Seuraa meitä:       

Iisalmesta vihdoin täysi potti

KeuPa HT kukisti IPK:n ensimmäistä kertaa tällä kaudella sen kotikaukalossa. Mestiksen yksi parhaista kotijoukkueista siirtyi nopeasti johtoon, mutta kärsivällisesti kiekkoa hallinnut KeuPa tuli tasoihin ylivoimalla. Se loi runsaasti paikkoja läpi ottelun, mutta tuhlaili viimeistelyssä. Silti kaksi kertaa kiekko saatiin vielä hyväksytysti IPK:n maaliin, eikä vahvasti taistelleen kotijoukkueen loppurutistus ilman maalivahtia tuottanut yhtä maalia enempää. Numerot olisivat voineet olla kotijoukkueen kannalta murheellisemmatkin, mutta pisteet lähtivät Keuruulle lopulta niukasti ja todellakin ansaitusti 2-3 (1-1, 0-0, 1-2).

Pelin ennustettu käsikirjoitus oli, että KeuPa hallitsee tapahtumia ja IPK puolustaa tiukasti. Jos KeuPan maalinteko tökkii, voi kotijoukkue iskeä harvoista paikoistaan vieraat ahdinkoon. Ensimmäinen erä noudatteli juuri tätä kaavaa. IPK sai johtomaalinsa käytännössä ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään jo parin minuutin kohdalla. Lauri Heinonen ampui siniviivasta sakean maskin takaa laukauksen, johon Niko Putkonen sai vielä mailaansakin väliin ja Samuli Tervon torjunnasta kimmonneen kiekon Samu Pyykkönen sutaisi KeuPan verkkoon. Sitten pelattiin loppuerä melko yksipuolisesti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Kiekko kävi tai ainakin uskottiin käyneen parikin kertaa IPK:n maalissa ennen kuin kolmas kerta toden sanoi. Ensimmäinen maali hylättiin sitä edeltäneen käsisyötön vuoksi ja toista piti tarkistaa ihan videolta, mutta Markus Jokisen ylivoimalla laukoma ”one timer” suoraan Miro-Pekka Saarelaisen tarjoilusta meni niin syvälle verkkoon, että sen olisi pystynyt havaitsemaan maata kiertävästä satelliitistakin.  

Maalittoman kakkoserän ainoat tilastomerkinnät olivat tasapuolisesti vihelletyt kaksi rangaistusta, yksi kummallekin. Muuten erä noudatteli samaa käsikirjoitusta. KeuPa vei peliä, mutta viimeistely puuttui. IPK:n harvat maalille saakka yltäneet laukaukset Samuli Tervo noukki suhteellisen helposti ellei ”varamaalivahdit” Sebastian Kauppilan johdolla olleet niitä jo pysäyttäneet lihamuurillaan.

Kolmannen erän alkuun KeuPan ykkösketju onnistui vihdoin muutaman melkein maalin jälkeen. Jokinen laittoi kiekon IPK kulmaukseen, voitti itse päätykiekon ja antoi Saarelaiselle, joka pujotteli kuin Kalle Palander parhaina päivinään ohi vastustajan puolustajien ja sujautti vielä maalin ohitettuaankin kiekon IPK:n veskarin Tuomas Tolosen selän taakse. Toinen syöttöpiste merkittiin Mikko Lahtisen sarakkeeseen. KeuPan lisäosumat roikkuivat ilmassa, mutta IPK:n maali oli välillä kuin noiduttu. Hieman helpotusta kotijoukkueelle toi KeuPan vaihtohölmöily, jota seuranneella ylivoimallaan IPK olisi voinut kääntää pelin kulun. Näin ei kuitenkaan käynyt ja vuorostaan IPK:n Saku Kinnusen istuessa huitomisrangaistustaan, paine kotijoukkueen maalilla kävi kerta kerralta kestämättömämmäksi. Lopulta juuri rangaistuksen päättyessä Tuomas Tolonen torjui Aleksi Luhtalammen laukauksen eteensä ja Jere Helenius korjasi kiekon parempaan paikkaan. Syöttöpiste myös Riku Tiaiselle. Hetken kuluttua arveltiin kiekon käyneen jälleen kotijoukkueen maalissa, kun Jokisen laukausta käytiin tarkistelemassa videolta. IPK sai kuudella kenttäpelaajalla pelatessaan vielä mahdollisuutensa. Se onnistui sentään vain kerran, kun Topi Piipponen pääsi yllättämään Tervon flipperikiekon päädyttyä KalPan liigamiehistössäkin edukseen esiintyneen miehen lapaan.

Jos joskus, niin nyt Keupan voitto oli ansaittu. Kuten IPK:n valmennusjohtokin tunnusti, Keupa oli parempi kaikilla pelin osa-alueilla. Silti ”maalin pelissä” huonolla tuurilla olisi voitu päätyä jatkoajallekin. Päävalmentaja Mikko Heiskanen kiitteli koko joukkuetta:

-         Nyt oli ”kaikki hallilla”. Pelattiin nöyremmin kuin viimeksi eikä mitään hätää ollut missään vaiheessa. Täällä pisteet ovat tiukassa, mutta nyt ne saatiin. Todella tyytyväinen olen joukkueen peliin.

Joukkueet ottavat revanssin heti perjantaina 12.11., kun ne kohtaavat vuorostaan Keuruulla. Voitot ovat nyt tasan, kun KeuPa vei jo aiemmin syksyllä oman kotiottelunsa. Ottelu alkaa Keuruun jäähallissa klo 18.30.