Seuraa meitä:       

Soturit joutuivat suden suuhun

Eilen Joensuussa olisi voinut luulla joukkueiden sarjasijoitusten olevan juuri toisin päin, niin pontevasti ärjyi susipaitainen kotijoukkue, ja KeuPa saattoi olla tyytyväinen vain siihen, että peli päättyi. Huono sisääntulo peliin johti nopeasti parin maalin takamatkaan, jota KeuPa ei onnistunut juuri uhkaamaan. Jokipojilta onnistui se, mikä yleensä keuruulaisilta eli maalinteko. Kovimmin karjui ”kultainen pantasusi” Oula Uski, joka viimeisteli vielä ”pantatemppunsa” tyhjiin. Loppunumerot 5-1 (2-0, 1-1, 2-0) eivät jättäneet jossiteltavaa.

Ottelun alku oli puolin ja toisin sekavaa pelaamista, mutta pian Jokipojat saivat rivinsä kuntoon ja alkoivat viedä peliä. Aseeton ei KeuPakaan ollut, mutta lukuisat virheet ja epätarkkuus ratkaisupaikoissa antoi avaimet susipaidoille. Keupa sai kuuden minuutin pelin jälkeen mahdollisuuden ylivoimaan, mutta se kuivui karmeaan harhasyöttöön, josta Uski polkaisi karkuun ampuen tällä kertaa ohi. Jatkotilanteesta Jokipojat oli saada parikin paikkaa, mutta kiekko pomppi vielä KeuPalle onnekkaasti. Erän puolivälin paikkeilla nähtiin ottelun avausmaali. Jokipojat tulivat hyvällä syöttöketjulla yli keskialueen ja Timo Hiltunen löysi KeuPa pelaajien välistä syöttöväylän Samu Pitkäselle, joka pääsi kahden maalivahdin kanssa. Ensimmäistä kertaa Keupa-maalilla torjunut Eero Korsi sai huomata joesuulaisten kapteenin nostaneen kiekon patjansa yli verkkoon. Toisen maalin kuvio oli lähes ensimmäisen toisinto, nyt vain viimeistelijänä Uski, joka ujutti kiekon nuoren KeuPa-veskarin längistä sisään. KeuPakin kilautteli erän aikana pari kertaa Jokipoikien maalirautoja. Jos niistä kiekot olisivat pomppineet sisäänpäin, ottelun kulku olisi voinut olla toinen.

Toisessa erässä KeuPa paransi. Se joutui kestämään kuitenkin ensin Joel Sundin rangaistuksen. Jokipoikien pelaaja piti Sundin mailasta kiinni monta sekuntia tuomareiden välittämättä, mutta KeuPa-hyökkääjän huomautettua tästä hieman fyysisemmällä otteella, pilli soi. Pian rangaistuksen päätyttyä Ville Tiitinen voitti kulmakiekon omissa ja jatkoi sen Jesse Pelamolle, joka lähetti Miro-Pekka Saarelaisen oikealta sisään hyökkäysalueelle. Taitavasti suojaten Saarelainen nousi lopulta Jokipoikien maalille ja malttoi odottaa Joonas Haraldin patjavenytyksen pysähtyvän kiepauttaen kiekon maalivahdin takaa verkon perille. Neljän minuutin kohdalla tulleen kavennuksen jälkeen hetken näytti KeuPan saavan juonesta kiinni, mutta Jokipojat karkasivat uudelleen kahden maalin johtoon neljä minuuttia myöhemmin. Keuruulaiset taistelivat monen miehen voimin kiekon ulos omalta alueelta, mutta sitä ei onnistuttu pidemmälle saattelemaan. Niinpä kotijoukkue hyödynsi painottomalta puolelta alueelle sisään syöksyneen Tuukka Rajamäen, joka kiersi taidolla KeuPan pakin ja nosti rystyltä kiekon vastustamattomasti maalin kattoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin KeuPa pääsi ylivoimalla myllyttämään kunnolla, mutta Jokipojat selvittivät sen tuurilla ja taidolla. Kertaalleen kotijoukkueen maalilla kiekko kaivettiin rugbysta tutumman kahdeksan miehen suman alta pelattavaksi, mutta Olli Aitola ei onnistunut enää löytämään ruuhkasta kiekon mentävää reikää maaliin saakka. Tätä seuranneesta pienestä iskujen vaihdosta laitettiin sekä Joni Piipponen, että Lassi Raitanen hetkeksi viilentymään. Erän loppuun molemmat joukkueet saivat kertaalleen pelata ylivoimaa. KeuPa oli lähempänä maalintekoa, mutta numerot säilyivät muuttumattomina.

Kolmannessa erässä Keupan olisi pitänyt kehittää kunnon kiri, mutta se taisi hyytyä Oula Uskin vanhanaikaisella viimeistelemään maaliin. Jokipoikien varmistellessa turvallista johtoaan KeuPa piti kyllä kiekkoa ja sai muutaman näennäisen maalipaikankin, mutta koko ottelun vaivannut tehottomuus jatkui loppuun saakka. Päävalmentaja Heiskanen otti KeuPalle aikalisän ja kutsui maalivahdinkin pois, kun peliaikaa oli jäljellä 2.35. Kesken KeuPan kuuden kenttäpelaajan pyörityksen kävi, kuten aika usein. Ottelun hahmo Oula Uski riisti kiekon keskialueella ja viimeisteli illan kolmannen osumansa tyhjiin. Pelin jälkeen Heiskanen ei selitellyt, mutta ei myöskään silitellyt.

-         Jokipojat pelasivat hyvin ja ansaitsivat täysin voittonsa. Me ei ansaittu mitään. Peliin lähtö oli surkea. Seisoskeltiin, hudittiin ja tökittiin kiekkoa ja ajauduttiin väärille raiteille. Toiseen erään vähän parannettiin, mutta ei osuttu puiden väliin. Huono maku jäi. Liekö valmistautumisessa vika. Tällaista tämä välillä on ja tästä otetaan opiksi. Ollaan pelattu hienoja pelejä viime aikoina ja oltu ytimessä. Nyt ei oltu.

Tappiosta huolimatta KeuPa HT jatkaa sarjan kärjessä yhä vahvasti. Ottelun vähemmän pelanneet K-Vantaa ja SaPKo odottavat tilaisuuttaan kahdeksan ja yhdeksän pistettä perässä. Jokipojat ovat enää voiton päässä viimeiseen pudotuspelipaikkaan tarrautuneesta IPK:sta. Mikäli se hoitaa oman osuutensa seuraavissa peleissä, voi KeuPa myös auttaa sitä projektissaan. Se kohtaa näet yläsavolaiset härkäviikkonsa päätteeksi, ja vieläpä kahdesti. Ensi keskiviikkona 10.1. pelataan Iisalmessa ja perjantaina 12.1. KeuPa kohtaa IPK:n Keuruulla. Molemmat ottelut alkavat klo 18.30.