Seuraa meitä:       

Soturit tänään Liiga-areenalla

KeuPa HT marssittaa tänään koko organisaationsa faneja myöten Jyväskylään LähiTapiola Areenalle. Tapahtuman slogan ”Keuruu kylässä” kuvaa hyvin myös joukkueen lähtöasetelmaa illan otteluun. Jyväskylän halli on toki pelaajille tuttu ja suurelle osalle KeuPa-sotureista vanha kotihallikin, mutta silti kaikki tutut kotirutiinit eivät välttämättä nyt toimi. Eli ollaan ehkä sittenkin enemmän vieraspelimoodissa. Sekään ei ole pelin kannalta huono asia. KeuPa HT on esiintynyt kovalla taisteluasenteella parissa edellisessä vieraspelissä Espoossa ja Rovaniemellä. Orastavalle voittoputkelle on suotavaa saada jatkoa.

Hermes tekee kaikkensa estääkseen kylässä olevien keuruulaisten aikeet. Umpisurkean alun jälkeen kokkolalaiset ovat ryhdistäytyneet ja maaottelutauon jälkeen olleet yksi parhaista ryhmistä. Sen sai kokea myös KeuPa HT vieraillessaan Kokkolassa, kun Hermes silloin repäisi taululle ikävän oloiset 5-1 lukemat. Kauden voitot ovat joukkueiden kesken tasan. Kauden avausottelun murskajaisten kaltaisia lukemia tuskin enää nähdään, sillä Hermes on alkanut hivuttautua pois karsijan paikalta ja on enää kaksi pistettä ottelun enemmän pelannutta Espoota ja kolme pistettä yhtä monta ottelua enemmän pelannutta IPK:ta perässä. Edelleenkään Hermes-pelaajat eivät miehitä pistepörssin kärkitiloja, mutta ratkaisuvoimaa joukkueesta on alkanut viime aikoina alkanut löytyä omien lisäksi Kärppä-avuista. Joukkueessa on runsaasti jyväskylä-lähtöisiä pelaajia, joille illan areena on enemmän kuin tuttu. Ainakin kultakypärä Samu Markkula, Taavi Tiala, Mikko Virtanen ja ehkä Joonas Sammalmaakin saattavat pitää Jyväskylää enemmän kotikaupunkinaan, sen verran kaikilla on tullut kilometrejä Jyväskylän liiga-areenan käytävillä.

Tähän saakka Hermeksen on ollut vaikea voittaa monta ottelua peräkkäin. Tiistaina kotona kaatui IPK niukasti 2-1, mutta sitä ennen Savonlinnassa pässipaidat karkasivat parin ylivoimamaalin turvin lopulta 4-1 voittoon. KeuPa HT on viime peleissä saanut ylivoimapelinsä kulkemaan, mikä aiheuttaa varmasti päänvaivaa kokkolalaisleirissä. Kevyessä liidossa olevat keuruulaishyökkääjät pystyvät toki ratkaisuihin myös tasaviisikoin. Kultakypärää kantava Markus Jokinen on ollut tauon jälkeisen ajan tasaisen tehokas ja sihdin löytyminen on hilannut Kuoreveden kasvatin jo pistepörssin kuutoseksi. Jesse Pelamon paluu kokoonpanoon tuo joukkueelle varmasti lisää itseluottamusta hyökkäyspäässä ja Konsta Mesikämmen ottaa taas isännän otteet käyttöön puolustuspäässä. JYP:in liigamiehistöstä tulivoimaa tulee kasvattamaan Arttu Likola. Rovaniemen pelin hintaa maksavat Jere Helenius ja Ville Paalanen hoitaen kolhujaan kokoonpanon ulkopuolella. KeuPa maalin tilkitsee jo monen mestispelin kokemuksella, Mäntän jätti Samuli Tervo.

-          Viimeksi Hermes hyödynsi meidän luokatonta keskialueen pelaamista. Myös puolustuspäässä oli sanomista. Niihin on nyt keskitytty, eikä vieraiden liukkaille hyökkääjille saa antaa mahdollisuutta ylivoimahyökkäyksiin. Mielenkiintoinen ja vähän erilainen ottelutapahtuma tulossa. Uskon, että yleisö ja pelaajatkin tykkäävät, kertoi Niko Härkönen KeuPan valmennuksesta ottelun alla. 

Odotettavissa on ainutlaatuinen ja jännittävä jääkiekkoilta. Tähän saakka kumpikin joukkue on pitänyt kotitaikansa, mutta kumpi on herra ”ei kenenkään maalla”? Ottelu alkaa tänään klo 18.30 Jyväskylän LähiTapiola Areenalla. Lippuja ovelta ja ennakkoon kätevästi jonottamatta netistä.