Seuraa meitä:       

Toive toteutui - Pussi pisteitä täynnä Joulupukin luota

”Jokaiselle hevoselle löytyy kengittäjä”, sanoi vanha kansa. KeuPa HT ei antanut aiemmin sille voittamattomana pysytelleen RoKin enää pitää kunniaa itsellään, vaan kaatoi tasapainoisella esityksellään Napapiirin ylpeyden. Nyt joukkue ehti ennen ottelua hakea inspiraatiota ja hyvää mieltä itseltään Joulupukilta ja se näkyi otteissa.  KeuPa tuli otteluun vahvasti, pelasi rennosti vahvuuksillaan, paransi otettaan vielä toiseen erään ja ratkaisi pelin viimeistään kolmannen alussa. RoKin kiri jäi lyhyeksi ja soturit taistelivat edellisen ottelun tapaan vieraspisteet numeroin 2-3 (0-0, 1-2, 1-1).

-         Arvokas voitto, Roki on ollut aina paha vastustaja. Tultiin hyvin pelin alkuun ja toinen erä oli meiltä vielä parempi. Ei ollut kahta sanaa kumpi niissä vei peliä. Kolmannessa kipsaannuttiin vähän ja jouduttiin puolustustaisteluun. Se kuitenkin on nyt hyvällä tasolla, niin kuin oli viimeksi Espoossakin. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten joukkue esiintyi tänään. Tänne ei ole koskaan helppo tulla pitkän bussisafarin jälkeen, mutta oltiin hyvin valmistautuneita, käytiin morjenstamassa Joulupukkiakin ja toivottiin tätä, tunnusti tyytyväinen KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen ennen kotimatkaa.

Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta torjuntatilasto kertoo, kummassa päädyssä peliä pääasiassa pelattiin. Paavo Hölsä joutui rovaniemeläisten maalilla huhkimaan 16 torjuntaa, Samuli Tervon selvittyä kahdella. Toinen näistä oli kuitenkin hyvin merkityksellinen, kun Mäntän mies nollasi RoKin kultakypärän Tino Metsävainion kudin aivan maalin edestä. Erän kuva olikin selvä. KeuPa vei peliä mielin määrin, ja RoKi iski harvoin kiekon saatuaan. Rovaniemeläiset joutuivat puolustamaan pitkiä aikoja omissa eikä kunnon hyökkäyksiin jäänyt juurikaan puhtia. Eetu Koivistoisen koukkaamisjäähyn aikana sillä oli mahdollisuutensa, mutta KeuPa-alivoima oli totutun vahvaa. Erän loppuun vuorostaan KeuPa vyöryi ylivoimalla kohti Hölsän maalia, mutta mies kesti kuin kestikin rumputulen, vaikka kiivaat loppuhetket jouduttiin tarkistamaan vielä videolta.

Toisen erän merkitykselliset tapahtumat alkoivat vajaan viiden minuutin kohdalla Sebastian Kauppilan huitaistua itsensä rangaistusaitioon. RoKi sai ajoittain ylivoimansa pyörimään, mutta vaaralliset laukaukset jäivät puuttumaan. Kun kotijoukkueen Aleksi Poikola ajeli tilanteen jälkeen täysin tarpeettomasti Ville Paalasta suoraan päähän, oli KeuPa puolustaja hetken aikaa jossain kaukana ja RoKin mies pääsi jonottamatta pesulle. Ikuiseksi ihmetykseksi jää, mitä ihmeen purnaamista tilanteessa nähtiin RoKin penkin takaa. Seuranneen ison rangaistuksen aikana soitettiin alkutahdit lopputuloksen kannalta. Rangaistuksen alkupuolella Markus Jokinen pääsi maalin kulmalta painamaan kiekkoa kertaalleen RoKin verkkoa kohti ja pelattavaksi jäänyttä kiekkoa vielä toistamiseenkin, mutta Hölsän hanska oli nopeampi. RoKi vahti yritti vielä tilanteen jälkeen teatraalisella ryntäämisellä Jokista kohti vaikuttaa tuomaristoon huitomisrangaistuksen toivossa, mutta nämä eivät elettä ostaneet. Seuraavassa myllytyksessä Miro-Pekka Saarelainen ja Jokinen mursivat syötöillään RoKin alivoiman ja Aleksi Luhtalampi pamautti läpi neliön tulleesta passista verkot tötterölle. Se vihelsikö kotiyleisö hölmistyneelle alivoimalle, vai nöyryyttävän upealle maalille, oli samantekevää.

