Seuraa meitä:       

Yhden erän täystyrmäys riitti IPK:n kaatoon

Keuruun lauantai-illassa nähtiin runsasmaalinen ja yleisöönmenevä Mestisottelu KeuPa HT:n ja IPK:n välillä. Kotijoukkue ei ollut tällä kaudella onnistunut iisalmelaisia kaatamaan, eikä viime kaudellakaan onnistunut siinä kuin kerran. Ensimmäisessä erässä keuruulaiset olivat kohmeessa ja näytti, että historia toistaisi itseään. Erätauolla joukkue kokosi itsensä, ilotulitti viisi maalia toiseen erään, eikä paremmuudesta enää sen jälkeen ollut epäselvyyttä. KeuPa HT palasi sarjakärkeen selvin lukemin 6-2 (0-1, 5-0, 1-1).

Ottelun alussa näytti, että kotijoukkue oli vielä jossain bussimatkalla Napapiiriltä kotiin, sen verran huolimatonta sen peli kauttaaltaan oli. IPK painoi peliä keuruulaispäätyyn ja KeuPa joutui rikkomaan. Ensimmäisen Waltteri Lehtosen rangaistuksen, heti mainoskatkon jälkeen, kotijoukkueen alivoima vielä kesti, mutta ei enää heti perään Teemu Hutulle hieman heppoisin perustein tuomittua kakkosta. IPK pääsi jauhamaan ylivoimaansa jo vähän pidempään, kunnes Saku Kinnusen löysä toimitus viivasta lurahti maskissa olleen Pekka Tuokkolan suojusten alta verkkoon. Pia tämän jälkeen Joona Erving napautti iisalmelaishyökkääjältä mailan käsistä, ja IPK pääsi jälleen ylivoimalle. Sen aikana vieraat pelasivat jo Tuokkolankin ulos tilanteesta, mutta Janne Katosalmi ei saanut kiekkoa edes tyhjään maaliin. KeuPa pääsi aivan erän lopulla pälkähästä, kun vieraiden venäläispuolustaja Damir Galin lähetettiin rangaistusaitioon koukkaamisesta.

Erätauolta tuli uudestisyntynyt KeuPa. Vieraiden pelatessa vajaalla, se painosti avausmaalintekijän Kinnusen rikkomaan ja pääsi kahden miehen ylivoimalle. Nyt harvinaisempaa erikoistilannetta ei hukattu 17 sekuntia enempää, vaan KeuPan ykkösylivoima kierrätti näyttävästi kiekkoa Pelamolta Tiitiselle ja tämä Lehtoselle, joka laittoi IPK-vahdin ja alivoimakolmikon välistä toiselle puolelle Saarelaiselle. Tämä laittoi takakulmalta kiekon vastustamattomasti verkon perille. Ylivoima jatkui vielä ja kotijoukkue pääsi pelissä kuskin paikalle. Numerot olivat muuttua, kun ensin Riku Tiaiselle tarjoutui avopaikka ja heti perään Saarelainen pääsi kokeilemaan IPK:n veskarin Tuomas Tolosen reaktioita aivan maalin kulmalta. Yksi huolimattomuus siltä kuitenkin nähtiin, josta IPK pelaajat kaksin kappalein pääsivät pahantekoon, mutta Tuokkola pelasti viileästi. Vaikka ylivoima ei lisämaaleja tarjonnut, tilanteita KeuPa HT pystyi luomaan tasaviisikoinkin. Tulosta tuli viimein, kun IPK-pakki ei saanut pelattua kiekkoa KeuPa päätyyn vaan se pomppi Jere Heleniuksen kautta Niko Ahoniemelle. Tämä kirmaisi karkuun ja laittoi puikoista 2-1 johtomaaliin. Maali oli jo vähintäänkin oikeuden voitto kotijoukkueelle, kun hetkeä aiemmin kaksi selvää ylivoimamahdollisuutta siltä jäi saamatta.

