Seuraa meitä:       

Upeaa peliä, kumarrus ja hattu päästä - kaksi päähän!

KeuPa HT päätti eilisiltana härkäviikkonsa hurmoksessa IPK:ta vastaan. Se luisteli vimmatusti, paineisti vierasjoukkueen katkeamisen partaalle, viimeisteli tehokkaasti ja vei ottelun murskaavasti 9-1 (4-1, 3-0, 2-0). Se onnistui hatunnoston arvoisesti kaikilla pelin osa-alueilla. Vierasjoukkueelle jäi epäkiitollinen osa olla todistamassa KeuPan häkellyttävää näytöstä. Ottelussa nähtiin kenties myös Mestis-historiaa. Ainakin pitkälle pitää mennä, jos koskaan on juhlittu kahta saman joukkueen hattutemppua yhdessä ottelussa. Ensin Lauri Huhdanpää ja heti perään Teemu Huttu saivat knallinsa KeuPa-faneilta.

Ottelun ensi sekunneista lähtien nähtiin, ettei KeuPa aio päästää vieraita peliin mukaan lainkaan. Ensimmäiset kuusi minuuttia kulutettiin jäätä vain IPK:n kenttäpäädyssä. Ainoastaan kotijoukkueen pitkän kiekon seurauksena käytiin pari kertaa aloituksessa KeuPa-päädyssä. Toisen näistä aloituksista IPK vei sata nolla ja Iiro Sulin pääsi lähettämään kiekon kohti KeuPa maalin yläkulmaa, eikä Lassi Lehtinen nähnyt sakean maskin seasta kiekkoa, ennen kuin se oli jo verkossa. Kenttätapahtumiin nähden, kyseessä oli ns. ”hups” - osuma. Siihen IPK:n ilon aiheet sitten loppuivatkin ja kentällä hääri vain yksi joukkue. KeuPan tasoitus tuli heti minuutin jälkeen takaiskumaalista. Koko ottelun vahvasti esiintynyt ykkösketju järjesteli Jesse Pelamon vapaaksi maalin eteen ja tämä nosti kiekon rystyltä ohi IPK-vahti Aleksi Aution. Vajaa pari minuuttia myöhemmin Aution takana soi jälleen, kun Lauri Huhdanpää oli aloittanut sensaatiomaisen iltansa soolosuorituksella omasta päästä aina takanurkkaviimeistelyyn asti. Taas pyöriteltiin peliä pari minuuttia lähes tauotta IPK-päädyssä, kunnes Jesse Pelamo löysi maalille yksin jätetyn Miro-Pekka Saarelaisen ja KeuPa jo kahden maalin karkumatkalle. Runsas minuutti lisää ja Huhdanpää huudatti kotiyleisöä jälleen. IPK valmennus yritti tässä kohtaa herätellä joukkuetta aikalisällä ja vaihtamalla maalin suulle Tuomas Tolosen. Kotijoukkueen painostusta tämäkään ei katkaissut, mutta maalia se ei onnistunut enää erässä tekemään. Ainoat merkinnät tilastoihin tulivat Aleksi Luhtalammen ja Lauri Huhdanpään rangaistuksista.

Toisen erän alkuun IPK:lle tarjoutui sauma nousta peliin mukaan, kun Sebastian Kauppila sai estämisrangaistuksen KeuPan jo pelatessa vajaalla. Minuutin verran pyörinyt IPK:n kahden miehen ylivoima ei kuitenkaan saanut sen vaarallisempaa aikaan. Maaleitta mentiin aina erän toiselle puoliskolle, kunnes uskottiin Tolosen jo torjuman Joona Ervingin laukauksen pomppineen maaliviivan yli. Videotarkastus osoitti kuitenkin, ettei näin käynyt. Tolosen taika kesti erän 16. minuutille saakka. Miro-Pekka Saarelainen avasi taas hanat Pelamon ja Jokisen tarjoilusta. Ja kolmen minuutin sisään Teemu Huttu täydensi taukojohdon jo numeroihin 7-1 kahdella upealla maalillaan. Näihin vähintään yhtä komeat esityöt tekivät Sebastian Kauppila ja Mikko Lahtinen. Illan ehdoton ykkösnimi Lauri Huhdanpää merkkautti molempiin osumiin myös syöttöpisteet.

Kolmannen erän uskottiin jo menevän pelailuksi, mutta KeuPa ei nostanutkaan jalkaa kaasulta. Jäähyjen sävyttämä erä oli edelleen kotijoukkueen näytöstä. IPK ei saanut koko erässä ylivoimastaan huolimatta kuin yhden laukauksen Lassi Lehtiselle saakka, kun KeuPa pommitti Tolosta 13 kertaa. Omituista ottelussa oli, ettei KeuPakaan hyödyntänyt saamiaan ylivoimamahdollisuuksia vaan ottelun kaikki maalit viimeisteltiin tasaviisikoin. Viimeisessä erässä molemmat ottelun sankarit täydensivät hattutemppunsa. Kumpikin niistä syntyi ottelussa kolme syöttöä jakaneen Joel Sundin alustuksesta. Ensin onnistui Huhdanpää vajaan viiden minuutin kohdalla ja Huttu pari minuuttia ennen loppusummeria. Kovin kaukana ei ollut kolmaskaan hattutemppu, sillä Miro-Pekka Saarelaisella oli ottelussa kahden maalin lisäksi ainakin pari kolme loistopaikkaa. KeuPa HT pelasi alusta loppuun nöyrästi ja tarkasti, mutta ei nöyristellyt missään tilanteessa. Valmennusjohdosta Mikko Heiskanen oli syystä tyytyväinen, mutta silti nöyrin mielin.

-         Selkeät numerot. Tultiin todella hyvin otteluun, saatiin paljon maaleja ja onnistumisia. Jos luo 36 laadukasta maalipaikkaa, niin kyllä pitääkin voittaa. Raskas rupeama on ollut ja pieni tauko tähän on nyt paikallaan. Ei muuta kuin ylänappia myöten takki kiinni ja ensi viikolla homma jatkuu.

KeuPalla edessään viikon ottelutauko. Ansaitun levon jälkeen joukkue palaa harjoituksiin ensi keskiviikkona ja kohtaa perjantaina 19.1. kotonaan RoKin Rovaniemeltä. 

Ottelun maalikoosteen sekä pelaajahaastatteluja voit katsoa tästä.

 

Ottelun "knallipäät", Lauri Huhdanpää (yläkuva) ja Teemu Huttu.