Seuraa meitä:       

Maalintekokurssilla Kokkolassa

KeuPa HT järjesti melkoisen maalintekonäytöksen eilen Kokkolassa. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisen erän lopulla, kun kiekko löytyi kolme kertaa Hermeksen maalista runsaan kahden ja puolen minuutin aikana. Priimus moottorina hääri syöttökone Jesse Pelamo, joka oli järjestämässä erässä tekopaikat neljään eri maaliin. Kolmannessa erässä järjestettiin vielä kertauskurssit. KeuPa näytti kolme kertaa, kuinka kiekkoa laitetaan nuottaan ja antoi hyvien opetustapojen mukaisesti myös koulutuksessa mukana olleiden kokkolalaisten kokeilla pari kertaa. KeuPa HT oli murhaavan tehokas maalipaikoilla ja Hermeksen edellisen ottelun tiiviiseen puolustukseen ja maalivahtipeliin oli ilmaantunut yllättäviä aukkoja. Aivan niin ylivoimainen KeuPa HT ei kenties ollut, mutta pisteet se vei murskalukemin 2-7 (0-4, 0-0, 2-3).

Ottelun alku oli sekavaa kiekkoilua. Pelin käsikirjoitus olisi voinut muuttua radikaalisti jo minuutin jälkeen, jos vain Kärpissä kasvanut Tsekki-juniori Radek Koblizek olisi malttanut laukoa päästyään tonteille heti ensimmäisessä vaihdossaan. Hermes sai myös pidemmän pyörityksen aikaan noin viiden minuutin kohdalla, eikä KeuPan väärä vaihtokaan ollut tilanteessa kaukana. Vähitellen keuruulaisten syötöt alkoivat napsua kohdalleen ja pelin painopiste siirtyä Hermeksen päätyyn. Kun erästä oli pelattu puolet, Hermeksen pelaajat eivät saaneet päätettyä, kuka ottaisi kiekon omalla alueella. Jesse Pelamohan sen otti ja toimitti Miro-Pekka Saarelaiselle, joka jatkoi maalin eteen nousseelle Riku Tiaiselle. Tämän ohjaukselle Hermes-vahti Leevi Laakso ei mahtanut mitään ja maalintekokurssin esitehtävät oli annettu.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Hermes joutui kovaan pinteeseen, purkuyritykset painuivat pitkiksi kiekoiksi eikä miehiä päästy vaihtamaan. Lopulta Taneli Siikaluoma joutui roikkumaan KeuPa-pelaajassa jäähyn arvoisesti. Kaksiminuuttisen Hermes kesti, mutta paine jäi kokkolalaisten päätyyn ja lopulta Waltteri Lehtonen sai laittaa kiekon Laakson selän taakse Pelamon tarkasta tarjoilusta. Runsaat kaksi minuuttia edellisestä ehti käydä, kun Pelamon tutka löysi maalille rynnivän Markus Jokisen ja tämän ohjaus oli vastustamaton. Hermeksen maalilla Laakson hetket alkoivat olla luetut, kun heti seuraavasta hyökkäyksessä kiekko päätyi jälleen Pelamolle, joka löysi tällä kertaa Saarelaisen maalin tuntumasta ja tämä nosti rystyltä kiekon jo neljännen kerran ohi Laakson. Tämän jälkeen Hermes maalille luisteli nuori Patrik Koivisto. Ennen summeria kiekkoa kaivettiin myös KeuPa-maalista, mutta maali oli ehtinyt siirtyä paikaltaan Hermes-hyökkääjä Taavi Tialan törmättyä Lassi Lehtiseen torjuntatöissä.