Vain pari minuuttia ehti kulua, kun Tolosen takana soi jälleen. Miro-Pekka Saarelainen piti IPK:n puolustusta pilkkanaan ja runnoi lopulta kiekon sukan ja tolpan välistä vieraiden maaliin. Maalia alusti Lehtosen ja Tiitisen esityö. Hetki edellisestä ja kotijoukkue pääsi jälleen pyörittämään näyttävää ylivoimapeliään, mutta vedot jäivät piippuun. Vieraat yrittivät kehittää jonkinlaista takaa-ajoakin, mutta se tyrehtyi heti alkuunsa ja ylihyökkääminen kostautui. Tiainen ja Huhdanpää järjestelivät läpiajon Teemu Hutulle, joka laittoi vastustamattomasti IPK-vahdin kilven alta KeuPan jo kolmen maalin johtoon. Siinä oli Toloselle tarpeeksi ja hän teki tilaa vieraiden maalilla Aleksi Autiolle. Huolimatonta oli kotijoukkueenkin peli ja Jevgeni Fovanov, venäläissyntyinen, mutta koko uransa Suomessa kiekkoillut IPK-hyökkääjä, päästettiin läpiajoon. Tältä kiekko karkasi kuitenkin juuri rakaisevalla hetkellä. Vähän myöhemmin IPK:n toinen venäläinen yli 100-kiloinen puolustajakolossi Galin sikaili itsensä rangaistusaitioon ajeltuaan Olli Aitolaa typerästi päähän. KeuPa-ylivoima jyräsi yhtä IPK:n purkua lukuun ottamatta koko rangaistuksen ajan ja sai aivan sen lopussa vieraiden puolustuksen täysin hajalle. Ensin näytti, että loistava tilanne kuivuu Hutun lauottua avopaikasta ohi, mutta kapteeni Lehtonen laittoi päädystä ponnahtaneen kiekon Aution suojusten kautta sisään, juuri kun rangaistus päättyi.

Kolmannessa erässä oli jo vähän varmistelun makua ja kotijoukkue tyytyi vain pitämään IPK:n poissa omalta alueeltaan. Pelailun lomassa nähtiin illan komein sommitelma. Riku Tiainen toi kiekon oikealta sisään hyökkäysalueelle, jätti Huhdanpäälle, jonka millimetrin tarkasta passista Teemu Huttu sai ohjata kiekon ilman estelyitä kuudennen kerran vieraiden verkkoon. Pian maalin jälkeen Tiaisen puolihuolimaton huiskinta antoi vieraille vielä ylivoimamahdollisuuden korkeasta mailasta. Se sai pari kunnon mylläkkää Tuokkolan maalin tuntumaan, mutta kotijoukkueen alivoima piti IPK pelaajien mailat irti kiekoista. Selvittyään alivoimasta KeuPa-pelaajisto varmaan huokaisi helpotuksesta ja ulospuhalluksen aikana vieraiden ottelun paras Aleksi Hämäläinen pääsi nöyryyttämään ensin puolustajat, sitten Tuokkolan, kiepauttaen kiekon lopulta tyhjään KeuPa-maaliin. Siihen maalinteko ottelussa jäi, vaikka hieman huolimaton kotijoukkue yritti tarjota vieraille vielä pariin otteeseen ylivoimaakin.  

KeuPa HT oli kaksi erää vastustajaansa selvästi parempi. Silti ensimmäisen erän telineisiin jäänti ja ajoittainen huolimattomuus sai päävalmentaja Mikko Heiskasen raapimaan päätään.

-          Kolmeen pisteeseen olen tyytyväinen, mutta muuten ei. Avauserä oli yksi kauden huonoimmista, paljon typeriä jäähyjä ja kiekon menetyksiä, joista kaveri pääsi paikoille. Erätauolla puhuttiin ja parannettiin toiseen erään. Siinä viisi maalia, vähän onnekkaitakin, mutta kai me ne myös ansaittiin ja tapettiin peli siihen. Kiekollinen peli ei kovin laadukasta kummaltakaan joukkueelta ollut.

Jos kotijoukkue ylsi keskinkertaisella esityksellä kuuteen maaliin, millaista on silloin, kun soturit ovat ytimessä koko 60-minuutin ajan? Yleisö kuitenkin viihtyi takuulla. Pekka Tuokkola oli itse varmuus maalillaan, ja KeuPan hyökkäystyöskentely on ajoittain nautittavaa katsella. Kolmen pisteen iltaa viettivät Teemu Huttu (2+1), Waltteri Lehtonen (1+2) ja Riku Tiainen (0+3). Keupan parhaana palkittiin myös kaksi maalia viimeistellyt Miro-Pekka Saarelainen.

 

Pelit jatkuvat keskiviikkona 29.11., jolloin KeuPa kohtaa IPK:n vuorastaan vieraissa. Ottelua voi seurata klo 18.30 alkaen Fanseat – palvelun kautta ja Keuruulla Bistro Otto näyttää kaikki KeuPa HT:n vierasottelut isolla valkokankaalla.