Seuraa meitä:       

Kinkunsyönnistä suoraan kärkikamppailuun

Mestis palaa tänään lähes kahden viikon joululomalta täyden sarjakierroksen merkeissä. Illan kiistaton helmi on kahden kärkijoukkueen Kiekko- Vantaan ja KeuPa HT:n välinen otatus, jossa armoa ei anella eikä anneta. KeuPa lähtee kevät kaudelle piikkipaikalta kahdeksan pisteen turvin, joskin yhden ottelun muita kärkijoukkueita enemmän pelanneena. Sen takana vaanivat tasapistein illan isäntäjoukkue ja huomisen kotipelin vastustaja LeKi, joista vain kahden pisteen päässä viime kauden mestari SaPKo. Illan kierros voi sekoittaa näiden järjestyksen totaalisesti, mutta varmaa on, että Keuruulla jatketaan sarjakärjessä, kävi miten kävi.

Kiekko-Vantaa on ollut KeuPan lisäksi ainoa joukkue, joka tällä Mestis-kaudella on saanut pitää kärkipaikkaa, joskin vain muutaman päivän. Viimeisen kuukauden aikana sen peli on hieman ailahdellut. Edellisestä seitsemästä ottelustaan se on kerännyt yhdeksän pistettä ja on voittanut varsinaisella peliajalla vain sarjajumbo Peliitat. Tosin kärkisijoitusten kannalta erityisen tärkeät kamppailut LeKiä vastaan se on pystynyt molemmat kääntämään jatkoajalla. KeuPalla taas on menossa viiden ottelun voittoputki ja viimeksi vieraissa se on hävinnyt tasan kuukausi sitten. Tilastot eivät kuitenkaan paljoa paina, kun kummallakin edellisestä pelistä on jo varsin paljon aikaa. Joukkueet ovat tauon aikana tehneet varmasti muutakin kuin ahmineet kinkkua. KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen oli siksi omien suhteen luottavainen:

-         Koko jutun juoni on siinä, lähteekö peli käyntiin heti vanhaan malliin. Harjoiteltu on hyvin ja sitä ei ainakaan tarvitse epäillä, etteivätkö kaikki syttyisi pelille. Paitsi, että on kärkikamppailu, myös Taneli Maasalon mukanaolo saa jätkät varmasti antamaan parastaan. Taneli itse on ehkä edelleen yksi sarjan parhaista aloittajista ja monissa liemissä keitetty pelaaja, jonka esimerkistä nuori kaarti saa vielä lisää virtaa.

Taneli Maasalo palaa pitkän tauon jälkeen KeuPa-paitaan illan ottelussa. Pelipaikka lienee nelosvitjan keskellä, jossa laidoilla viilettävät nuoret lupaukset Joonas Niemelä ja Samuli Ratinen. Vanhaa sotaratsua ei tuleva peli kuitenkaan jännitä:

-         Pikemminkin innolla odotan, että pääsen taas pelaamaan taas KeuPan puolesta. Kylmiltään ei tarvitse peliin lähteä, kun jo Japanin reissulla tuntuma löytyi ja peliminuutteja sai ihan riittävästi.

Myös uusia kasvoja nähdään illalla KeuPa-paidassa. JYP:in liigaringistä puolustaja Roni Allén pelaa ensimmäisen ottelunsa keuruulaisryhmässä ja luukkuvahtina nähdään nuori Lukko-veskari Eero Korsi.

 

Kärkikamppailun arvolle sopii, että YLE näyttää ottelun suorana. K-Vantaa – KeuPa HT tänään klo 18.30 TV2:lla ja tuttuun tapaan myös Elisa Sportilla ja Fanseatilla sekä Keuruulla Bistro Otossa isolta valkokankaalta.