Seuraa meitä:       

ISO peli – sarjakakkonen ensi kertaa Keuruulla

Kärkikamppailuja on KeuPan osalta riittänyt vuoden vaihteessa, mutta nyt on edessä se todellinen helmi. Kiistatta kaksi sarjan tähän asti parasta joukkuetta kohtaavat Keuruun perjantai-illassa, kun Kiekko-Vantaa saapuu nyt enimmäistä kertaa KeuPan vieraaksi. Vantaalla pelatuista kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta voitot ovat tasan. Viikko sitten K-Vantaa ratkaisi ottelun paremmalla ylivoimallaan ja etenkin kolmannen erän loppupuolen tehotuokiollaan, jossa se meni menojaan vajaan kolmen minuutin sisään tekemillään kahdella osumalla. Samalla se aiheutti KeuPalle sen ainoan tappion sitten joulukuun ensimmäisen päivän. Vantaalla KeuPaa vaivasi tehottomuus. Paikkoja se loi ja torjunnatkin olivat 29-18 sen puolella, mutta vain yhden maalin se onnistui tekemään ja senkin Markus Jokinen runttasi väen väkisin.

Kun viimeksi Vantaalla juhli K-Vantaa, meni pari alivoimalipsahdusta päävalmentaja Heiskasen mukaan niin sanotusti omaan piikkiin:

-         Se oli huolimatonta peliä meidän alivoimalta. Tuollaisia paikkoja ei pitäisi antaa. Siitä ollaan kuitenkin parannettu, mikä näkyi jo selvästi keskiviikkona Imatralla. Tänään tietysti pitää olla extra terävänä, kun vastassa on vielä aivan eri tason haaste. Ottelun alku on tärkeä ja remmin täytyy kestää kireällä koko 60 minuuttia ja tarvittaessa enemmänkin. Toivottavasti yleisö löytää hallille, sillä nyt on iso peli luvassa!

Sittemmin ovat maalihanat hieman löystyneet ja kahdessa viime pelissään KeuPa on onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa, joista kahdesti ylivoimalla. Markus Jokisen paluu kokoonpanoon tuo lisää pelotetta vastustajan maalille, vaikka Imatralla KeuPa selvisi hienosti ilman kultakypäräänsäkin. Vantaan miehistössä tahtipuikkoa ovat heilutelleet erityisesti Juuso Perttilä ja Janne Kivilahti. Kumpikin mahtuu pistepörssin kärkikymmenikköön. Toki tulivoimaa löytyy monipuolisesti koko joukkueesta, kuten KeuPallakin. Kotijoukkueen kannalta ilahduttavaa on ollut Miro-Pekka Saarelaisen, Joonas Niemelän ja Joni Piipposen onnistumiset viime otteluissa. Joukkueet puolustavat myös tiiviisti ja ovat päästäneet vähiten maaleja koko sarjassa. K-Vantaan maalivahti kaksikko, illalla aloittava Jani Kautto ja Juho Ratilainen, on sarjan kärkeä, mutta kauas eivät jää KeuPa-vahditkaan. Samuli Tervon viimeaikaiset esitykset ovat nostaneet miehen jo torjuntatilastossa aateliseen kymmenikköön.

Illan otteluun KeuPa luisteluttaa tutun koostumuksen. JYPin nuorista Roni Allén jatkaa vielä, mutta Samuli Ratinen palasi jo Jyväskylään. Konsta Mesikämmen puolestaan hälytettiin paikkaamaan Lukon alakertaa. Ykkösnyrkki Saarelainen-Pelamo-Jokinen palaa taas yhteen ja Riku Tiainen liitetään Lauri Huhdanpään ja Henri Niemen kanssa nelosketjuun. Joonas Niemelä puolestaan nousee Aleksi Luhtalammen ja pitkästä aikaa Keuruulla nähtävän Lukko-lainan Janne Väyrysen rinnalle kolmoseen.

Viime kotiottelun kaltaiseen hurmokseen on kenties vaikeaa heti nousta, mutta kaikki ainekset siihen ovat olemassa. Sarjan kaksi kärkijoukkuetta saattavat järjestää sellaista ilotulitusta, jota ei vielä ole Keuruun hallissa nähty. Lupa on odottaa erittäin laadukasta kiekkoiltaa. 

KeuPa HT – Kiekko-Vantaa Keuruun Jäähallissa tänään klo 18.30!

Viime kaudella KeuPassa 21 ottelussa tehot 12+7 paukutellut Janne Väyrynen nähdään taas KeuPa-paidassa.