Seuraa meitä:       

Lauantai-illan huumauksessa ”häkää pönttöön”

Keuruun lauantai-illan huumauksen tarjoaa KeuPa HT isännöimällä Iisalmen Peli-Karhuja Mestiksen toisessa kärkikamppailussa. Kummallekin joukkueelle asetelma on uusi. IPK nousi viime kaudeksi Mestikseen ja runkosarjan hännänhuippuna joutui pelastamaan sarjapaikkansa karsintojen kautta. Tämän hetken sijoitus taulukon seitsemäntenä on Iisalmessa varmasti jo ylpeydenaihe. KeuPa HT on ollut sarjan kärjessä kahta päivää lukuun ottamatta koko alkukauden. Se on tehnyt sotureista maalitaulun, johon kaikki haluavat osua. Joku on joskus kuvaillut IPK:ta sanoilla: väritön, hajuton ja mauton. Samoin kuvaillaan muuten häkää, tuota tappavaa kaasua. Iisalmelaiset, samoin kuin RoKi, ovat onnistuneet tainnuttamaan KeuPa HT:n terävimmän taistelun ja niiden osalta kotijoukkueen pistepussi ammottaa tyhjyyttään. Tähän on tilattu vastamyrkkyä.

Keskiviikkona RoKi rankaisi KeuPan isoista virheistä ja vei ottelun jatkoajan jälkeen. Monet näkivät ottelun ratkaisussa tuomarivirheen, mutta pitkässä sarjassa kiekko pomppii vuoroin vastustajalle, vuoroin itselle. Viikon pelaajamme Markus Jokinen muistutti jääkiekkoilijan realiteeteista.

-          Itsellä ei ole tapana jäädä märehtimään yksittäisiä tilanteita tai edes huonosti menneitä otteluita. Tuomareiden päätökset ovat viimeisiä, joista kannattaa olla huolissaan, ne kun eivät juuri koskaan muutu. Alku oli meiltä hyvä, mutta kaveri rokotti kovalla prosentilla meidän karmeista virheistä.

Eilen katseet joukkueella olivat jo lauantain otteluun valmistautumisessa. Rovaniemeltä joukkue palasi aamukuudelta ja opinnot odottivat tosin Jokista heti tunnin torkahduksen jälkeen. Torstai meni palautellessa, mutta perjantaina fokus oli taas kirkas.

-          IPK on hyvin samankaltainen joukkue kuin RoKi. Se luistelee, kamppailee ja puolustaa uhrautuvasti. Meille on tärkeää ottaa ohjat käsiin heti alussa. Mitä pitempiä aikoja pidetään kiekkoa vastustajan päädyssä, sitä vaikeampaa sen on päästä maalintekoon, pohdiskeli Jokinen.

Tasaiset ottelut ratkeavat usein erikoistilanteisiin. Perjantain ottelussaan TuToa vastaan IPK sortui selkeästi jäähyihin. Se otti peräti seitsemän kaksiminuuttista ja yhden ison rangaistuksen, joista turkulaiset rokottivat kahdesti. Kun sille itselleen maalinteko ei maistunut, on iisalmelaisilla Keuruulla kasvojen pesun paikka. Jäähyttömyyttä joukkueiden valmennusportaat varmasti haluavat painottaa illan ottelussa. KeuPan alivoima on ollut viime aikoina varsin hyvää. Maaottelutauon jälkeen sille on tehty ylivoimalla vain yksi maali ja sekin kahden miehen ylivoimalla. Myös ylivoimapeliin on tullut uutta virtaa.

-          On ruvettu pelaamaan vielä yksinkertaisemmin, toimittamaan kiekkoa maalille ja hankkimaan sieltä irtokiekkoja, selvitti Jokinen noususuhdanteessa olevaa joukkueen ylivoimapeliä.

Samoilla linjoilla on myös joukkueen päävalmentaja Mikko Heiskanen, joka oli jo tyyntynyt RoKi ottelun lopun tunnekuohuistaan.

-          Ei maalia aina tarvitse tehdä klap-klap-klap ”punakone-tyyliin”. Kaikki lasketaan. Eniten arvostan niitä läheltä väkisin runnottuja maaleja. Ne, jos mitkä sytyttävät, niitä lisää. Vähemmän taas voisi tulla yli hyökkäämistä ja huolimattomuutta keskialueella. Kun hyökkäysinto vie miehiä, aukeaa kaverille ylivoimahyökkäyksiä solkenaan.

KeuPa HT pyrkii takaisin sarjakärkeen lauantain kamppailussa ja pääseekin otteluun lähes vakiokokoonpanollaan. Vain puolustaja Konsta Mesikämmen on sivussa saatuaan kahden ottelun pelikiellon tuomarin jäätyä vahingossa äijämiehen taklauksen tielle Rovaniemellä. Vaikka IPK oli eilisillan ottelussaan ottavana osapuolena, ei pidä unohtaa, ettei KeuPa HT ole vielä onnistunut sitä tällä kaudella voittamaan. Alkukauden Suomen Cupissa juuri IPK katkaisi joukkueen etenemisen ja runsas kuukausi sitten se nöyryytti sotureita rumasti 7-4. IPK:n paikka pudotuspeliviivan yläpuolella ei ole betoniin valettu. Uhkaajat viivan alla ovat pelanneet jopa kolme ottelua vähemmän, joten karkuun pitäisi päästä. Helppoa se ei tänään ole, kun KeuPa HT pääsee haastamaan yläsavolaiset kotonaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Perjantai-illan kierroksella muut kärkijoukkueet lisäsivät pistetiliään keuruulaisten valmistautuessa jo tämän illan kohtaamiseen. Niinpä kärki tiivistyi ja kolme kärkijoukkuetta ovat pisteen eroin, KeuPa HT yhden perässä Kiekko-Vantaata ja yhden edellä LeKiä. Kampeaako kotijoukkue illan Mestis-kierroksella takaisin kärkeen IPK:n kustannuksella? Vimmattu taistelu sarjapisteistä alkaa Keuruun jääpyhätössä tänään klo 17.