Seuraa meitä:       

Kulkuväline vaihtui, kuskin paikka ei

Keuruulla jatkettiin eilisessä Mestis-ottelussa siitä mihin viikko sitten jäätiin. KeuPa vei ottelun alkua miten tahtoi ja meni nopeasti johtoon. Jäähyjen myötä ottelu tasoittui ja RoKi onnistui tehokkaasti harvoista paikoistaan. KeuPan lento sakkasi ja vieraat kävivät jo kuskin paikallakin, kunnes kolmannessa erässä peli nousi raiteilleen. Tuttujen tehomiesten noustessa esiin, KeuPa-juna puksutti vääjäämättömästi 5-3 (1-1, 0-1, 4-2) voittoon. Ottelun hahmo oli kuitenkin ensimmäisellä Mestis-maalillaan alkutahdit lyönyt järkälemäinen pakki Mikko Lahtinen.

Ensimmäiset seitsemän minuuttia luisteltiin käytännössä vain RoKin:n päädyssä. Vajaan neljän minuutin kohdalla avausmaalin ampui viivasta puolustaja Mikko Lahtinen vahvan KeuPa-pyörityksen päätteeksi Jesse Pelamon ja Markus Jokisen toimiessa adjutantteina. Maali jälkeen mylly pyöri edelleen vieraiden kenttäpuoliskolla ja maali tai RoKi-rangaistus, useampikin, roikkui ilmassa. Tuomarin käsi lähti kuitenkin taskusta vasta KeuPa-pelaajan oltua ensimmäisen kerran ottelussa potkun perässä vastustajaansa. Joel Sund yritti katkaista sääntöjen vastaisesti RoKi-pelaajan nousun keskialueella ja joutui istunnolle. Vaikka vielä rangaistuksen aikana ainoat maalipaikat sai aikaan KeuPa, se menetti hyvän otteensa ja peli sen muuttui sekavaksi. RoKi hyödynsi tämän, kun vajaa neljä minuuttia erästä oli pelaamatta. Jarkko Harjula pääsi maalin edessä, KeuPa pelaajan estelyistä huolimatta, huiskaisemaan kiekon ilmasta ohi Lassi Lehtisen.

Erän loppuun KeuPakin pääsi hetkeksi ylivoimalle, mutta puntit tasoitettiin pian Joni Piipposen annettua poikittaisella mailalla vauhtia RoKi-puolustajalle.

Toisen erän alussa Piipponen ehti olla jäällä jo 10 sekuntia rangaistuksensa jälkeen, kun jäähyaitio kutsui taas. KeuPa-alivoima oli tutun vahvaa, eikä edes vähältä piti tilanteita nähty. Tasaviisikoinkaan ei kotijoukkueella ollut hätää, mutta sitä ei kauaa kestänyt, kun vuorostaan Teemu Huttua pyydettiin käymään jäähyboksissa. Tälläkään kertaa ei RoKi saanut pakkopeliään rullaamaan, mutta sen sijaan Jere Helenius kävi lyömässä kiekon voimalla Rasmus Reijolan vartioiman vierasmaalin pystyrautaan. Erän puolivälin jälkeen pääsi KeuPakin vihdoin pyörittämään ylivoimapeliään RoKi:n kestäessä paineen. Vierasjoukkue onnistui tekemään varsinaisen ”pukukoppimaalin”, kun Tino Metsävainio nousi oikealta KeuPa-alueelle ja Olli-Matti Järvelä sai häneltä karanneen kiekon ampuen sen yllättävästi etukulmasta Lehtisen ohi. Maalin siirryttyä tilanteessa videolta tarkisteltiin ehtikö kiekko ennen sitä maaliin. Erää jäi jäljelle vain 26 sekuntia.

