Seuraa meitä:       

Ihmisten joukkue palasi voittokantaan

Eilen ensimmäistä kertaa tällä kaudella kohdattu Espoo United osoittautui kovaksi kannoksi kaskessa. Sarjan mitalijoukkueeksi povatut espoolaiset ovat sarjataulukossa vasta kymmenentenä, mutta antoivat kärkeen palanneelle KeuPa HT:lle tiukan vastuksen. Ottelu ratkesi hienokseltaan erikoistilanteisiin. KeuPa HT:n alivoima oli liikaa Espoolaisille ja ylivoimapeliin tehdyt pienet hionnat toivat kaksi maalia yhtä monella yrittämällä. Soturit joutuivat taistelemaan tosissaan, mutta pitivät ansaitusti numerot 2-3 (1-2, 1-1, 0-0) loppuun saakka.

-         Erittäin tärkeä voitto, tätä tarvittiin, synkkiä aikoja kun on eletty. Pari erää oltiin hyvin pelin päällä, kolmas oli taistelua. Se mentiin viidellä pakilla. Pienet siirrot kentällisissä ja viilaukset ylivoimaan toimivat heti. Onnistujia oli monia ja luettelen ne kaikki: ”Ihmisten joukkue”, antoi päävalmentaja Mikko Heiskanen tunnustuksen joukkueelleen.

Ottelu alkoi heti KeuPa HT alivoilmalla, kun vasta 23 sekuntia ehdittiin pelata ja Aleksi Luhtalampi istui jo jäähyboksissa poikittaisesta mailasta. Soturien alivoima oli koko ottelun vahvaa, eikä edes Espoon ykkösylivoima Kim Hirschovitsin johdolla löytänyt avaimia sen murtamiseen. Avausmaalia saatiinkin odotella erän loppupuolelle. Kotijoukkue onnistui karvaamaan kiekon itselleen KeuPa-maalin takana, josta se kimmahti maalin eteen yksin unohdetulle Jesse Ylöselle. Paraatipaikalta vedetty tarkka rannelaukaus ei ollut Samuli Tervon torjuttavissa. Ihmisten joukkue ei jäänyt pitkään takaiskua märehtimään, vaan heti seuraavassa vaihdossa Riku Tiainen kokeili laukaista kohti espoolaismaalia. Pakin luistimesta suuntaa muuttanut veto yllätti hölmistyneen Mika Norjan. Syöttöpisteet merkattiin Mikko Lahtiselle ja Teemu Hutulle. Minuuttia myöhemmin KeuPa HT sai ensimmäisen ylivoimansa ja käytti siitä puolet. Norja yllätettiin toistamiseen, kun oivaan iskuun yltynyt Markus Jokinen teki maskia ja sai lapansa osumaan Miro-Pekka Saarelaisen rannelaukaukseen. Toiseksi syöttäjäksi saatiin Olli Aitola.

Toisen erän alkuun Espoo tuli ryminällä ja saikin kiekon melkein vierailijoiden maaliin. Videotarkistuksessa onneksi selvisi, että kiekko kävi vain yliriman kautta tolpassa. Tasaisessa ottelussa videotarkistuksetkin menevät tasan, kun Waltteri Lehtosen ylärimakutia käytiin tutkimassa myös. Ville Paalasen huitomisrangaistuksen aikana Espoon ylivoima ei vielä onnistunut tasoittamaan peliä, mutta samalla kun joukkueet tulivat täysilukuiseksi, kiekko löysi tiensä Tervon selän taakse. Viivasta tulleen vedon tämä vielä torjui, mutta pelaajien jalkoihin pyörimään jääneeseen kiekkoon pääsi sutaisemaan ensimmäisenä Espoon Aleksi Järvinen. Kun KeuPa vuorostaan pääsi ylivoimalle kolmisen minuuttia ennen eräsummeria, se pyöritti uusia kuvioitaan vaarallisesti lähes koko rangaistuksen ajan. Vain kuusi sekuntia olisi espoolaisten tarvinnut enää kestää, mutta Jokinen päätti toisin ja nosti maalin kulmalta kiekon ohi Norjan. Esityön tekivät Aitola ja Luhtalampi.

KeuPan tärkeän pukukoppimaalin jälkeen kolmannessa erässä ote alkoi kuitenkin siirtyä kotijoukkueelle. Sillä oli mahdollisuutensa Aitolan otettua kampitusrangaistuksen, kun pari minuuttia erää oli ehditty pelata. Espoo pyöritti, mutta keuruulaisten alivoima oli jälleen ohittamatonta. Senkin jälkeen soturit olivat välillä melkoisessa myllytyksessä, mutta pelasi kurinalaisesti ja vältti lisärangaistukset. Tervo napsi 12 torjuntaa erään ja kenttäpelaajat laittoivat myös lihaa kiekon eteen. Ilman niitä mustelmia oltaisiin päädytty vähintään pistejakoon. Joukkue joutui vieläpä taistelemaan viidellä pakilla Sebastian Kauppilan saaman kolhun myötä.

Ihmisten joukkue osoitti luonteensa ja ansaitsi niukan voittonsa. Kun juuri Espoo oli kaatanut edellisellä kierroksella Kiekko-Vantaan, palasi KeuPa HT jälleen omalle paikalleen sarjan kärkeen, tosin kaksi ottelua enemmän pelanneena. Alkuviikosta sarjakärki matkustaa jälleen Rovaniemelle ennen perjantaina 8.12. pelattavaa Keskimaan derbyä. Koko Keuruu on kylässä, kun KeuPa HT kohtaa Jyväskylän liigahallissa Kokkolan Hermeksen.