Seuraa meitä:       

Maaleja kyllä, ei tarpeeksi – Peliitat vei pisteet

KeuPa HT kohtasi eilisillan Mestis-kamppailussa Heinolan Peliitat. Keuruun jäähallissa maalinteko-ongelmien kanssa tuskailleen kotijoukkueen ketsuppipullo jo hieman narahti, mutta ei kunnolla auennut. Kuten vieraiden valmennusjohto ennen ottelua rukoili, sarjajumbo Peliitoilla maalivahtipeli onnistui, puolustus pelasi tiiviisti ja hyökkäys teki tarvittavat maalit. Niinpä sarjapisteet lähtivät nelostietä pitkin etelään päin numeroin 2-3 (0-0, 2-2, 0-1). KeuPa HT lähtee tänään ajamaan niiden perään ja laittaa vahingon kiertämään kohdatessaan illalla Espoo Unitedin ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Eilis-illan ottelun ensimmäinen erä oli maaliton. Kotijoukkueen peli ei lähtenyt kunnolla käyntiin, eikä Peliittojen puolustuksella ollut tasaviisikoin vaikeuksia torjua sen yritykset. Vieraat saivat KeuPan huolimattomuusvirheistä muutaman vastaiskun paikan, mutta Samuli Tervo maalillaan viimeistään nollasi yritykset. Kotijoukkue onnistui kuitenkin hankkimaan pari ylivoimamahdollisuutta erän loppupuolella, mutta tulosta ei syntynyt. ”Kiekkoasiantuntijalehterillä” keskusteluissa syy tähän oli tiedossa, laadukkaat viivavedot ja maskipelaaminen jäivät vajavaisiksi.

Tauon jälkeen KeuPa HT paransi pelaamistaan ja sai heti erän alkuun ylivoimamahdollisuuden, kun vieraiden kultakypärä Severi Lahtinen lähti istunnolle kiinnipitämisestä. Maali oli lähempänä kuin kertaakaan edellisessä erässä. Peliittojen neliö saatiin pariin otteeseen sekaisin ja kiekko toimitettua parhaille laukaisupaikoille, mutta KeuPa-pelaajaa siellä ei ollut. Paras tilanne siunaantui heti jäähyn päätyttyä Lauri Huhdanpään päästyä karkuun vieraiden puolustukselta. Tämän vedon Sami Suni torjui eteensä ja Miro-Pekka Saarelainen seurasi irtokiekon ja oli lähellä onnistua riparista. Maalin teon aloitti kuitenkin Peliitat. KeuPa-pelaajien neppailut keskialueella jäivät vieraiden lapoihin ja lopulta Kimi Koivisto sai kiitää häiriöttä Tervon eteen pahantekoon. Myös Peliitat sai ylivoimamahdollisuutensa, kun ensin Riku Tiainen ja sitten Teemu Huttu laitettiin katumaan tekosiaan. KeuPa-alivoima oli kuitenkin mallikasta, eikä vieraat saaneet pakkopeliään rauhoitettua oikeastaan kertaakaan. Tähän ei välttämättä ollut tarvettakaan sillä, juuri jäähyjen välissä, KeuPa-painotuksen lomassa, ottelun parhaana palkittu Valtteri Lipiäinen lisäsi kotijoukkueen tuskaa KeuPa-pelaajien törmäiltyä toisiinsa oikein kunnolla hyökkäysalueella.

Erän lopussa kotijoukkueen peli oli vajaan minuutin ajan täysin vastustamatonta. Ensin Ville Paalanen kaivoi väkisin kiekon itselleen siniviivaruuhkassa ja toimitti sen Miro-Pekka Saarelaiselle, jonka rannelaukaus oli komeaa katsottavaa. Heti perään KeuPa-puolustus katkaisi vieraiden pelin rakentelun omassa päässä ja lähetti tehonyrkin liikenteeseen. Niemelä-Pelamo-Jokinen pelasivat illan komeimman ”punakonemaisen” tasoituksen. Osuman viimeisteli maalin edestä Jokinen Pelamon nappisyötöstä.

Kolmannessa erässä ratkaisu olisi voinut tulla kumpaan päähän tahansa. Kotijoukkueen harmiksi siinä onnistui ex-KeuPa Samuel Salonen vain kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Päävalmentaja Heiskanen oli ottelun jälkeen lyhyt sanainen ja jo hieman tuskainen ja tuohtunut.

-          Huono peli meiltä. Huomenna uusi mahdollisuus, toivottavasti kaikki tarttuvat siihen. Ei mitään lisättävää, pamautti Heiskanen ja loput julkaisukelvotonta. 

Ketsuppipullo kunnolla auki Espoossa?

Tänään joukkue istuu Lepikonmäen bussiin ja suuntaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Espoo Unitedin vieraaksi, joka kuritti eilen sarjakärki Kiekko-Vantaata peräti 5-1. Selvää on, että KeuPa HT saa laittaa parasta pöytään, jos haluaa pisteet mukaansa ottaa. Kun Lassi Lehtinen on edelleen Lukon liigajoukkueen mukana ja Pekka Tuokkola torjuu tätä nykyä Alppiliigan Bolzanossa, on nuoren Samuli Tervon leveillä harteilla paljon.

Ottelu alkaa Espoon areenalla tänään klo 17 ja se on nähtävissä Fanseat – palvelussa sekä Keuruulla Bistro Oton isolta valkokankaalta.