Rovaniemeläiset luulivat jo selvinneensä vähemmällä, kun puntit tasoittuivat Niko Ahoniemen huidottua hyökkäyspäässä turhan rangaistuksen. Kotijoukkue ei kuitenkaan ehtinyt juurikaan huokaista helpotuksesta, kun Joona Erving pelasi Saarelaisen ja Eetu Koivistoisen kaksi yhtä vastaan tilanteeseen. RoKi pakki ei pystynyt estämään Saarelaisen syöttöä, eikä Hölsälläkään ollut sanan sijaa Koivistoisen kliiniseen viimeistelyyn. Pari minuuttia ennen erä summeria balsamia kotijoukkueen haavoille levitti Jarkko Harjula hassuttamalla yksin KeuPa-puolustuksen ja yllättämällä vielä rystylaukauksellaan Tervon.

Kolmas erä alkoi sekin KeuPa-hallinnassa ja paineen alla kotijoukkue sortui harhasyöttöihin. Yksi näistä osui suoraan Niko Ahoniemen lapaan, eikä mies aikaillut laittaessaan kiekkoa maalinedustalle unohdetulle Jokiselle. Tämän 3-1 viimeistelyn jälkeenkin vieraat saivat rakenneltua oivia tilanteita Hölsän maalille, mutta enempää sieltä ei herunut. RoKi kehitteli kiriä, jossa auttoivat KeuPa-rangaistukset. Ensin Jokiselle vihellettiin kaksi minuuttia polvitaklauksesta, jonka aikana kotijoukkue sortui liian monimutkaisiin kuvioihin eikä Tervo joutunut venymään. Sen lisäksi RoKi pelastui omituisesti 2+2 minuutin rangaistukselta Harjulan iskettyä voimalla mailan lapansa Niko Ahoniemen nenän varteen. Tuskin oli verenvuoto vielä tyrehtynyt, kun Ahoniemi itse komennettiin boksiin kiinnipitämisestä. Varsinaisen rangaistuksen aikana vaarallisimman tilanteen sai aikaan Markus Jokinen, joka katkaisi RoKin hyökkäykseen lähdön keskialueella ja ajoi jo ties kuinka monennen kerran röyhkeästi Hölsän vartioiman maalin eteen. Vaikka maalia ei syntynytkään, ei jäänyt myöskään epäselväksi, miksi miehen kypärässä on jalometallikuorrute. Aivan rangaistuksen loppuun RoKi sai vyörytyksen aikaan, joka jatkui yhä Ahoniemenkin päästyä jäälle. Painetta ei saatu purettua, ja niinpä lopulta Olli-Matti Järvelä sivalsi kotijoukkueen kavennuksen. Sen jälkeen peli oli vielä täysin avoinna, mutta RoKin kiri hyytyi pitkälti myös omiin rangaistuksiinsa erän lopulla, ja KeuPa pystyi varmistelemaan niiden turvin niukkaa johtoaan ja ansaitsi voittonsa.

KeuPa HT pelaa seuraavan kerran kotiottelussaan Jyväskylän liiga-areenalla, kun se kohtaa perjantaina 8.12. klo 18.30 nousukuntoisen Kokkolan Hermeksen. Keuruu Kylässä – tapahtuma alkaa jo päivällä klo 13 Tarinan Voima – seminaarilla, jonka antiin voi tutustua ennakolta tästä ja ilmoittautua voi tästä linkistä. Perjantai-illan otteluun voi jonottamatta hankkia liput myös täältä.