkin oli tarjottimella. KeuPa HT saa kuitenkin uuden mahdollisuuden ensi lauantaina 25.11. kotihallissaan, kun vastaan luistelee aina sitkeästi taisteleva IPK. Ottelu alkaa klo 17.