Seuraa meitä:       

Tanelin jäähyväisissä ilotulitus etuajassa

KeuPa HT:lla on meneillään tärkeä jakso, kärkikamppailua kärkikamppailun perään. Perjantaina maalit jäivät piippuun ja sarjakakkonen Kiekko-Vantaa vei pisteet 4-1 (1-0, 0-0, 3-1). Ottelu oli 53 minuutin jälkeen vielä 1-0 kotijoukkueelle, mutta sen jälkeen nähtiin viiteen minuuttiin neljä maalia. KeuPan ainokaisen survoi kultakypärä Markus Jokinen maalin edestä. Kiekko lipui juuri ja juuri ja juuri maaliviivan ylitse, mitä ihmeteltiin videotarkastuksessakin monta minuuttia. Taneli Maasalo teki ottelussa paluun KeuPa-miehistöön. Lauantaina vietettiinkin sitten jo miehen jäähyväisiä kotihallissa, kun vastaan asettui sarjakolmonen LeKi. Ottelu oli kärkikamppailun arvoinen kauden keuruulaisen ennätysyleisön edessä. Vieraat veivät ottelun jatkoajalle, ja KeuPa ratkaisi lopulta vain viisi sekuntia ennen sen päättymistä lukemiksi 3-2 JA (1-1, 1-0, 0-1, 1-0).

 

Taneli Maasalon jäähyväisottelu houkutteli paikalle 767 katsojaa, jotka näkivät erikoisen ja jännittävän ottelun. Kummalliseksi sen teki muun muassa se, että vierasjoukkue meni johtoon vain 13 sekunnin pelin jälkeen. LeKi heitti kiekkoa päätyyn, jonne Tobias Haapanen ehti helposti ennen KeuPa-pakkia toimittaen limpun kotijoukkueen maalilla rauhassa odotelleelle Ossi Pelliselle. Koko KeuPan aloitusviisikko seurasi hölmistyneenä, kun maalivahti Samuli Tervo joutui yllätetyksi.

-         Oltiin varmaan jossain rakettien ampumishommissa tai jossain aivan muualla, harmitteli KeuPa-luotsi Mikko Heiskanen viitaten ehkä ottelun jälkeen luvassa olleeseen ilotulitusnäytökseen.

KeuPa kuitenkin kasasi rivinsä nopeasti ja alkoi hallita kenttätapahtumia ja Joni Piipponen tasoittikin pelin erän lopussa LeKin otettua joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Syötöt maaliin antoivat Jesse Pelamo ja Teemu Huttu. Jobin postiakin erässä saatiin, kun KeuPa-kapteeni Waltteri Lehtonen loukkasi jalkaansa pahannäköisesti.

Toisen erän alku oli lähes ensimmäisen toisinto, mutta nyt salama-alusta vastasikin kotijoukkue, kello oli ehtinyt käydä vain 32 sekuntia. KeuPa-laukaus pomppi Markus Jokisen kautta jo kohti keskialuetta, mutta Taneli Maasalo palauttikin sen LeKin maalille unohdetulle Miro-Pekka Saarelaiselle, joka ei erehtynyt lähietäisyydeltä.   

Kolmatta erääkin KeuPa hallitsi ja sen kolmas maali näytti olevan lähempänä kuin vieraiden tasoitus. Kun erää oli pelattu runsaat 12 minuuttia, Markus Jokinen järjesti Taneli Maasalolle oivan maalintekopaikan vahvan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, mutta ottelun avausosuman tehnyt LeKi-hyökkääjä Ossi Pellinen koukki tämän irti kiekosta. Seuranneen rangaistuslaukauksen Maasalo ampui hiuksen hienosti ohi. Runsaat kolme minuuttia edellisestä nuoren KeuPa-puolustajan rohkea nousu kostautui ja keskialueen kiekon menetystä paikannut Roni Allen joutui kampittamaan läpi ajaneen LeKi-pelaajan. Rangaistusta ehti kulua vain parikymmentä sekuntia, kun Jere-Matias Alasen siniviivapommi painui maskissa olleen Samuli Tervon ohi KeuPan maaliin. Tilastojen valossa tämä oli jopa odotettua, sillä LeKin viimeisen kuukauden seitsemästä pelistä viidessä ratkaisua ei ole saatu varsinaisella peliajalla. Noissa jatkoaikakamppailuissaan se ei ole onnistunut kärkijoukkueita kaatamaan, kuten ei nytkään. Ylimääräinen viisiminuuttinen kulki kyllä melkoisen tasaisena ja voittolaukauskilpailu näytti vääjäämättömältä, kunnes vieraiden monessa mukana ollut Ossi Pellinen koukki itsensä rangaistusaitioon vain 14 sekuntia ennen summeria. KeuPan ylivoimanelikko tarvitsi vain yhdeksän sekuntia, kun Markus Jokinen huudatti ennätysyleisöä ja ilotulitti komeasti suoraan Miro-Pekka Saarelaisen syötöstä voittomaalin.

Tuomarilinja ei oikein miellyttänyt kummankaan joukkueen päävalmentajaa. Milloin jotain jäi viheltämättä, milloin vihellettiin liikaa. Kuka sitä nyt kaikille osaa olla mieliksi. Mikko Heiskanen oli korrekti ja kommentoi myös itse peliä:

-         Erikoinen peli, jänniä ratkaisuja tuomareiltakin. Ei ollut paras esitys heiltä, niin kuin ei ollut meiltäkään. Onnistuttiin kuitenkin voitto kairaamaan. Hieno tapahtuma, kiitos kaikille mukana olleille!

KeuPa vankisti hieman sarjajohtoaan, kun samaan aikaan Espoo United vei kaksi pistettä K-Vantaalta. Samalla SaPKo pudotti nyt LeKin neljänneksi. Kärkitaistot seuraavat toisiaan, kun keskiviikkona 3.1. KeuPa matkaa Imatralle viidentenä majailevan Ketterän vieraaksi. Ottelua voi seurata Elisa Sportilta ja Fanseat.com palvelun kautta klo 18.30 alkaen.