Seuraa meitä:       

Härkäviikon päätteeksi vieraita Iisalmesta

KeuPa HT päättää yhdeksän päivän peliurakkansa tänään isännöimällä IPK:ta. Ottelu on viides runsaan viikon sisällä, joten soturin asennetta testataan jälleen. Joukkueet kohtasivat jo keskiviikkona Iisalmessa, jolloin KeuPa onnistui ensi kertaa tällä kaudella hakemaan pisteet Ylä-Savosta. Marraskuussa joukkueet kohtasivat kertaalleen Keuruulla ja silloin kotijoukkue oli vahvempi 6-2, joten voitot ovat nyt tasan.

Voit katsoa edellisen ottelun maalit tästä.

IPK ei myy nahkaansa halvalla, se nähtiin jo aiemmin tällä viikolla. Vaikka oli lähes koko ottelun alakynnessä, se piti itsensä voittotaistelussa mukana sitkeällä puolustamisella ja iskemällä tehokkaasti niistä harvoista paikoista, joita se sai. Jotain samankaltaista on lupa odottaa myös tänä iltana. Mitään hätää KeuPalla ei keskiviikkona ollut, mutta virheisiinkään ei ole varaa, varsinkaan jos avopaikoistakaan ei kiekkoa IPK:n maaliin saada. Kevät lähestyy ja kaikki joukkueet haluavat haastaa sarjakärjen. Jokainen joukkue on myös kehittynyt, ei ainoastaan KeuPa. Pisteiden eteen sen on paiskittava yhä enemmän töitä.

Tehtyjen maalien määrässä KeuPa on ylivertainen illan vastustajaansa nähden. Sen ykkösnyrkki on ollut lennossa ottelusta toiseen, eikä maalinteko silti ole jäänyt mitenkään jäänyt yhden kentän varaan. IPK:n vaarallisimmat ovat olleet Hämäläiset Aatu ja Aleksi Janne Katosalmea unohtamatta. Viime kaudella vielä KeuPassa kiekkoillut ja keuruulaisyleisön suosikki Jussi Viitanen on myös kunnostautunut pisteiden valossa. Vanhassa kotiluolassaan Viitanen voi olla vaikea pideltävä. IPK:n tämän hetken tähtipelaaja löytyy kuitenkin yllättäen tolppien välistä. Tuomas Tolonen on hilautunut torjuntatilastossa jo toiseksi. Joskin tänään maalilla nähdään Aleksi Autio, joka hänkin on noussut veskareiden kymppikärkeen. KeuPan maalinsuulle palaa nuorten MM-kisoissa mukana ollut Lassi Lehtinen. Muita muutoksia keuruulaiskokoonpanoon ei myöskään ole tulossa. KeuPan apuvalmentaja Niko Härkönen arvioi tulevaa ottelua:

-         Varmaan hyvin saman kaltainen peli tulossa, kuin keskiviikkona. IPK on jämäkkä ryhmä, jota vastaan ei voi hissutella. Molempien maalien edustoilla pitää olla vahva eikä mustelmiltakaan voi välttyä, puolin ja toisin. Iisalmessa onnistuttiin blokkaamaan IPK:n pakkien laukaukset ja miehet pidettiin kiinni eikä maskimiehille liikoja ripareita annettu. Omille maalipaikoille taas peräänkuulutetaan röyhkeyttä. Ei niiden maalien aina tarvitse niin hienoja olla.

KeuPan sarjajohto on vankistunut muiden kärkijoukkueiden viime kierrosten pistemenetysten myötä. Turvallisen tuntuinen kaula saattaa vaikuttaa pelaamiseen, jos hyvä olo alkaa hiipiä puseroon. IPK sinnittelee yhä viimeisellä pudotuspelipaikalla, mutta tämän viikonlopun jälkeen tilanne voi olla toinen, mikäli pisteitä ei ala kertyä lisää. Iisalmessa ei haluta päätyä viime kauden malliin karsintasarjaan ja siksi on hyvä muistaa KeuPan käskyttäjän Mikko Heiskasen sanat, ”IPK taistelee kuin henkensä edestä”. Se taannee tämänkin illan ottelusta herkullista kiekkojännitystä.

KeuPa HT – IPK tänään klo 18.30 Keuruun Jäähallissa.

Lassi Lehtinen on palannut nuorten MM-kisoista ja luistelee KeuPan maalinsuulle illan ottelussa.