Seuraa meitä:       

Ylivoimaisia ratkaisuja syyskauden huipennuksessa

KeuPa HT oli korjannut ylivoimaansa ja korjasi myös täyden pistepotin keuruulaisen Mestis-kauden tähän mennessä kovatasoisimmasta jääkiekko-ottelusta. Ensimmäistä kertaa Keuruulla vieraillut Espoo United oli alussa niskan päällä ja johti ensierän jälkeen jopa ansaitustikin. KeuPa HT oli ensin vähän ujo, mutta korjasi tilanteen toiseen erään. Tuskaisen tuntuisesta ylivoimapelistä ei ollut tietoakaan, kun Keuruulla nähtiin kolme toinen toistaan upeampaa sommitelmaa, jotka lopulta ratkaisivat pelin. Todella laadukkaan ja viihdyttävän kamppailun jälkeen taululla olivat KeuPan 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) voittolukemat.

Keuruulla ihastuttivat KeuPan komeat ylivoimaosumat, mutta myös tapahtuman aikana hallissa leijunut reilun pelin henki. Kaikesta aisti, että paikalla oli kaksi ammattimaista joukkuetta, jotka molemmat kuuluvat sarjan kärkeen. Keuruulaiset ihastuivat myös Espoon Unitedin keulakuvaan ja pelilliseen johtajaan Kim Hirschovitsiin. Kaiken kokenut hyökkääjä oli jäällä juonikas ja vaarallinen, mutta myös kaukalon ulkopuolella todellinen herrasmies. ”Hirso” kiitti keuruulaista ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta, vaikka noteerasi myös hallissa vallitsevan arktisen ilman alan. Myös vastustajan valmennusjohto antoi kiitosta Keuruun hallin ilmapiirille sekä ottelun tasolle. 

Katso ottelun maalit ja pelaajahaastattelut tästä.

Liiganomaista kiekkoa pelaava espoolaisryhmä antoi KeuPalle loistavan haasteen, jonka "Ihmisten Joukkue" hienosti selvitti. Jos oli sen ylivoimapeli tehokasta, niin alivoimapeli oli lähes sensaatiomaista. KeuPa HT:n pelatessa alivoimaisena, sen maaliin ei ole saatu kiekkoa vieläkään kuin kerran koko joulukuussa ja siinäkin onnistui Hermes vasta kahden miehen ylivoimalla. Joukkueessa oli oikeastaan vain onnistujia. Samuli Tervo alkaa täyttää ne huippuveskarin saappaat, joita hänelle on pitkin kautta tajottu. Nollapelin esteenä oli ainoastaan Espoon Aleksi Rutasen ampuma kiekko, joka harmittavasti muutti hieman suuntaa KeuPa-puolustaja Mikko Lahtisen mailasta. KeuPa-puolustus lähti taitavasti paineen alta pois, ei roiskinut kiekkoa ja kun taistelua tarvittiin, vastustajassa pysyttiin kiinni loppuun saakka. Espoota ei huippuvaarallisille paikolle laskettu. Nuoren JYP-lainan Anttoni Hongan sulava liike ja oivallukset olivat ilon aihe paitsi yleisölle, varmasti myös JYP:in Keuruulla viihtyneelle urheilutoimenjohtajalle Jukka Holtarille. Aluksi näytti, että juniorille on annettu liian isot kengät, kun kiekot vähän karkailivat siniviivalla, mutta poika korjasi itse erheensä ja oli tärkeässä osassa KeuPan murhaavassa ylivoimapelissä. Hyökkäyspäässä tehopisteille ylsivät tutut nimet. Maalinteossa onnistuivat Joonas Niemelä, ottelun parhaana palkittu Waltteri Lehtonen, joka antoi myös upean syötön Niemelän avausmaaliin sekä Olli Aitola, joka katkaisi KeuPa-pakkien kuivan kauden. Syöttökone Jesse Pelamo pohjusti kahta maalia ja syöttöpisteen saalistivat myös Markus Jokinen, Aleksi Luhtalampi ja Teemu Huttu. 

KeuPa HT:n päävalmentaja oli todella tyytyväinen joukkueen esitykseen, niin kuin on ollut koko kaudenkin tekemiseen tähän saakka. Ammattilaisuus on puhkeamassa kukkaan. Valmentaja kiitti myös kotiyleisöä, tukijoita ja taustaihmisiä syksyn aikana saadusta tuesta ja toivotti rauhaisaa joulua kaikille.  

Katso valmentajien kommentit tästä.