Seuraa meitä:       

Ison kirkon kupeesta halutaan ”Kalifiksi kalifin paikalle”

KeuPa HT isännöi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pääkaupunkiseudun joukkuetta, kun illan Mestis-ottelussa se saa vastaansa Espoo Unitedin. Sarjataulukossa espoolaiset ovat pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä, tosin otteluita vähemmän pelanneena. Viime aikoina KeuPa HT:n ja Espoon otteluohjelma on muistuttanut toisiaan. Kumpikin on nuijinut Hermestä kahteen otteeseen viikon sisään ja espoolaiset kävivät KeuPan jälkeen hakemassa niin ikään pisteet Napapiiriltä. KeuPa HT porskuttelee neljän ottelun voittoputkessa, kun Espoo Unitedilla on kauneusvirheenä keskiviikkoinen tappio Turusta.

Molemmat joukkueet ovat levittäneet maalinteon ilosanomaa, Espoo jo lähes fanaattisesti. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Espoossa kaksi viikkoa sitten päättyi vieraiden niukkaan 2-3 pisteryöstöön, mutta sen jälkeisissä viidessä ottelussaan espoolaiset ovat tulittaneet peräti 23 osumaa. Toki KeuPakin samassa ajassa kolmessa ottelussa on osunut puiden väliin 10 kertaa. Jos vertaillaan pelkästään joukkueiden viimeaikaisia otteluita Hermestä ja RoKia vastaan, on Espoo United näitä vastaan tehnyt seitsemän maalia KeuPaa enemmän. Lauantaina vieraiden tehonyrkki onkin KeuPa-puolustukselle tarkka pideltävä, kun kapellimestarina toimii itse Kim Hirschovits. Mielenkiintoinen nimi on myös eilen tehokkaasti häärinyt Aleksi Rutanen. Jokainen hattutempun tässä sarjassa tehnyt on viimeistään sen jälkeen suurennuslasin alla.

-         Meidän täytyy olla tänään luistelevampi kuin vastustaja, joka pelasi vielä eilisiltanakin, kun itse ollaan saatu ravistella reisiä keskiviikko illasta saakka. Jos espoolaisille antaa paikan, kyllähän ne sen osaavat käyttää. Kun tulevat kuitenkin isosta kaukalosta tänne pienempään askiin, on meidän otettava se viimeinenkin tila ja aika pois. Siihen lääke on luistelu, kirjoitteli illan reseptiä KeuPa-käskyttäjä Mikko Heiskanen.

Puolustus päässä Espoo United ei ole aina ollut parhaimmillaan. Kokkolan vierailullaan se joutui päästämään peräti viisi maalia, vaikka ottelun lopulta voittikin. Taasen perjantain revanssissa espoolaiset pitivät Hermeksen nollilla. KeuPa HT:n puolustuspelaaminen sen sijaan on ollut joulukuussa tasaisen varmaa, eikä vastustajalle ole annettu kertaakaan kahta maalia enempää. Se voi tehdä espoolaisten tähtikentällisenkin elämän tuskaiseksi. Yhtäläisyyksiä löytyy ylivoimamahdollisuuksien tuhlailusta, kun molemmat joukkueet ovat maalitehtailunsa suorittaneet lähes poikkeuksetta tasaviisikoin. Espoo Unitedilla on joulukuun seitsemästä ottelustaan vain viisi ylivoimaosumaa, ja KeuPa on omissa viidessä pelissään onnistunut tekemään vielä kaksi vähemmän, tosin pari niistä juuri Espoossa. No, mikäs siinä, jos maaleja tulee muutenkin. Vertailtaessa alivoimapelin pitävyyttä alkaa eroja löytyä. Espoolaisia on rankaistu joulukuussa seitsemän kertaa joukkueen pelatessa vajaalla, kun KeuPaa vastaan on onnistuttu tekemään vain yksi ylivoimamaali vastaavassa ajassa ja sekin tuli kahden miehen vajaalla pelattaessa.

Maalivahtipelissä puntit ovat melko tasoissa. Lassi Lehtisen lähdettyä nuorten leijonien MM-leirille, KeuPan torjuntavastuun kantaa Samuli Tervo. Tämän kanssa lähes samoilla torjuntaprosenteilla ovat olleet sekä Mika Norja että Nico Viksten, joka kuitenkin korjaili tilastoja eilisen nollapelillään ja on varmasti illalla itseluottamusta täynnä.

Muuten KeuPa HT luottaa lähes samaan kokoonpanoon kuin keskiviikkona Kokkolassa. Jere Helenius palaa pienen loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon Niko Ahoniemen tehdessä tilaa ja puolustuksessa Ville Paalanen korvaa Ville Tiitisen. Kokkolassa hienosti esiintynyt JYP:in nuorisotrio saa ihastuttaa nyt myös Keuruun kotiyleisön.

-          All out vai oliko se all in, kaikki jätetään jäälle. Lomalla saa levätä, muistutti Heiskanen.

Merkit ovat ilmassa, että saamme nähdä kauden tähän mennessä tasokkaimman Mestis-kamppailun Keuruulla. Törmääkö Espoon tehokkuus KeuPan kurinalaiseen puolustukseen ja jaksaako se levänneemmän kotijoukkueen vauhdissa mukana? Viimeinen jakso syksyn pimeydessä saa kuitenkin arvoisensa päätöksen, kun sarjakärkeä saapuu mittaamaan joukkue, joka monen ennakkokaavailuissa olisi kuulunut KeuPan paikalle. Vauhdikas syksyn huipennus luvassa.

KeuPa HT – Espoo United tänään klo 17.00 Keuruun jäähallissa. Otteluisäntänä Palokankaan Autopelti Oy. Lippuja ovelta ja jonottamatta myös netistä.