Seuraa meitä:       

Isäntä kävi kylässä

KeuPa HT isännöi perjantai-illan kotiotteluaan poikkeuksellisesti Jyväskylän liiga-areenalla. Vaikka puitteet olivat kotijoukkueellekin uudet, ei se juuri jäällä näkynyt. KeuPa HT hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin, Hermes iski kerran salakavalasti alivoimalla ja muuan Jukuri näiden maalilla oli päättänyt, että pisteet lähtevät Kokkolaan. Näin todella näytti käyvän, kunnes viimeinen runsas viisiminuuttinen muutti kaiken. Ensin kapteeni Waltteri Lehtonen taisteli maalin edestä tasoituksen ja täydellinen tarina päättyi Markus Jokisen alivoimalla tekemään alivoimamaaliin pari minuuttia ennen loppusummeria. Yli tuhatpäinen kotiyleisö sai jännitystä mahan täydeltä ja näki KeuPa HT:n niukan, mutta ansaitun 2-1 (0-1, 0-0, 2-0) voiton.

-         Se oli kuin KeuPa vastaan Jukurit tai siis Jukuri, sanaili huojentunut KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen hetki ottelun jälkeen. - Tekopaikoilla olisi tarvittu vielä lisää vapautuneisuutta, mutta onneksi ratkaisun paikoissa ne ratkaisijat löytyivät. Turhaan kaverit eivät kanna kapteenin merkkejä tai kultakypäriä. Hieno tapahtuma ja oltiin valmiita, vaikka uusi oli paikka meillekin. Meidän puolesta voitaisiin pelata vaikka ulkojäällä. Tällaiset jutut kasvattavat nuoria, ammattilaisuuteen opettelevia pelaajia, suitsutti Heiskanen.

Hermes-leirissä oli vaikeampaa. Pisteet olisivat olleet tarpeen.

-        Harmittaahan se, kun näin lähelle päästiin. KeuPan toisessa maalissa paikka annettiin meidän kannalta väärille kavereille. Kova vääntö oli. Tasaviisikoin meiltä ihan ok suoritus, mutta tyhmät jäähyt rikkoivat omaa peliämme liikaa, tunnusti Hermeksen pääkäskijä Antti Karhula.

Ottelun ensimmäiset kuusi minuuttia pelattiin lähes yksinomaan vieraspäädyssä. Peli tasaantui hieman Kosta Mesikämmenen esteltyä Hermes pelaajaa jäähyn arvoisesti. Jäähyn aikana jää kului myös kotijoukkueen puolustusalueella, mutta ratkaisun paikoissa vieraiden kudit jäivät vaisuiksi tai suuntautuivat metritolkulla ohi. Jäähyn jälkeen Waltteri Lehtonen pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta loistavasti pelannut Samuel Jukuri nappasi laukauksen hanskaansa hidastuksen arvoisesti. Erän puolen välin krouvissa Hermeksen Tuomas Vartiainen komennettiin boksiin korkeasta mailasta, ja KeuPa puolestaan sai ylivoimamyllynsä pyörimään. Pitkä myllytys kuitenkin kostautui, kun kotijoukkue ei malttanut vaihtaa ylivoimapelaajiaan. Hermeksen päästyä katkoon, tuorejalkaisempana Samu Markkula hiljensi vanhan kotihallinsa alivoimamaalillaan.

Toisessa erässä Hermes jäähyili kolmeen otteeseen ja KeuPa jauhoi. Kokkolalaiset olivat kuitenkin opiskelleet keuruulaisten kuviot katkaisten ratkaisevat syötöt, eikä hyville laukaisupaikoille päästy. Kertaalleen Arttu Likola ja Riku Tiainen karkasivat kahden yhtä vastaan, mutta Jukuri nappasi jälleen vedon hanskaansa. Tunnelma alkoi jo käydä kärsimättömäksi, kun vieraat jatkoivat sitkeästi maalin johdossa.

Kolmannen erän alkuun KeuPalle tarjottiin jälleen tasoitusmahdollisuutta pariinkin otteeseen ylivoimalla. Ensimmäisen aikana Hermes kuitenkin jatkoi tarkkaa puolustamistaan ja toinen kuivui lisäksi kasaan KeuPan vaihtovirheeseen. Vieraiden oljenkorsi alkoi kuitenkin taipua ja se joutui turvautumaan pitkiin kiekkoihin. Aikalisänsäkin se joutui uhraamaan jo pian erän puolivälissä, yhden tällaisen jälkeen. Lopulta ajassa 54.33 mikään ei auttanut, kun Waltteri Lehtonen pääsi tasoittamaan maaliedusruuhkasta Jokisen ja Mesikämmenen esityöstä. Hermes luuli jo päässeensä pälkähästä ja kotikatsomo eli kauhun hetkiä, kun Teemu Huttu kampitti vierasmaalin takana kokkolalaisen kesken KeuPa vyörytyksen. Juuri kun pahimman pelättiin tapahtuvan, onnistui KeuPa katkaisemaan Hermeksen pelin rakentelun. Sama kolmikko oli jälleen asialla ja Lehtosen loistavalla syötöllä Jokinen vapautui voittomaalin tekoon. 

Yleisö eli loistavasti mukana koko ottelun ajan ja sai ansaitsemansa jännittävän lopun otteluun. Tunnelmasta päätellen vastaavia tapahtumia odotetaan Jyväskylään lisääkin. Ensi viikon kotiottelussa KeuPa HT palaa kuitenkin taas kotoiseen halliinsa ja saa vastaansa Espoo Unitedin. Ottelu pelataan Keuruun jäähallissa lauantaina 16.12. klo 17.