Seuraa meitä:       

Katkaiseeko KeuPa sarjatulokkaan voittoputken

Uusi Mestis-vuosi käynnistyy tänään viidellä paikkakunnalla ja KeuPa HT matkustaa Imatralle sarjatulokas Ketterän vieraaksi. Jälleen kerran kyseessä on kärkitaistelu, kun KeuPan piikkipaikkaa yrittää horjuttaa jo viidentenä lymyävä idän ihme. Kauden aikaisemmat kohtaamiset on vienyt nimiinsä KeuPa numeroin 5-3 ja 2-5, mutta Ketterä on parantanut alkusyksystä roimasti.

Ennen kautta Ketterää pidettiin mukavana pikku alkupalana, jota syödään tosipelejä odotellessa. Pian kaikille kuitenkin selvisi, että kaakosta saapuu sellaista tarjoilua, että varsinaista pääruokaa alettiin vilkuilla jo pelon sekaisin tuntein. Ketterän notkumista pudotuspeliviivan yläpuolella pidettiin syystäkin kunnioitettavana saavutuksena. Tämä ei vaan näytä riittävän Ketterälle. Joulukuussa joukkue on järjestänyt eteläkarjalaisia pitoja, joissa vastustajan ruokahalu on tyrehtynyt tyystin. Kuka olisi uskonut, että joulukuussa Mestiksen paras joukkue, ja vieläpä selvästi, oli Ketterä. Se menetti kahdeksassa ottelussaan vain kaksi pistettä ja lähtee uuteen vuoteen kuuden pelin voittoputkessa! Sarjan kolmossija on siltä enää parin pisteen päässä. Tehtyjä maaleja sillä on jo enemmän kuin KeuPalla, toiseksi eniten koko sarjassa. Ketterän hyökkäys onkin ollut murhaavan tehokas. Ykkösketjun sentteri Tomi Iso-Mustajärvi ja viime kuun Mestiksen parhaaksi pelaajaksi valittu Joona Jääskeläinen miehittävät pistepörssin kakkos- ja kuutossijoja ja heitä säestää vielä Jesse Juntheikki kahdeksannelta sijaltaan.

KeuPa HT kehitti joulukuussa viiden ottelun voittoputken, mutta menetti silti seitsemän pistettä. Sen ylivoima yskähteli vielä alkukuusta, mutta kun sihti alkoi löytyä, syntyi kaikkiaan kahdeksan ylivoimaosumaa. Viime aikoina puolustussuuntaan ja etenkin alivoimalla KeuPa on ollut sarjan yksi parhaista ja sitä taitoa Ketterää vastaan tarvitaankin, sillä imatralaiset ovat pyssyttäneet viimeisen kuukauden aikana peräti 14 ylivoimamaalia. Illan kotijoukkuekin petrannut puolustustaan, vaikka onkin päästänyt maaleja selvästi KeuPaa enemmän. Torjuntatilastoissa Imatran veskarikaksikko Myllyniemi Lipiäinen on hieman KeuPan Lehtistä ja Tervoa perässä. Jälkimmäiset parivaljakoista ovat tänään tulessa. 

KeuPa julkisti juuri ottelun alla mielenkiintoisia pelaajauutisia. Laitahyökkääjät Joel Sund JYP:in liigaringistä istutetaan Teemu Hutun ja kapteeniksi nousevan Joni Piipposen rinnalle kakkosketjuun ja Lukon Janne Väyrynen taasen Aleksi Luhtalammen ja Lauri Huhdanpään kanssa kolmoseen. Waltteri Lehtosen loukkaannuttua Henri Niemi palaa kokoonpanoon paikkaamaan sentteriosastoa. Markus Jokisen ollessa poissa tänään pienen flunssan vuoksi, JYPin nuorista hyökkääjä Samuli Ratinen pelaa vielä yhden ottelun KeuPa-paidassa. Puolustaja Roni Allénille sen sijaan on luvassa vielä kolme ottelua lisää Mestiksessä.

Tänään alkaa keuruulaisille ”härkäviikko”, kun seuraavan yhdeksään päivään joukkue raataa viisi ottelua. Illan kamppailua Ketterä – KeuPa HT voi seurata tutusti Elisa Sportin ja Fanseat.com palvelun kautta sekä Keuruulla Bistro Otossa isolta valkokankaalta.