Kolmanteen erään tuli ryhdistäytynyt KeuPa. Runsaan kolmen minuutin jälkeen Miro-Pekka Saarelainen toi kotijoukkueen nostettuaan Reijolan torjunnasta kiekon verkon perille. Sebastian Kauppila ja Markus Jokinen kirjauttivat syöttöpisteet. Ote oli yhä vahvemmin KeuPan hallussa, vaikka jäähyjä jaettiin lähes tasatahtiin. Välillä nähtiin harvinainen tilanne, josta hatunnosto ottelun tuomaristolle. Sebastian Kauppilan ampuma kiekko teki veristä jälkeä RoKi-puolustaja Tuomas Salmelan kasvoihin. Pahantekijäksi arveltiin Mikko Lahtista, jonka maila oli lähimpänä tilanteessa, mutta onneksi joku tuomareista näki tilanteen ja Lahtinen kutsuttiin pois jäähyaitiosta eikä kiekolle tai sen ampujallekaan jäähyä voi antaa. Seuraava rangaistus tuomittiin vierasjoukkueelle ja sen aikana lopulta KeuPakin sai palkinnon ylivoimamyllytykselleen. Kapellimestari Pelamo antoi kiekon RoKi-maalin kulmalla päivystäneelle Jokiselle, joka pyörähti vastustamattomasti Rasmus Reijolan eteen ja laittoi laatan takuuvarmasti tämän selän taakse. Syöttöpoisteen ansaitsi myös Olli Aitola. Nelisen minuuttia myöhemmin Teemu Huttu taisteli maalin edestä Joel Sundin laukoman kiekon Reijolan torjunnan kautta verkkoon. Hetken näytti, että ottelu olisi ratkennut, mutta RoKi teki sen lopusta vielä jännitysnäytelmän. Kun vajaa kolme minuuttia peliaikaa oli jäljellä, kiekko ponnahti keskialueella hieman onnekkaastikin Tuomas Komulaiselle, joka pääsi vapaasti laukomaan kiekon Lassi Lehtisen korvan juuresta yläkulmaan. RoKi:n otettua maalivahdinkin pois ja pelaten kuudella kenttäpelaajalla KeuPa taisteli urheasti ja Markus Jokinen pääsi jo kertaalleen lähentelemään vieraiden tyhjää maalia. RoKi kuitenkin pääsi uudelleen pommittamaan kohti kotijoukkueen maalia, kunnes Jokinen heittäytymällä katkaisi pyörityksen ja sai kiekon Miro-Pekka Saarelaiselle, joka lopulta sinetöi loppulukemat tyhjään RoKi-maaliin.

Voittotuloksesta huolimatta Keupan päävalmentaja Mikko Heiskanen näki pelissä paljon parannettavaa.

-          Alku oli meiltä hyvä, mutta sitten peli sekosi. Annettiin omalla lipsumisella otetta kaverille ja sitä sekoilua kesti liian kauan. Sitten, kun ratkomaan alettiin, niin ratkaisijat nousivat esiin ja tulos ja kolme pistettä on hyvä. Maalintekopelihän tämä on, mutta paljon jäi parannettavaa Lempäälän peliin.

KeuPa ei varsinaisesti lentänyt, mutta ei liikoja maalipaikkojakaan vastustajalle antanut. RoKi vastasi valmentajansa Petri Karjalaisen toiveeseen ja oli niissä tehokas. Kolme maalia ei vain tahdo KeuPan kaatamiseen riittää. Lentokelin loppumisestakaan ei kannata murehtia, jos KeuPa rutiinipelilläkin, ihmeempiä esittämättä, voittoja ottaa. Juna kulkee taas ja se vie kohti Lempäälää, jossa tänä iltana on taas kärkikamppailun makua.

Katso ottelun maalikimara ja haastattelut tästä.

Ottelu LeKi – KeuPa HT alkaa Lempäälän Jäähallissa klo 17.00 ja sitä voi seurata Elisa Viihde Sportilta ja Fanseat.com palvelun kautta. Keuruulla Bistro Otto näyttää kaikki KeuPan vierasottelut isolta valkokankaalta.