Seuraa meitä:       

Ketsuppipullo välillä kiinni – Aukeaako tänään?

KeuPa HT vei peliä keskiviikkoillan Mestis-kamppailussa IPK:ta vastaan. Se hallitsi kenttätapahtumia, laukoi yli kaksikymmentä kertaa kotijoukkuetta enemmän, pyöritti ylivoimaa vartin verran ja torjunnatkin menivät 31-14 soturien hyväksi. Mutta maalit ratkaisevat, sen vuoksi se oli keskiviikon ”heikoin lenkki”. Toista kertaa tällä kaudella KeuPa HT jäi ottelussa ilman maaleja, ja IPK piti pisteet Iisalmessa lukemin 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

-          Maalinteko ja ylivoimapeli sakkasivat. Kun ketsuppipullo on joskus kiinni, niin se on kiinni. Eihän tilastojen ja kenttätapahtumien perusteella ollut kahta sanaa, kumpi joukkue peliä hallitsi, mutta ne maalit jäivät puuttumaan, harmitteli KeuPa-käskijä Mikko Heiskanen ottelutapahtumia.

KeuPa HT sai ottelun alussa mahdollisuutensa ratkaista peli heti kättelyssä. Minuuttiakaan ei ehditty pelata, kun kotijoukkue sai jo joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. KeuPa HT sai pari kohtalaista tilannetta aikaankin, mutta ei maalia. Hetkeä myöhemmin Niko Putkosen toiseen Nikoon eli Ahoniemeen kohdistunut tyhmä kiilaus vaihtoaition kohdalla suoraan suojapleksin kulmaan, täytti tahallisen vahingoittamisen tunnusmerkit, ja IPK pelaaja lensi suihkuun. Seurannut viiden minuutin ylivoima kuivui kasaan, kun Joni Piipponen estämisrangaistuksen kaadettuaan epähuomiossa kotijoukkueen alivoimapelaajan. IPK otti vielä toisenkin joukkuerangaistuksen samasta syystä erän puolen välin tienoilla ja erän lopussa Jevgeni Fofanov komennettiin kakkoselle korkeasta mailasta. Kummassakin tapauksessa KeuPa-ylivoima hieroi ilman seuraamuksia.

Kakkoserässä lehti kääntyi. Teemu Hutun istuessa rangaistujen aitiossa koukkaamisesta, IPK sai ylivoimapelinsä rullaamaan. KeuPa-alivoima kesti koko kaksiminuuttisen, mutta juuri Hutun päästyä jäälle IPK:n kultakypärä Aleksi Hämäläinen ohjasi Sami Kinnusen viivavedon ohi pahassa maskissa olleen Pekka Tuokkolan. Kolmannessa erässä IPK onnistui vielä kahdesti parin minuutin sisään Juuso Nevalaisen ja Henri Fominin toimesta.

 Tänään uusi mahdollisuus

Tänään Keuruulla vastaan asettuu aina hankala Peliitat. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Heinolassa KeuPa oli välillä hätää kärsimässä, mutta onnistui maalinteossa ja vei pisteet 5-4. Ennen maaottelutaukoa Keuruulla Peliitat oli vahvempi luvuin 1-2. Peliitat luistelee ja taistelee vahvasti, joten soturit voisivat alkaa jo ketsuppipullon korkkia taas irroittelemaan. Maalinteon tehokkuus, erityisesti ylivoimalla, on saatava taas taatulle tasolle. Kun maaleja ei tule korostuvat myös oman pään ja keskialueen virheet, joita sarjataulukossa viimeisenä majaileva Peliitat odottaa kuin kuuta nousevaa. Maalin suulle luistelee tänään Mäntän suuri poika Samuli Tervo. Pekka Tuokkolaa kutsuu Italia, jossa mies pelaa jo tänään illalla. KeuPa puolustuksesta Konsta Mesikämmen on tänään Rauman Lukon liigamiehistössä.

Tänään Keuruun jääpyhätössä selviää, kuinka tiukassa tuo kuuluisa ”korkki” tällä kertaa on. Jos ottelu kääntyy vähämaaliseksi, se varmasti sopii vieraille. Joka tapauksessa heinolalaiset tarvitsevat joka ikisen tarjolla olevan pisteen. KeuPa HT on tasapistein toisena ottelun vähemmän pelanneen Kiekko-Vantaan jälkeen. Kärkipaikan takaisin valtaus ei ole yksin keuruulaisten käsissä, sillä Vantaalaiset isännöivät illan kierroksella paikallisvastustajaansa Espoo Unitedia.

KeuPa HT – Peliitat tänään klo 18.30. Ottelu aloitetaan Maamme-laululla lähestyvän Suomen 100-vuotispäivän kunniaksi.