Toiseen erään pelin taso nousi, vaikka maaleja ei nähtykään. Kumpikin joukkue sai pariin otteeseen kokeilla ylivoimiaan ja ohjakset säilyivät tiukasti KeuPalla. Nuori Koivisto Hermes maalilla torjui virkaveljeään paremmin ja kotijoukkuekin vältti takaiskut. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella kolmannen erän puolelle. KeuPassa Mestis-debyyttiään tehnyt Anttoni Honka toi kiekon paineen alta keskialueelle ja laittoi nätin lättysyötön Markus Jokiselle, joka kiersi Hermes pakin ja hassutti vielä Koivistonkin lisäten kauden maalimääränsä jo kuuteentoista. Tästä pari minuuttia ja Joni Piipponen taituroi kahdenkin Hermes-pelaajan estelyistä huolimatta numeroiksi jo 6-0. Siinä vaiheessa näyttöjä oli ilmeisesti annettu jo siinä määrin, että yksi kunnon sekoilukin sallittiin. KeuPa pelasi omalla alueellaan todella löysästi ja menetti lähes paineettomassa tilanteessa kiekon laidan tuntumassa. Samassa kiekko olikin jo Hermeksen Samuel Sixtuksella, joka vielä maalin edessä syötti Lassi Lehtisen kahville ja Tuomas Vartiainen löi komean maalin. Pelikellossa oli tuolloin vielä 12 minuuttia jäljellä. Tämän jälkeen kummastakin joukkueesta vuorollaan käytiin korkeasta mailasta istunnolla, mutta YV-maalit antoivat odottaa itseään. Kun peliä oli jäljellä kuutisen minuuttia, KeuPan nelosketju purjehti muutaman syötön siivittämänä Hermes-alueelle ja Joonas Niemelän laukaus otti hieman kimmoketta pakin mailasta päätyen hieman onnekkaastikin Patrik Koiviston selän taakse. Näin myös kaikille KeuPassa debytoineille JYP-nuorille saatiin heti tehomerkinnät. Hermekselle ennustettu yhden maalin ilta muuttui kahdeksi KeuPan hölmöiltyä kahden miehen alivoimalle ottelun lopussa. Hermeksen puolella Mestis-debyyttiään tehnyt Jeppis-kasvatti Nico Joki pääsi niittaamaan hieman lohtua kokkolalaisten iltaan.

Komeista numeroista huolimatta ei KeuPa HT:n valmennusjohto ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä.

-         Vähän oli hidas tempo ja kuollut meininki hallissa. Ensimmäisen erän maalit tappoivat sitten lopunkin tunnelman. Toiseen ja kolmanteen erään pelin taso vähän nousi, mutta pelailultahan se varmaan näytti. Siihen olen tyytyväinen, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Ei meidän myöskään tarvitse olla Suomi-kiekon tulevaisuudesta huolissaan, nytkin tuli A-nuorista Ratisia, Mustosia, Honkia ja tekivät isoja työmääriä kentällä. Oltiin systeemeissä mukana niin hyvin, että eliminoitiin vastustaja ja onnistuttiin maalinteossa. Mitäpä siinä muuta, totesi illan ”näyttötutkintomestari”, KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen.

Pisteitä KeuPa lähti hakemaan ja ne myös sai, tyylillä ei niin väliä. Vaikka iskikin peräti seitsemän komeaa maalia, jäi ylivoimasarake nollille. Jossain tiukemmassa taistossa silläkin on merkitystä. Toisaalta alivoima taasen toimii. Joskus maalinteko on tuskaista, nyt se ei sitä ollut, eikä maalipaikkoja juurikaan tuhlailtu. Jesse Pelamon syöttötaidot ovat nousseet taas askeleen ylemmäs ja Markus Jokinen nousee ottelu ottelulta pistepörssissä, nyt jo neljänneksi. Ammattimiehet eivät suurta painoarvoa henkilökohtaisille pisteille aina anna, varsinkaan jos ne eivät auta joukkuetta voittoihin. KeuPa onnistui joukkueena ja ratkaisijoita löytyy kaikilta pelipaikoilta. Lassi Lehtinen palasi tolppien väliin, eikä nollapelikään ollut enää kaukana.

Vielä kerran soturit pukevat KeuPa-paidan ylleen ennen joulutaukoa, kun ensi lauantaina 16.12. Keuruulle saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Espoo United. Pari viikkoa sitten Espoossa KeuPa taistelin maalin voiton ja tiukka vääntö on luvassa myös lauantaina. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 17.