Seuraa meitä:       

Soturit jälleen kohti ”Koljonvirran taistelua”

Paljon ei ehtinyt vettä virrata, kun jo Koljonvirran rannalla taas tapellaan pisteistä. Mestiksen sarjaohjelma on välillä erikoinen, sillä kaikkia joukkueita ei vieläkään olla kohdattu, mutta IPK ja KeuPa HT asettuvat vastakkain jo kolmatta kertaa tänä syksynä ja toista kertaa viiden päivän sisään. Tähän saakka on nähty vain kotivoittoja ja varsin selviä sellaisia. Ensimmäisen kohtaamisen vei IPK 7-4 ja viime lauantaina KeuPa HT kuittasi tylynlaisesti 6-2. Jos soturit jatkavat siitä, mihin viime viikolla jäivät, ei vierasvoitto olisi edes mikään yllätys. Toisaalta IPK on ollut aina hankala vastus KeuPalle ja Suomen Cup mukaan luettuna voitot ovat tämän ja viime kauden ajalta iisalmelaisten hyväksi 5-2.

-          Nämä ovat niitä henkisen puolen juttuja. Pelataan yksinkertaista, suoraviivaista peliä, jossa tyylipisteitä ei jaeta. Voittoa lähdetään hakemaan. IPK tulee varmasti latautuneena illan peliin. Meille ottelun alut ovat jostain syystä olleet hankalia, niin kuin edellisessä kohtaamisessakin. Siihen meidän on panostettava, niin kuin siihenkin, että jänne kestää koko kuusikymmentä minuuttia ja tarvittaessa enemmänkin, summasi päävalmentaja Mikko Heiskanen joukkueen valmistautuessa lähtöön.

KeuPa HT pääsee otteluun samalla miehityksellä, kuin lauantaina Keuruulla. Vakiosotureista vain pelikiellossa oleva Konsta Mesikämmen on vielä tämän ottelun sivussa. Maalintekovoimassa keuruulaiset ovat olleet askeleen edellä IPK:ta. Ykkösketju, Markus Jokinen etunenässä, on ollut vahvasti esillä, vaikka viime ottelussa jäikin pisteittä. Parivaljakko Teemu Huttu – Lauri Huhdanpää ovat myös kunnostautuneet pistenikkaroinnissa, kuten Miro-Pekka Saarelainen ja Waltteri Lehtonenkin. KeuPa HT on tehtaillut viimeisessä kolmessa ottelussaan 13 maalia IPK:n kolmea vastaan. Jotain materiaalin leveydestä kertoo se, että jokainen hyökkäysvitja on pystynyt maalin tekoon myös maaottelutauon jälkeen. Jos jotain haluaa tikulla kaivaa, niin edellisestä KeuPa-puolustajan tekemästä maalista alkaa olla jo puolitoista kuukautta. IPK taasen on joutunut ponnistelemaan kovasti yhtä maalia kohden. Se on kyennyt useampaan kuin kolmeen maaliin vai kahdessa ottelussa tällä kaudella. Runsasmaalisimmillaan se on kuitenkin ollut juuri KeuPaa vastaan.

Molemmat joukkueet ovat olleet turhankin jäähyherkkiä viime otteluissaan. Edellisessä kotiottelussaan IPK pilasi mahdollisuutensa juuri rangaistuksiin. KeuPa on antanut viimeaikaisille vastustajilleen keskimäärin viisi ylivoimamahdollisuutta ottelua kohden. Sekin on liikaa, jos kaverin sihti on kunnossa ja maalivahdilla huono päivä. Onneksi Pekka Tuokkola on pelannut ammattimiehen varmuudella, vaikkei varsinaisesti ole loistanutkaan. Häneen voidaan illan ottelussakin luottaa.

IPK haluaa taatusti tarjota kannattajilleen parempaa kuin se tarjosi lauantaina Keuruulla. Luultavasti se tulee alusta saakka erittäin kovaa päälle ja taistelee viimeiseen saakka kuin Sven Tuuva Koljonvirran sillalla. Riittääkö sekään sarjakärkeä vastaan, nähdään tänään klo 18.30 alkaen Iisalmen jäähallissa. Fanseat – palvelu näyttää ottelun suorana verkossa ja Bistro Otto Keuruulla isolta valkokankaaltaan.