Seuraa meitä:       

Soturit kohtaa voittamattoman

Tämän kauden Mestis on monella tapaa yllättänyt. Se on tasainen, laadukas ja sen ottelu-ohjelma on omituinen. Ollaan joulukuussa, ensi viikolla sarja on puolivälissä ja edelleen on joukkueita, jotka eivät ole mitelleet vielä kertaakaan. Joidenkin joukkueiden kohtaamisissa taasen lähdetään jo kolmatta ja neljättä rundia. Illan vastustaja RoKi tulee KeuPa HT:lle varsin tutuksi tällä kaudella. Runkosarjassa pohjoiseen välisarjalohkoon sijoitetut joukkueet kohtaavat peräti kuusi kertaa. Yllätyksellistä tai ei, RoKi on myös ainoa joukkue, jota KeuPa HT ei tällä kaudella ole onnistunut kellistämään.

Pohjoiseen päin ei pidä lähteä takki auki muutenkaan, mutta erityisesti nyt, ylänappikin kannattaa pitää tiukasti kiinni. RoKi on sarjan kolmesta kastista siinä ylimmässä ja voitolla saattaisi nousta jopa kolmanneksi. KeuPan tappiolla myös kärkipaikka sarjassa saattaisi vaihtua. Rovaniemeläiset ovat esiintyneet tämän kauden Mestiksessä ennakkoluulottomasti ja tuoneet entisille kestomenestyjille harmaita hiuksia kovalla luistelullaan taisteluilmeellään. Maaottelutauon jälkeen viimeisessä seitsemässä ottelussa se on kerännyt eniten pisteitä eli 15, kun esimerkiksi KeuPan vastaava saldo on 10. Rovaniemeläisten vahvaa jaksoa selittää hieman joukkueen pitkä kotiputki, jossa sillä on kymmeneen peliin vain yksi vierasottelu. Tosin ei se pelkkä vahva kotijoukkue ole, sillä viime lauantaina RoKi kävi Iisalmessa nuijimassa IPK:n peräti 7-1.

KeuPa HT ei lähde Rovaniemelle nöyristelemään. Jos joku joukkue on ollut voittamaton aikaisemmin kaudella, mikä voisi sotureita paremmin sytyttää. Vahva taistelu ja pisteryöstö Espoossa antoi vielä sopivasti itseluottamusta. Lukkoon siirretyt puolustuksen tukipilari Konsta Mesikämmen ja juonikas ykkössentteri Jesse Pelamo ovat tietysti miinuspuolen asioita, mutta tilalle tulee jo vankalla liigakokemuksella ladattu kaksikko Atte Mäkinen ja Eetu Koivistoinen. Jos ja kun miesten sisäänajo joukkueeseen onnistuu nopeasti, muuttuu miinus äkkiä plussaksi. Ja miksi ei onnistuisi, kysehän on todellisista ammattimiehistä ja lisäksi Koivistoisella on vyöllään jo entuudestaan 47 ottelua KeuPa-paidassa.

Maalivahtiosastolla ei ole tulossa muutoksia, Samuli Tervo on jo ajettu sisään Mestikseen ja pystyy kantamaan torjuntavastuun helposti. Kenttäkoostumuksia päävalmentaja Mikko Heiskanen joutunee miettimään. Pienet hienosäädöt purivat hyvin Espoossa lauantaina, mutta uudet pelaajat tuovat uusia mahdollisuuksia. Ylivoima oli viime pelissä 100 %:sta, mutta sitä edeltävissä parissa pelissä sarake näytti nollaa.

-         Mestiksessä pelaajien suorittaminen ailahtelee illasta toiseen. Nämä kaverit ovat vasta opettelemassa ammattilaisuutta, siksi he eivät pelaa vielä liigassa. Edellisen pelin perusteella ei voi ennustaa mitään tulevasta. Ei illan vastustajankaan viime pelin murskaluvuilla saa yhtään maalia eteen tänään. RoKi luistelee kyllä todella vahvasti ja meidän on pystyttävä vastaamaan siihen alusta saakka. Se kumpi joukkueista pelaa ehjän 60 minuuttia, on vahvoilla, valisti Heiskanen ottelun aattona.

Kummallakin joukkueella on pelaajia hyvässä nosteessa. Jyväskylässäkin iloitaan varmasti Atte Antinahon viimeaikaisista esityksistä, pari maalia Iisalmessa antaa toiveita tulevasta. Ranskan poika Malo Ville on kurittanut KeuPaa molemmissa aikaisemmissa joukkueiden kohtaamisissa ja pelottavan tehokas, jos saa tilaa ja aikaa. Eikä sovi unohtaa Tino Metsävainiota kultakypärässään. Keuruulaisten kultakypärä vaihtui Espoossa, kun viime ajat hurjassa vireessä ollut Markus Jokinen ohitti Lukkoon siirtyneen Pelamon. Potentiaalisia pistenikkareita KeuPalla on tukuttain, Saarelainen, Huttu, Huhdanpää ja Tiainen vaikka näin aluksi. Puolustajista Olli Aitolan lämäri voisi puhua taas tai kenties Ervingin ranne.

Ottelu RoKi – KeuPa HT alkaa tänään klo 18.30 Lappi Areenalla. Fanseat.com näyttää ottelun suorana ja luonnollisesti Bistro Otto Keuruulla kokoaa kannattajat ison valkokankaan äärelle.