Seuraa meitä:       

Taistelupisteet Imatralta

KeuPa HT katkaisi lopulta sarjanousija Ketterän kuuden ottelun voittoputken eilisiltana Imatralla. Kotijoukkue kuitenkin osoitti kuuluvansa Mestiksen kärkikaartiin ja roikkui voittotaistelussa aivan viime minuutille saakka. Maaleja tehtiin vuorotahtiin ja lopulta hieman ennen loppusummeria Teemu Huttu laukoi vapauttavat voittolukemat 4-2 (1-1, 1-0, 2-1) Ketterän pelatessa ilman maalivahtia.

 

Ottelun alku osoitti, että vauhtia tulee ottelussa riittämään. Ketterä tuli terävästi päälle ja saikin aikaan vaarallisen näköisen näköisiä tilanteita KeuPa-maalille, jotka kuitenkin Samuli Tervo hienosti hoiti. KeuPa pääsi alkuminuuttien jälkeen yhä paremmin peliin mukaan ja aloitti maalinteon vajaan seitsemän minuutin kohdalla. Nelosketjun Henri Niemi ja Samuli Ratinen voittivat kulmakamppailun Ketterän päädyssä ja järjestelivät namupaikan Joonas Niemelälle, jonka rannelaukaukselle ei Santeri Lipiäinen kotijoukkueen maalilla mahtanut mitään. Ketterän tasoitus oli samankaltainen. KeuPa puolustaja myöhästyi hieman päätykiekosta ja Jesse Juntheikki pääsi kiertämään vapaasti KeuPa maalin antaen nappisyötön parhaalla sektorilla vapaana olleelle Janne Kettuselle. Tämän rannelaukaus yllätti vuorostaan Samuli Tervon. Ensimmäisessä erässä tuomarilinja oli vähintäänkin salliva, mutta aivan erän loppuun syntyi heidänkin mielestä jäähyn arvoinen rike.

KeuPa aloitti toisen erän vajaalla Joona Ervingin istuessa vielä kampitusrangaistustaan. Ketterän pelätty ylivoima kuitenkin tylseni KeuPan pelatessa tarkkaa alivoimapeliä huolimatta kahden johtavan alivoimapelaajan poissaolosta. Kun kuutisen minuuttia erää oli pelattu, KeuPa siirtyi jälleen kuskin paikalle. Samuli Ratinen vapautti Miro-Pekka Saarelaisen miltei läpiajoon, mutta tämä ei saanut aivan viimeistelyä aikaiseksi, vaan kurvasi vain Ketterämaalin editse ja syötti tämän ottelun vakiomaalintekopaikalla vuorostaan vapaana olleelle Jesse Pelamolle, joka hänkin antoi ranteensa puhua tehokkaasti. Tuomarilinja myös muuttui. Jos ensimmäisessä erässä rangaistuksia ei aikonut tulla mistään, nyt niitä tuli sellaisistakin tilanteista, että pelaajat ja yleisökin olivat välillä ymmällään. Ensin ehdotettiin Riku Tiaiselle huitomisrangaistusta, jonka aikana KeuPa jatkoi erinomaista alivoimaansa. Sitten arpa osui kotijoukkueen Erno Ripattiin, joka oli sen verran voimakkaasti ymmällään, että sai vielä käytöskympin asian varmistukseksi. Ketterän alivoima oli niin ikään ohittamatonta ja lukemat säilyivät muuttumattomina. Erän loppuun Konsta Mesikämmenkin huitoi vielä itsensä jäähyaitioon.

Kolmaskin erä alkoi KeuPan osalta vajaalla. Alivoimatilanteen se vielä selvitti, mutta Ketterä painoi peliä yhä sen päätyyn. Ensin Mestiksen joulukuun pelaaja Joona Jääskeläinen järjesti Santeri Vuodille läpiajon, jonka Tervo selvitti, mutta jatko tilanteesta kiekko pelattiin takaisin Jääskeläiselle, joka niittasi tasoituksen lähes täsmälleen samasta kohdasta kuin ottelun aiemmatkin maalit olivat syntyneet. KeuPan kuitti tuli niin pian, että osa Ketterän pelaajista heitti vielä ylävitosia, kun Joel Sundin rannelaukaus oli jo heidän pömpelissään. Kotijoukkue lähti aloituksen jälkeen peruuttelemaan omiin päin ja lopulta Joni Piipponen ja Teemu Huttu karvasivat kiekon Sundin ulottuville ja tämän rannelaukaus lähti, kuinkas muuten samoilta tonteilta, kuin kaikki muutkin ottelun maalit. Erän puolen välin jälkeen KeuPalle vihellettiin kaksi rangaistusta minuutin välein. Ensin Ville Paalaselle kampituksesta ja sitten Sebastian Kauppila pelasti huitomalla lähes varman Ketterän maalitilanteen. Niinpä kotijoukkue sai yrittää tasoitusta runsaan minuutin ajan kahden miehen ylivoimalla. KeuPa kuitenkin kesti, niin kuin kesti seuraavankin kakkosenkin, jonka avausmaalin iskenyt Joonas Niemelä otti vähän tarpeettomasti hyökkäyspäässä. KeuPa taisteli ja oli melkein sillassa Ketterän ottaessa vielä maalivahdinkin pois. Ketterä kuitenkin sortui huonoihin syöttöihin ja kertaalleen kiekon lipuessa ohi kotijoukkueen pelaajien lavoista jopa Samuli Tervo pääsi yrittämään ratkaisua, mutta Ketterän pakki näytti pesäpallokopparin taitojaan ja maali pelastui. Lopulta Ketterän kiekon kuskailu kostautui ja Teemu Huttu pääsi laittamaan pisteen taistelulle ja kiekon tyhjiin, kun 15 sekuntia erää jäi jäljelle. KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen oli syystäkin tyytyväinen:

-         Oltiin tietoisia vastustajan kuuden ottelun voittoputkesta ja lähdettiin nöyrästi haastajina peliin. Kovaa taistelua koko ottelu ja varsinkin alivoimat. Ketterä oli hyvä. Tällaista taistelua tämä tulee olemaan. Kaikki haluavat haastaa sarjakärjen ja laittaa kaiken likoon. Helpolla ei päästä, mutta ollaan opittu taistelemaan. Vaikka parannettavaa aina jää, olen todella ylpeä näistä nuorista jätkistä.

Pitkään ei KeuPa-miehistö pääse hengähtämään, sillä viikolla odottaa vielä kaksi ottelua. Ensin huomenna kotona sarjan kahden kärkijoukkueen kohtaaminen, sitten lauantaina vieraissa vielä Jokipojat. KeuPa HT – K-Vantaa perjantaina 5.1. klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.